Main menu

header

895 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Rutina de înfrumusețare de fiecare zi are nevoie de respectarea unor reguli speciale în zilele foarte călduroase ale verii, întrucât transpiraţia şi excesul de sebum secretat la nivelul porilor dizolvă treptat machiajul, care apoi se întinde şi se şterge. În condițiile unei veri cu temperaturi record, specialiștii recomandă o îngrijire care implică mult… rece!

Folosiți spray facial cu apă de trandafiri și ierburi

Drumul până la biroul cu aer condiţionat și apoi acasă afectează machiajul atunci când afară este insuportabil de cald. Prima măsură pe care o recomandă specialiștii în make-up este un spray facial de foarte bună calitate, care să implice apă de trandafiri și ierburi care fac minuni pentru tenul stresat de caniculă. De fiecare dată când simțiți că machiajul riscă să alunece de pe față sub imperiul căldurii excesive, pulverizați și lăsați umezeala să se evapore de la sine, întrucât aceasta necesită multă energie, preluată direct din piele, care astfel se răcorește. În același timp, optați pentru acele produse care sunt concepute pentru utilizare „la rece” și care calmează pielea expusă temperaturilor de foc, oferind o senzație foarte plăcută, care se va vedea imediat pe chipul ce se împrospătează rapid. O altă recomandare a specialiștilor este schimbarea cremei dense de noapte cu o formulă de gel, care va hidrata fără să încarce în nopțile călduroase.

Congelați tonerul

Profesioniștii în make-up dezvăluie un truc pentru răcirea optimă a pielii solicitate de caniculă: turnați tonerul în tăvile pentru cuburi de gheață și puneți-le în congelator. Când vine momentul de curățare și tonifiere, cuburile înghețate de toner se sparg și se aplică direct pe ten. Un alt sfat binevenit al specialiștilor este achiziționarea de instrumente de crioterapie. Aceasta este definită ca un tratament care implică expunerea la temperaturi aproape de îngheț pentru a calma durerile musculare și pentru a trata multe afecțiuni ale pielii. Pentru ten există o serie de truse pentru utilizare acasă, care vă pot oferi beneficiile unei camere profesionale de crioterapie. Aceste instrumente la îndemână pot fi păstrate în congelator și apoi folosite pentru a masa fața, promovând drenajul limfatic și îndepărtarea toxinelor, plus o binevenită senzație de rece. „Combinația dintre temperaturi sub zero grade și senzația de rulare atunci când aceste instrumente sunt utilizate cu mișcări mari și circulare, stimulează microcirculația tenului, pe care îl înviorează și îl face să strălucească”, explică Teresa Tarmey, renumit specialist în îngrijirea pielii din Londra.

Renunțați la fondul de ten

895 3 2În zilele caniculare, una dintre cele mai indicate măsuri pentru a avea un machiaj care să vă complimenteze este renunțarea totală la fondul de ten. Dacă nu puteți să eliminați acest „fundal” și să-l înlocuiți cu o cremă lejeră colorantă sau cu o pudră matifiantă, limitați aplicarea produsului la centrul feţei, întinzându-l cât mai bine. La final, fixați baza de machiaj cu puţină pudră pulbere, nu compactă, ca să nu dea impresia de ten încărcat. Totodată, potrivit experților, fondul de ten trebuie să fie fără ulei și întins pe o suprafață cât mai redusă, în așa fel încât să reziste cât mai mult pe măsură ce temperatura crește. Un finish potrivit pentru evitarea oricăror neplăceri estetice este aplicarea ușoară a unui blush, care, pe lângă faptul că dă culoare chipului, este foarte în trend în această vară cu accente romantice. În același timp, nu trebuie să vă lipsească batistele din hârtie, cu care să îndepărtați sebumul, cu mișcări de tamponare, de fiecare dată când căldura îl face să se acumuleze.

Folosiți produse rezistente la apă și transfer

895 4 3Din cauza căldurii, un creion dermatograf și o mascara obișnuite se pot întinde, rezultatul fiind un machiaj distrus până la jumătatea zilei. În perioadele de caniculă se recomandă, așadar, ca aceste produse să fie rezistente la apă, pentru a păstra până la sfârșitul zilei efectul pe care l-ați obținut dimineața. De asemenea, pentru machiajul ochi- lor apelați la farduri de pleoape mate sau în nuanţe pastelate, care dau un aspect natural: auriu, mov, verde, oliv, bej, albastru cenuşiu, roz închis. Pentru sublinierea conturului ochilor, folosiți un creion de ochi în nuanţe de măsliniu, gri cenuşiu, albastru marin sau ciocolatiu. Pentru machiajul buzelor există nenumărate variante de rujuri rezistente la transfer, care se mențin foarte bine și când luați masa, și când beți apă, și, de asemenea, sunt binevenite formulele în culori transparente, uşor sidefate, cremoase. Pentru serviciu se pot folosi cele bej, trandafiriu, cafeniu, roz zmeură, iar la evenimente de seară puteți apela la luciu de buze în nuanţe de roz închis, bordo, vişiniu sau ciocolatiu. Un alt sfat al specialiștilor este să vă prindeți părul în zilele toride, ca să nu ia contact cu machiajul și să apelați la eșarfe, nu la sisteme de prindere care îl pot rupe.

Faceți un duș cald (dar scurt)

895 4 4O veche recomandare a specialiștilor în înfrumusețare este la fel de actuală ca întotdeauna - dușurile calde declanșează mecanismele de răcire ale corpului, scăzând temperatura inclusiv la nivelul tenului. Practic, a face un duș cald, dar scurt, se poate dovedi pentru piele mai benefic decât varianta rece, care determină organismul să… ridice temperatura, pentru a compensa și astfel nu are efectul scontat. În schimb, dușul cald pe căldură mare deschide vasele de sânge și stimulează răcorirea.

Pe căldură mare, plasturii răcoritori care se aplică sub ochi pot fi o opțiune foarte bună atunci când lucrați ore îndelungate și intense la birou, hidratând în timp ce funcționează aerul condiționat

Păstraţi produsele de înfrumuseţare în frigider

Produsele de machiaj sunt la fel de afectate de căldura arzătoare ca și persoana care le folosește - lacurile de unghii se pot separa, fondul de ten va curge inestetic pe obraz. În aceste condiții, experții recomandă păstrarea produselor de înfrumusețare în frigider până la utilizare, de la crema hidratantă la corector. Explicațiile sunt simple: aplicarea machiajului va crea o încântătoare senzație de rece, produsele își vor prelungi termenul de valabilitate și, de asemenea, vor face față mult mai bine asaltului temperaturilor foarte ridicate, rezistând toată ziua. De asemenea, tot la frigider trebuie păstrat și celebrul ingredient care salvează orice situație neplăcută - gelul cu aloe vera. Acest ingredient este vital pentru calmarea pielii stresate de arșiță și se poate dovedi salvator dacă nu ați aplicat suficientă loțiune de protecție solară și tenul începe să se resimtă. Potrivit specialiștilor, păstrarea acestui gel la frigider poate fi echivalent pentru piele cu un duș rece, cu toate beneficiile implicite.