Main menu

header

929 4 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Bogat în vitamine, proteine și colagen, botoxul pentru păr este cea mai bună terapie de restaurare pentru firele deteriorate, dar nu numai. Despre beneficiile aplicării acestei formule pentru un păr sănătos, strălucitor și mătăsos detaliază Margareta Mihai (foto), hairstylist la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676).

„Revitalizează prin reparare din interior”

- Botoxul pentru păr este cel mai important trend al momentului în universul îngrijirii podoabei capilare. Care sunt motivele popularității?

- Datorită metodei simple de aplicare, beneficiilor uimitoare pe care le aduce părului și menținerii pe termen lung a rezultatelor, botoxul pentru păr câștigă tot mai mult teren ca opțiune de îngrijire.

- Concret, ce este botoxul de păr?

- Așa cum îi spune și numele, acesta este un tratament revigorant pentru firele deteriorate. Deși nu include adevăratul botox (toxină botulinică), este noninvaziv, implică hidratare profundă și revitalizează părul, reparându-l din interior. Produsul conține o serie de nutrienți esențiali care umplu golurile din fibra părului, tratează tendința de rupere și vârfurile despicate, etanșează umezeala și oferă podoabei capilare o revigorare generală asemănătoare tratamentelor clasice cu botox.

„Aspect neted, mătăsos, voluminos, care durează”

- Pe lângă faptul că este benefic pentru imaginea exterioară, este botoxul pentru păr și sigur în utilizare?

- Dat fiind faptul că nu conține decât o cantitate minimă de chimicale, botoxul pentru păr poate fi utilizat în deplină siguranță. Practic, produsul este infuzat cu vitamine, aminoacizi, colagen, proteine, uleiuri esențiale și antioxidanți, ceea ce transformă acest tratament într-un adevărat proces de restaurare a părului, întrucât repară și întărește fiecare fir. Ingredientele conținute de botoxul pentru păr sunt concepute pentru a umple golurile din firul de păr și de a-l îngroșa din interior, efectul fiind un aspect neted, mătăsos, voluminos, care durează mult timp.

- Cum acționează botoxul pentru păr?

- Practic, tratamentul cu acest produs ridică ușor stratul exterior al cuticulei și în acest fel face loc pentru nutrienți să intre în firul de păr și să-l reconstruiască, reparând despicarea. Mai mult, botoxul pentru păr reface podoaba capilară după coafarea frecventă la căldură, substanțele chimice dure, agenții chimici din șampoane și balsamuri. Tratamentul cu botox pentru păr ajută la combaterea tuturor acestor probleme, prevenind și efectele poluării.

„Oferă umiditate esențială șuvițelor uscate”

929 4 2- Este botoxul pentru păr potrivit pentru orice tip de podoabă capilară?

- În primul rând, părul uscat, cu porozitate scăzută, poate beneficia enorm de pe urma botoxului. Tratamentul asigură hidratarea în profunzime a fiecărui fir și oferă umiditatea necesară șuvițelor. Pe de altă parte, orice persoană poate apela la acest produs, întrucât efectele de restaurare pot reprezenta avantaje majore pentru starea oricărui tip de păr.

- Care sunt rezultatele imediate ale utilizării botoxului pentru păr?

- Odată hidratat corespunzător, fir cu fir, părul „răspunde” printr-un plus de elasticitate și rezistă mult mai bine la toate procedurile de coafare, de la uscătorul folosit în momente de grabă până la fixativ ori expunerea la poluanții din trafic. În final, botoxul pentru păr este o soluție fără chimicale pentru o podoabă capilară luxuriantă, întrucât are capacitatea de a furniza volum inclusiv părului moale și rar. Nutrienții de care beneficiază părul prin aplicarea acestui produs acționează ca agenți de umplere pentru fibrele deteriorate, iar efectul este de îngroșare a fiecărei șuvițe și de volum general.

„Fortifică și stimulează creșterea”

- Care sunt efectele botoxului pentru păr pe direcția sănătății podoabei capilare?

- Agenții din acest produs nu doar repară din interior, ci formează și un strat protector peste firul de păr și previn deteriorarea. Această acțiune fortifiantă a botoxului de păr menține firul sănătos, hidratat și stimulează creșterea. Atunci când firul este sănătos, reparat și încărcat de nutrienții necesari, rezultatele nu se lasă așteptate.

- Trăim într-o lume în care clienții caută produse de înfrumusețare care să și îngrijească. Prin ce calități se distinge botoxul pentru păr din această perspectivă?

- Botoxul pentru păr hidratează, umple, repară și hrănește firul. Apoi, prin protecția pe care o oferă în fața agresiunilor exterioare, asigură o sănătate mai bună a părului pe termen lung. În plus, cu un minim de îngrijire, părul tratat cu botox se menține puternic, drept, ușor de gestionat și foarte aspectuos timp de mai multe luni.

„Menținerea unui regim optim de îngrijire asigură un efect de lungă durată”

- Cum se utilizează botoxul pentru păr?

- Regulile nu sunt complicate. În primul rând, trebuie ales un produs de calitate, care conține cât mai puține chimicale. De regulă, o trusă standard pentru acest tratament conține și un șampon, dar, dacă nu este așa, se poate folosi orice produs. Părul se șamponează foarte bine, pentru a elimina murdăria și resturile de cosmetice, apoi se zvântă cu prosopul, deoarece tratamentul cu botox trebuie aplicat pe șuvițele umede. Părul se împarte în mai multe secțiuni mici, pentru o aplicare ușoară, se pune serul și se masează de la rădăcină până la vârfuri, acoperindu-l complet. Se continuă cu balsamul reparator, care se aplică pe toată lungimea firului, și se lasă să acționeze între 15 minute și o oră. În cele din urmă, se „sigilează” tratamentul cu botox folosind placa de păr.

- Cum se pot menține rezultatele tratamentului cu botox pentru păr un timp mai îndelungat?

- Menținerea unui regim optim de îngrijire a părului după tratamentul cu botox este crucială pentru un efect de lungă durată. În general, se recomandă utilizarea de produse blânde pentru curățarea părului, pe bază de plante, care nu conțin agenți duri (sulfați), parabeni, culori și parfumuri. De altfel, există produse special formulate pentru îngrijirea părului după acest tratament. Mai departe, se poate aplica o mască de păr reparatoare în fiecare săptămână, pentru hidratare în profunzime, se evită excesul de produse de styling care conțin substanțe chimice nocive și se reduce cât mai mult temperatura la care se usucă părul.

„Atunci când mergeți la piscină după ce ați tratat părul cu botox este foarte bine să purtați o cască de înot, pentru a evita deteriorarea generată de clorul din apă“

„Evitaţi expunerea îndelungată la soare“

- Care sunt ingredientele succesului unui tratament cu botox pentru păr?

- Pe lângă respectarea instrucțiunilor de aplicare, există câteva obiceiuri bune care vor menține rezultatele benefice ale acestui tratament. Dormiți pe fețe de pernă de mătase și evitați să vă legați părul prea strâns, pentru a preveni deteriorarea firelor din cauza frecării. De asemenea, evitați expunerea îndelungată la soare, care vă poate face părul tratat cu botox să-și piardă din strălucire. Nu în ultimul rând, tratamentul cu botox pentru păr este mult mai bine susținut cu alimente hrănitoare, parte a unei diete sănătoase, precum și prin menținerea sănătății scalpului.