de Roxana-Ioana Ancuța
Buzele reprezintă centrul principal de atracție al feței, astfel că merită atenția și îngrijirea cuvenite. Într-o lume a posibilităților infinite, pe orice plan, într-o lume în care modificarea sau corectarea părților din corp conform propriilor dorințe a devenit o realitate realizabilă de pe o zi pe alta, există totuși oameni care atunci când vine vorba despre îmbunătățirea aspectului fizic preferă metodele naturiste sau procedurile care pot fi aplicate din confortul casei lor. De exemplu, cum se pot obține buze frumoase, cu un plus de volum, urmând câțiva pași simpli.
Exfoliere
Înainte de a încerca orice alte trucuri, mai întâi recurgeți la exfoliere. Buzele uscate, crăpate și încrețite nu vă flatează și pot chiar să pară mai mici decât sunt în realitate. Un scrub homemade poate fi acesta: amestecați puțin zahăr nerafinat (sau normal, în lipsa primului) cu câteva picături de ulei de migdale, cocos sau miere. Compoziția aplicați-o pe buze, fie cu degetele, fie cu ajutorul unei periuțe de dinți folosite doar în acest scop, și masați ușor timp de 20-30 de secunde. La final, clătiți cu apă călduță. De asemenea, pasta formată din ulei de cocos și pudră de scorțișoară poate reprezenta un alt exfoliant eficient pentru buze, mai ales că scorțișoara, care este puțin condimentată, va stimula circulația naturală a sângelui rezultând un volum mai mare al buzelor.
Hidratare
Deshidratarea pielii, de asemenea, dă senzația de buze mult mai subțiri. Pe lângă consumul de multă apă, specialiștii sugerează o hidratare suplimentară cu umectanți precum acidul hialuronic și glicerina care hrănesc foarte bine pielea buzelor, catifelând-o și conferind, în același timp, un aspect sănătos. Mierea este și ea un hidratant natural, datorită nutrienților care hrănesc foarte bine pielea. Seara, înainte de culcare, ungeți buzele cu un strat subțire de miere, iar dimineața îndepărtați-l ușor.
Conturare
Următorul truc este unul dintre cele mai folosite de blogerii și vlogerii de frumusețe. Și, pe cât este de popular, pe atât este de simplu și de eficient. Așadar, înaintea folosirii rujului, aplicați un corector sau anticearcăn lichid exact pe linia care delimitează buzele de restul feței, estompând-o, după care trasați ușor un contur în afara liniei naturale, cu ajutorul unui creion de buze, într-o nuanță cât mai naturală, iar la final, dacă doriți, puteți aplica și rujul în culoarea preferată.
Reţete pe bază de ulei esenţial de chili, de scorțișoară sau de mentă
Tratamentele homemade pentru mărirea buzelor sunt și ele o opțiune foarte bună, deoarece prin hidratarea pielii și stimularea producției de colagen va rezulta acel aspect dorit de buze pline. Folosiți ingrediente naturale condimentate. Amestecați o picătură (nu mai mult) de ulei esenţial de chili cu puțină miere sau vaselină cosmetică, după care aplicați amestecul pe buze pentru câteva minute. Se va observa diferența. Același efect îl va produce și uleiul esenţial de scorțișoară sau de mentă, ambele amestecate cu miere sau gel de petroleum.
Umbră
După ce ați aplicat toate produsele pentru buze (tratamente, ruj, gloss etc.), cu ajutorul unei pensule mici pufoase, aplicați o nuanță de contur de față sub formă de pudră sub buza de jos pentru simularea aspectului de umbră discretă care, de asemenea, dă volum buzelor. Acest truc este de-a dreptul o bijuterie. Este simplu și rapid de realizat!
Mască
Dacă sugestiile de mai sus nu au fost suficiente, apelați cu încredere și la aceasta: preparați o mască din 1/2 linguriță cu pudră de cacao, 1/2 linguriță cu zahăr și 1/2 linguriță cu miere. Produsul acționează ca un gomaj, hidratând și înfrumusețând buzele în același timp. După ce se aplică pe buze, pasta se lasă să acționeze aproximativ zece minute. Se îndepărtează prin frecare ușoară cu vârful degetului, iar apoi se clătește cu apă călduță. Mierea este emolientă, cacaua are proprietăți antioxidante și hidratante, iar zahărul este exfoliant. Masca poate fi folosită o dată pe săptămână.
Evidenţiere cu gloss
Două secunde sunt suficiente pentru a reuși să atrageți atenția asupra buzelor voastre. Luați luciul de buze transparent preferat sau alegeți o nuanță care se potrivește cu nuanța rujului, apoi aplicați puțin gloss pe mijlocul ambelor buze. Produsul strălucitor captează lumina, făcând buzele să pară mai pline și mai fermecătoare. Dacă doriți să preparați chiar voi acest luciu de buze, iată rețeta pe care o sugerăm: amestecați 15 g ceară de albine și 20 g unt de cacao solid și încălziți-le pe aragaz sau în cuptorul cu microunde până se topesc. Adăugați 13 ml ulei de migdale, 8 ml ulei de cocos și amestecați până la uniformizare, iar la final puneți 15 ml gel de aloe. Turnați compoziția într-un tub gol în care ați avut luciu de buze și așteptați până când produsul se va solidifica la temperatura camerei. O altă rețetă este următoarea: topiți 25 g ceară de parafină sau ceară de albine pe aragaz sau în cuptorul cu microunde, după care adăugați 15 ml ulei de măsline, 20 g unt de cacao, 3 ml eter de mentă. Stocați conținutul într-un tub. O ultimă rețetă: omogenizați împreună 5 g unt de cacao, 20 ml ulei de ricin, 25 g ceară sau parafină și încălziți compoziția pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. La final, adăugați 20 ml suc de rodii filtrat. Pentru miros, puteți folosi și extract de vanilie (2 ml). Ca și în cazul procedurilor de mai sus, luciul de buze pe care tocmai l-ați preparat se toarnă într-un recipient ce-l aveți la îndemână, după care este gata pentru a fi folosit.