Main menu

header

891 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Are 24 de ani și este un star de când se știe. Elle Fanning, sora mai mică a Dakotei Fanning, și ea o binecunoscută vedetă, are 1,75 m, 59 de kilograme și un stil de viață care relevă pilonii pe care se sprijină noul concept de frumusețe feminină de la Hollywood - sport, aten- ție la alimentație și multă naturalețe.

Se pregătește cu un antrenor de box

891 4 2Elle Fanning este deja un star, chiar dacă nu a împlinit 25 de ani. A jucat în filme de când era copil și nu este (încă) atât de cunoscută ca sora sa, Dakota, dar evoluția pare să fie în aceeași direcție. Chiar dacă este încă foarte tânără, Elle nu neglijează deloc antrenamentul fizic, pentru că o menține în formă. „Am un boxer, așa că mă pregătesc boxând cu el. În completare mai fac balet și uneori yoga. Cred că este important să existe diversitate, să schimb exercițiile. Așa am descoperit ce funcționează pentru mine și cred că este valabil pentru fiecare”, detaliază actrița din „Maleficent”. 

Se menține cu dans și pilates

Șase zile pe săptămână, frumoasa actriță din „Demonul de neon” merge la un studio de dans. „Îmi place dansul, este o modalitate grozavă de a rămâne sănătoasă și în formă! Este și un excelent exercițiu cardio și, pentru că există atât de multe stiluri și tipuri de pași, nu mă plictisesc niciodată”, povestește Elle. Tot pentru starea de spirit și mobilitate, vedeta face pilates. „Vreau să fiu tot timpul capabilă să-mi mișc corpul așa cum doresc”, afirmă actrița din „Mary Shelley”, care crede că aceste exerciții vor avea beneficii pe termen lung.

Face băi lungi pentru relaxare

Pe toată perioada pandemiei, dar și în restul timpului, Elle Fanning este un fan al băilor prelungite, care o ajută să se relaxeze și să se „decupleze” de probleme și griji. „Fac o mulțime de băi în mod regulat. Acesta este ritualul meu, uneori fac și trei băi pe zi. Mă simt foarte bine și în apa caldă cu săruri. Baia este liniștitoare, iar cada plină cu apă parfumată este locul meu preferat. Poate de asta recomand antrenamentele la sală și băile ca modalități ideale de a scăpa de stres”, argumentează actrița din „Ginger și Rosa”.

„Să gătesc este o adevărată terapie”

891 4 3Chiar dacă pare greu de crezut, Elle Fanning este o mare amatoare de show-uri culinare, pe care nu doar le privește, ci își testează abilitățile culinare. „Urmăresc o mulțime de spectacole tv cu bucătari și încerc să-i imit. Asta este pentru mine terapie, îmi susține sănătatea mintală și buna dispoziție”, afirmă vedeta din „Strania poveste a lui Benjamin Button”. Această pasiune nu înseamnă, totuși, că Elle este prea relaxată în legătură cu propriul regim alimentar. Concret, la micul dejun, actrița consumă o felie de carne de pui pe un biscuit și un suc de fructe proaspăt, considerând că aceste vitamine o protejează de boli. La prânz „intră în scenă” proteinele și calciul, meniul obișnuit fiind alcătuit din pui, somon, alune, brânză. Iar atunci când are antrenamente, vedeta din „Legea nopții” adaugă pe listă fructe cum sunt bananele sau portocalele.

Multă loțiune de protecție solară

Elle Fanning este foarte conștientă de faptul că tenul său de blondă naturală se poate arde foarte ușor la soare. „Sunt foarte palidă și albă, așa că în fiecare zi port multă loțiune de protecție solară. De asemenea, ca să păstrez prospețimea tenului, mă spăl pe față și dimineața, și seara”, povestește actrița din „Dincolo de trecut”. Totodată, vedeta a ascultat cu atenție ce au învățat-o mama și bunica sa. „Bunica este o icoană a frumuseții; are și azi părul blond, ca mine. Ea a fost întotdeauna foarte cochetă și se pregătește dimineața, își aranjează părul și machiajul. Asta m-a inspirat mereu. Iar mama mi-a spus să nu mă ating niciodată de sprâncene și mai ales să nu le subțiez prea mult”, mărturisește Elle.

„Îmi tratez eczemele cu fulgi de ovăz”

La un moment dat, Elle Fanning a împărtășit cu fanii de pe rețelele de socializare o imagine în care își etala eczemele de pe pleoape ca și cum ar fi fost fard. „În Los Angeles, dar nu numai, vremea se schimbă des și există multe incendii, iar pielea mea foarte sensibilă reacționează cu erupții și eczeme, nu doar pe ten, ci și pe spatele genunchilor sau în interiorul coatelor, pe brațe. Așa că am decis să împărtășesc asta, pentru că mulți oameni au eczeme. Ca să tratez problema, un dermato- log mi-a recomandat băi cu fulgi de ovăz. Această cereală este calmantă și se poate pune pe pleoape”, punctează actrița. Tot pentru că are o piele foarte delicată, dar și pentru că adoră să experimenteze, Elle Fanning își prepară pentru față măști din ingrediente ciudate: „Caut rețete de măști de față și amestec lucruri nebunești - iaurt cu miere și cu pudră de cacao, de exemplu. În general, folosesc aproape... orice ingredient natural, în orice combinație”.

„Machiajul este o formă de exprimare de sine”

891 4 4La capitolul machiaj, Elle Fanning nu insistă foarte mult. Dotată natural cu trăsături superbe, actrița pune preț pe evidențierea ochilor și în rest menține fardul la minim. „Folosesc des rimel și creion de ochi în culori diferite, în unghiuri diferite, în forme diferite. Îmi place să fac din ochii fardați în culori îndrăznețe un punct de atracție. Încerc să experimentez cu machiajul. Am avut chiar și o perioadă de sclipici, și sunt întotdeauna dispusă să încerc ceva nou. În afara platourilor de filmare, însă, păstrez un stil natural. La evenimente încerc să transmit un mesaj cu un ruj într-o culoare tare, de pildă, pentru că machiajul este o formă de exprimare de sine. În general, cred că o persoană trebuie să poarte exact atât fard cât o face să se simtă bine”, afirmă vedeta.

„Din când în când îmi fac o îngrijire completă și o sesiune de relaxare la un spa coreean“

Părul „dificil“, întreţinut cu multă hidratare

891 4 5Splendidă blondă naturală, Elle Fanning are destulă bătaie de cap cu menținerea în cea mai bună formă a părului său, pe care îl cataloghează ca „dificil”. „Nu pot să înot foarte mult, pentru că devine... verde. De asemenea, nu pot nici să mă joc prea mult cu vopsitul. Pe deasupra, este nevoie de foarte multă hidratare ca să rămână șuvițele mătăsoase și descâlcite”, povestește actrița din „Toate acele locuri minunate”. Pe de altă parte, Elle își iubește podoaba capilară, care se potrivește atât de bine cu imaginea sa romantică, așa că a ascultat de sfatul unui stilist, care i-a recomandat ca la fiecare baie să-și maseze îndelung scalpul, ca să stimuleze circulația sangvină. „Asta face părul să crească mult mai repede”, explică vedeta.