Main menu

header

899 5 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Împletiturile sunt tot mai cerute și purtate atât de adolescente, cât și de doamne, fiind o coafură lejeră, ușor de realizat și de asortat oricărei ținute. Chiar dacă sunt utilizate încă din anii trecuți, în 2022 au revenit cu modele noi, la care se adaugă și accesoriile, spun specialiștii. Hair-stylist-ul Elena Diana Diaconu (medalion), de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676), ne-a vorbit despre cele mai solicitate împletituri, ce variante recomandă în funcție de lungimea părului și cum se pot întreține pentru a rezista cât mai mult timp.

„În trend sunt coafurile texturate”

- Ce coafuri sunt la modă în 2022?

- În trend anul acesta sunt coafurile texturate, împletiturile, care au revenit cu un vibe nou, și buclele în valuri.

- De ce sunt atât de apreciate împletiturile?

- Împletiturile îți oferă un aspect fresh, dar elegant, în același timp. Sunt coafuri pe care le vedem, de câteva sezoane, din ce în ce mai des, mai diferite, mai sofisticate, pe părul mediu sau lung, creț sau drept. De aceea, fiind atât de versatile, sunt și foarte apreciate. În plus, este o coafură care vă ajută să arătați bine repede și ușor.

„Se realizează a doua zi după spălare”

899 5 2- Cât durează să realizați o astfel de coafură?

- De regulă, 25-40 de minute, în funcție de cerințele clientei, de lungimea părului și de modelul de împletitură ales. Împletiturile sunt versatile, foarte potrivite pentru un look ultrafeminin, distrag atenția și de la firele albe și pot fi obținute ușor.

- Ce trebuie să știm înainte pentru ca împletitura să reziste cât mai mult? Indiferent de modelul ales.

- Trebuie să știți că imediat după spălare, părul este foarte mătăsos și va refuza să se așeze cum trebuie. Împletiturile rezistă cel mai bine dacă sunt făcute a doua zi după spălare. În plus, așa aveți o soluție pentru zilele când părul pur și simplu nu vrea să se așeze după bunul vostru plac. Deci, împletiți-l!

„Se pot folosi zi de zi, dar și la ocazii speciale”

899 5 3- Merge și pentru un păr creț, spuneați...

- Dacă aveți părul creț sau ondulat, ați crede că împletiturile nu pot fi create, dar adevărul este total opus. Cel drept alunecă mult mai ușor și nu își păstrează forma, iar coafura, cel mai probabil, nu va rezista foarte mult. 

- Este o coafură elegantă sau merge mai mult pe sport?

- Poate fi folosită zi de zi, dar și în seri mai speciale precum nunți sau botezuri, datorită varietății mari de modele. Numai că, pentru a le crea, este nevoie de imaginație și de experiență.

„Se merge mult pe varianta spic”

- Care sunt variantele de împletituri? În afară de coadă simplă, lăsată pe spate?

- Se merge mult pe varianta spic, dar pe dos, sau două codițe simetrice. În schimb, împletitura rusească, atât de folosită anii trecuți, nu se mai poartă.

- Coada tip funie cum este?

- Coada tip funie nu prea este cerută de cliente. În schimb, este apreciată și dorită „coada de pește”.

- Când și cum se poartă? Orice împletitură merge la orice ținută? Sau există una mai elegantă care s-ar preta unei ținute de seară?

- Împletitura poate fi purtată în orice zi și la orice fel de ocazie, iar pentru cele mai speciale se folosesc coafurile specifice. De exemplu, o „coadă de pește” texturată, ușor accesorizată, sau un spic desfăcut lenjer texturat și accesorizat.

„Pentru zi, recomand varianta în formă de S”

899 5 4- De exemplu, pentru o ținută de zi, casual, ce împletitură recomandați?

- O împletitură în forma de S sau vestitul spic, dar cu terminație în „coadă de pește”.

- Se poartă și mai multe cozi împletite?

- Da, se poartă, dar pentru realizarea mai multor cozi împletite e nevoie de extra păr, codițe colorate sau meșe, și sunt cerute, în general, de copii între 10 şi 14 ani.

„Împletiturile sunt potrivite pentru fiecare tunsoare în parte, indiferent de lungimea părului, oferindu-vă numeroase posibilități de aranjare. Alegeți varianta care vă scoate în evidență trăsăturile cel mai bine”

„Adăugaţi panglici sau eşarfe scurte de mătase“

- E nevoie neapărat ca părul să fie lung sau se pot face și din păr scurt?

- Nu, nu este nevoie neapărat de păr lung. Împletiturile pot fi realizate și pe păr scurt, până la nivelul urechilor.

- Ce variante sunt pentru părul scurt?

- De exemplu, două codițe împletite pe lateral. Puteți încerca ceva nou, adăugând panglici sau eșarfe scurte de mătase împletiturii. Este un truc perfect pentru părul scurt sau moale. Astfel, veți adăuga mai mult volum coafurii și veți da impresia de păr mai lung și mai bogat. Un alt exemplu îl reprezintă împletiturile cât mai aproape de scalp, ce vă accentuează trăsăturile și vă oferă un look atrăgător, iar coafurile cu împletituri într-o parte sunt strălucitoare! În plus, coronițele împletite, codițele subțiri împletite cât mai aproape de scalp arată foarte bine când sunt combinate cu alte tipuri de împletituri.