Main menu

header

888 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Bureții-de-mare au multe beneficii pentru piele și mediu. Naturali, hipoalergenici, ideali pentru îngrijirea pielii sensibile, au proprietăți antibacteriene și nu conțin plastic sau substanțe chimice toxice.

Exfoliază cu blândețe

Bureții-de-mare sunt alcătuiri simple, multicelulare, care trăiesc în oceane. Foarte indicați pentru rutina de înfrumusețare, acești bureți nu au toxine și oferă o serie întreagă de beneficii. În primul rând, textura lor foarte fină, permite îndepărtarea blândă, dar eficientă, a celulelor moarte și a petelor uscate, descuamate, ale pielii, pe care o lasă moale și fină. Ca o urmare directă a exfolierii naturale, folosirea bureților-de-mare stimulează circulația sangvină, ceea ce conferă pielii strălucire și transformă săpunul într-o spumă cremoasă, care curăță delicat și eficient.

Folosiţi şi de bărbaţii care se irită după ras

Bureții-de-mare sunt instrumentul preferat al persoanelor care mizează pe efectul maxim al înfrumusețării, întrucât textura lor unică are ca rezultat o acoperire uniformă a pielii și un finisaj cu aspect profesional al machiajului. Pe de altă parte, loțiunile pătrund mult mai bine în profunzime grației capacității bureților-de-mare de a aplica substanța uniform peste pori și liniile fine ale feței. Totodată, grație texturii lor unice, bureții-de-mare pot fi folosiți și pentru baia bebelușilor, ocrotindu-le pielea sensibilă, precum și de bărbați, mai ales de cei care suferă de iritații după bărbierit ori au pielea sensibilă.

„Infuzează” epiderma cu minerale

Utilizarea bureților-de-mare vine din Grecia Antică, iar generațiile care s-au succedat de atunci au apreciat întotdeauna această formulă de curățare și înfrumusețare, care nu reține mirosuri și bacterii, inhibă formarea mucegaiului, în schimb acționând eficient și cu blândețe asupra pielii. Un alt avantaj este faptul că acești bureți „infuzează” pielea cu substanțele pe care le conțin, în primul rând minerale care fortifică și hrănesc epiderma - calciu, magneziu, fier, zinc, potasiu.

Îngrijit corespunzător, un burete- de-mare poate rezista între doi și șase ani