Main menu

header

898 5 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Reprogramarea celulară pe care o generează o moleculă din arborele argintiu african este creditată, potrivit unui produs lansat recent, cu „a doua tinerețe” pentru piele și cu reducerea vizibilă a cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Resetează „memoria celulară”

Givaudan Active Beauty a lansat Sericoside, o moleculă care a fost izolată și extrasă pentru prima dată din arborele argintiu african, și care a demonstrat, pe parcursul testelor clinice, capacitatea de a reface tonusul pielii. „Când vine vorba despre antiîmbătrânire, consumatorii doresc să vadă o reducere a liniilor, ridurilor și pielii lăsate”, explică producătorul. Sericoside, un ingredient activ natural, se adresează exact acestor îngrijorări. Creat din rădăcinile arborelui argintiu african, al cărui nume științific este legat de mătase, produsul contribuie la „resetarea memoriei celulare a pielii”. „Sericoside este o moleculă pură, obținută din rădăcinile unui copac care crește în pădurea Miombo, din Africa Centrală și de Sud. Prin reprogramarea celulară, produsul acționează asupra mai multor aspecte ale regenerării pielii, activând resurse importante, cum ar fi apărarea antioxidantă, reducând pungile de sub ochi și cearcănele, în timp ce fortifică pielea”, explică Giada Maramaldi, manager în cadrul Givaudan Active Beauty.

Rezultate semnificative, inclusiv în doze mici

898 5 3Testat clinic pe voluntari, Sericoside a demonstrat rezultate semnificative chiar și în doze mici, de 0,5%. Evaluând parametrii indicatori ai îmbătrânirii, ca elasticitatea și fermitatea, după o lună de aplicare a produsului s-a constatat că s-a îmbunătățit tonusul pielii cu 20%, iar semnele de oboseală au scăzut cu 16,5%. Un efect pozitiv a fost vizibil și în dreptul cearcănelor, 45% din rezultate arătând o diminuare perceptibilă, împreună cu o reducere a volumului pungilor de sub ochi. Aceste rezultate au inspirat echipa Givaudan Active Beauty să dezvolte un concept nou, Dream Contour, o cremă de ochi alimentată de Sericoside, care redă aspectul tineresc și este formulată, de asemenea, cu Escin, ingredient natural din castan, și Eliorelys, produs conceput din flori de cireș, cunoscute pentru efectul de estompare.

„Sericoside acționează asupra texturii și densității pielii prin reducerea ridurilor, a oboselii și a aspectelor rugoase“ Giada Maramaldi, Givaudan Active Beauty