Main menu

header

929 5 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Au apus zilele în care a face un duș era o chestiune de igienă. Rețelele de socializare promovează intens un trend ai căror admiratori se adună cu milioanele: transformarea dușului în… terapie cu apă.

Cu portocala sub jetul fierbinte

„Shower Orange”, „Everything Shower” și „Shower Plant” sunt trei trenduri puternic popularizate pe rețelele de socializare, fiecare cu ritualul propriu, menit să transforme dușul într-o ședință de terapie. Pe TikTok, de exemplu, „Shower Orange” a acumulat peste 4,5 milioane de vizualizări. Conceptul este simplu - a mânca o portocală la duș, pentru a beneficia de parfumul citricelor, într-un fel de aromoterapie. Unul dintre inițiatori, Makenzy Smith, explică, într-un videoclip: „Atunci când intrați sub duș și curățați o portocală, primiți în plin toată coaja delicioasă și aromată. Când se combină cu abur fierbinte, dușul miroase uimitor”. Fanii care au încercat această practică susțin că procedeul îi ajută să elibereze presiunea mintală și tensiunea fizică.

„Shower Plant” cu eucalipt și lavandă

Pe rețelele de socializare, dușul a devenit mult mai mult decât un act zilnic de curățare și împrospătare a corpului și tinde să fie perceput ca un mijloc de eliberare a minții de stres. Trendul devenit viral „Shower Plant” implică a face un duș cu plante aromatice suspendate, lavanda și eucaliptul fiind vedetele acestui ritual. Potrivit susținătorilor, această modalitate de a face un simplu duș schimbă totul - vă permite să vă bucurați de miros și, în plus, vă poate ajuta să respirați mai bine, prin curățarea căilor respiratorii, datorată aburului și proprietăților decongestionante, cicatrizante și calmante ale acestor plante. Cei care au încercat metoda o compară cu o ședință de spa și afirmă că au resimțit o atenuare a stresului.

Îngrijire personală din cap până în picioare

Încă de la începutul anului, o serie de influenceri promovează așa-numitul „Everything Shower”, iar trendul s-a răspândit rapid. După cum sugerează și numele, este vorba despre a face din duș o experiență completă: exfolierea corpului, tratament cu mască de păr, depilare, bărbierit, manichiură, pedichiură, pe scurt, întregul tablou de îngrijire personală. Aceste dușuri intensive oferă senzația unei sesiuni la spa. Scopul declarat - și confirmat de cei care au încercat metoda - este senzația de complet curat, din cap până în picioare. Deși acest tip de duș necesită timp și energie, adepții îl consideră o experiență cât se poate de satisfăcătoare.

„Everything Shower” este o experienţă totală de curăţare şi tonifiere a întregului corp

Fluxul secvenţial revitalizează şi fortifică sistemul imunitar

Potrivit specialiștilor, dușul zilnic poate fi un mijloc ideal de a fortifica sistemul imunitar de la prima oră. Începeți aplicarea cu o secvență caldă, care durează aproximativ un minut, apoi reglați temperatura apei până la rece, mențineți timp de aproximativ zece secunde și repetați ordinea de câteva ori, terminând cu secvența rece. Pe lângă revitalizare, această metodă are și un efect de echilibrare a tensiunii arteriale. Atunci când la duș fluxul secvențial se aplică pe față, stimulează circulația sangvină și întărește pielea. Aceleași beneficii sunt valabile și pentru aplicarea metodei pe fiecare braț și fiecare picior, de jos în sus.