Main menu

header

931 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Una dintre cele mai iubite și mai versatile actrițe de la Hollywood, Jennifer Garner, este modelul perfect al înaintării în vârstă grațioase și în formă maximă. De la ceea ce mănâncă până la ceea ce a eliminat din alimentație și de la exercițiile fizice la echilibrul psihic, vedeta din „Elektra” pare în stare de orice abordare profesională și afișează o imagine impecabilă.

Exerciții centrate pe dans

931 4 2Jennifer Garner a împlinit 51 de ani și pare să nu fi depășit cu nicio zi prima sa apariție într-o producție cinematografică, întrucât farmecul și prospețimea care au cucerit publicul atunci când a debutat, în 1995, sunt neatinse de trecerea timpului. După zeci de filme și trei sarcini, actrița din „Peppermint” demonstrează o vitalitate deosebită. Dincolo de faptul că a moștenit gene bune, Jennifer face eforturi pentru a le multiplica efectele. Vedeta se antrenează regulat cu Beth Nicely, specialist certificat în exerciții corective și prenatale și postnatale, fondatoarea The Limit, și asta nu înseamnă neapărat sesiuni extreme de exerciții istovitoare, ci o rutină axată pe… dans. „Lui Jen îi place să muncească foarte mult, este puternică și o dansatoare grozavă. O consider o atletă profesionistă din perspectiva a ceea ce este capabilă fizic”, spune Nicely.

Sesiuni cardio, ridicări de greutăți, serii de forță

931 4 3Publicul care a văzut-o pe Jennifer Garner trecând lejer și convingător de la comedii romantice la thrillere a fost fermecat de forma fizică excepțională pe care a prezentat-o actrița din „Daredevil”. Atunci când pregătește o producție de acest tip, vedeta trece „la lucruri serioase” în sala de antrenament. O sesiune tipică de exerciții implică o încălzire riguroasă, apoi patru dansuri cu mișcări puternice, care lucrează toți mușchii corpului, antrenament cu cutii poliometrice, exerciții cardio, ridicări de greutăți, sesiuni de forță, apoi „The Circuit”, o serie de mișcări create de antrenoarea sa: 8 salturi, 40 de serii de sărituri cu coarda, 16 sărituri peste o minitrambulină cu o minge medicinală de 10 kilograme în mâini, pe care actrița din „Pearl Harbor” le execută în câteva minute.

Regim alimentar adoptat definitiv

931 4 4Pofticioasă atunci când vine vorba despre dulciuri și pasionată de gătit, Jennifer Garner a avut grijă să apeleze la sfaturile unui nutriționist, astfel încât toate aceste apetențe ale sale să nu-i afecteze silueta și sănătatea. Actrița din „Clubul cumpărătorilor din Dallas” a lucrat cu specialistul în nutriție Kelly LeVeque, care i-a stabilit o dietă personalizată în urmă cu mai mulți ani. „Mi-a plăcut foarte mult acest regim, așa că l-am adoptat definitiv”. Motivul pentru care vedeta este atât de încântată de dieta sa îl constituie faptul că nu are restricţii, acordând atenție în principal opțiunilor alimentare sănătoase, bogate în nutrienți. De exemplu, Jennifer preferă la micul dejun o porție de iaurt cu grăsimi, cu un amestec de fructe de pădure și presărat cu nuci. „Această combinație este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și fibre, o opțiune de mic dejun supersățios și hrănitor”, explică actrița. La acestea se adaugă cafea neagră.

„Un măr cu unt de arahide este gustarea mea numărul unu”

931 4 5Pentru că nu este adepta dietelor draconice care implică înfometarea, Jennifer Garner apelează la gustări sănătoase, din surse organice. De altfel, actrița chiar a inițiat o linie de alimente de acest fel, Once Upon a Farm, și promovează ca primă gustare mărul. „Atunci când plec de acasă feliez un fruct și împachetez fiecare felie, ca să nu se oxideze. Un măr cu unt de arahide este gustarea mea numărul unu”, detaliază actrița din „Danny Collins”. Și, pentru că Jennifer crede că felul în care se hrănește nu este deloc complicat, a împărtășit cu fanii de pe rețelele de socializare o rețetă de smoothie care se prepară rapid: se amestecă pudră de proteine de colagen cu o lingură cu semințe de in măcinate, o lingură cu semințe de chia, o lingură cu unt de migdale, o cană și jumătate cu lapte de migdale neîndulcit, o mână cu spanac proaspăt, aceeași cantitate de afine și puțină gheață. „Este foarte gustos”, dă asigurări vedeta din „Regatul”. Un alt factor despre care Garner crede că a avut un efect pozitiv este reducerea consumului de alcool: „În timpul pandemiei, eu și prietenii mei am rămas blocați acasă și cu toții ne-am dat seama că arătăm mai bine dacă nu bem”.

Rutină de înfrumusețare cu protecție solară, acid hialuronic și retinol

Jennifer Garner a știut să aprecieze faptul că a ajuns la o vârstă a împlinirilor atunci când a depășit hotarul celor 50 de ani. Fără să considere o clipă că îmbătrânește, privind înapoi cu bucurie și înainte cu încredere, actrița din „Mamă, ce zi!” crede că tot ceea ce face în interior se reflectă în exteriorul fermecător pe care îl afișează: „Antrenamentele fizice sunt foarte importante pentru o piele sănătoasă. După un antrenament și un duș, pielea mea are multă vitalitate”. În paralel, actrița are o rutină relativ simplă, dar foarte eficientă, la capitolul produse de înfrumusețare. Fără să-și revizuiască masiv obiceiurile după borna celor 50 de ani, Jennifer a păstrat repere fixe ca protecția solară, acidul hialuronic și retinolul. Mai precis, după dușul de dimineață, vedeta din „Fantomele fostelor iubite” aplică o cremă hidratantă cu acid hialuronic, care are inclusă protecție solară SPF 50. Rutina de îngrijire a pielii lui Garner încorporează produse care conțin retinol, un derivat al vitaminei A care stimulează producția de colagen și accelerează împrospătarea celulară. Iar pentru zona ochilor, actrița recurge la o cremă specială cu retinol și poartă lentile de contact, astfel încât ridurile din această zonă să întârzie cât mai mult.

„Mi-am acordat întotdeauna libertatea de a mânca tot ce am vrut. Dar nu folosesc mâncarea ca pe o recompensă“

„Frumusețea vine dintr-o viață trăită cum trebuie. Atunci, liniile de pe chip sunt la locul lor, iar ridurile de pe frunte nu sunt ceva grav“

Ambasador al organizaţiei „Salvaţi copiii“ SUA

931 4 6Pe lângă antrenamentele regulate și rutina de îngrijire exterioară, actrița din „Drumul spre regăsire” este convinsă de forța echilibrului psihic și a liniștii interioare: „Momentul în care am ajuns în viața mea este grozav, vreau să mă bucur și să nu pierd timpul pe care îl am pe această planetă”. Totodată, actrița din „Miracole din Paradis” este ambasador al organizației „Salvați copiii” SUA, militând pentru dreptul celor mici la educație. Iar prin amintitul program Once Upon a Farm, actrița este implicată în proiectul „Un milion de meniuri”, care vizează livrarea de mese gratuite pentru copiii din comunitățile defavorizate de pe tot cuprinsul Statelor Unite.