Main menu

header

932 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În lumea contemporană nu mai sunt acceptate efectele îmbătrânirii ca în trecut, cu atât mai mult cu cât există metode de reîntinerire care nu implică chirurgia estetică. În aceste condiții, una dintre procedurile care se detașează prin efectele rapide și acțiune sigură este thermage.

Stimulează straturile cele mai profunde ale pielii

Laxitatea pielii este o preocupare comună a tuturor celor trecuți de o anumită vârstă și care distorsionează întreaga față. Aici intervine thermage, o terapie neinvazivă, cu radiofrecvență, care abordează aspectul pielii îmbătrânite în diverse zone ale corpului. Tratamentele thermage sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărei persoane și necesită, de obicei, timp minim de recuperare. În ultima perioadă, thermage s-a dovedit o opțiune excelentă pentru a se obține un ten mai proaspăt, mai fin și cu aspect mai tânăr. Thermage este un tratament care furnizează energie de radiofrecvență de amplitudine redusă, într-o manieră foarte concentrată. Când se aplică pe piele, procedura produce o creștere selectivă și controlată a temperaturii. Acest efect, în combinație cu acțiunea la o adâncime aleasă, stimulează straturile cele mai profunde ale pielii - inclusiv țesutul subcutanat.

Pliurile din jurul gurii sunt netezite

932 4 2Producția de colagen este primul beneficiu pe care îl oferă thermage. Nu se poate imagina o piele sănătoasă fără abordarea colagenului, proteină produsă în mod natural de organism și un element-cheie al matricei extracelulare. Cealaltă componentă importantă în ecuația aspectului tenului, dar nu numai, este elastina, care oferă pielii rezistența necesară pentru a rămâne întinsă. Colagenul și elastina merg mână în mână, iar stimularea celei dintâi prin thermage face ca și cea din urmă să sporească. Astfel, ca efect al tratamentului, pielea devine mai puternică și mai rezistentă. După procedură se poate observa foarte rapid că este refăcută linia maxilarului, că pliurile din jurul gurii sunt netezite și că pleoapele nu mai sunt lăsate. Aceste efecte se datorează pe de o parte stimulării producerii de colagen, iar pe de altă parte, descompunerii colagenului vechi, astfel încât să poată fi înlocuit cu proteine mai puternice și mai sănătoase.

Reduce ridurile, diminuează cicatricile postacnee

932 4 3Grație amintitei capacități de a stimula colagenul și elastina, thermage are ca efecte vizibile un ten mai neted și mai luminos, piele mai ridicată și mai fermă, reducerea ridurilor și a liniilor fine, diminuarea vizibilă a cicatricilor care rămân după acnee. De altfel, efectele tratamentului se extind și dincolo de aceste semne superficiale - previne semnele de îmbătrânire, umple fisurile și fortifică matricea celulară a pielii. Pe măsură ce tenul devine mai neted, își recapătă și strălucirea naturală. În același timp, date fiind efectele extinse și profunde, thermage poate fi utilizat pentru linia sprâncenelor, pe gât, la nivelul pleoapelor și pe corp. Datorită versatilității sale, procedura este ideală pentru refacerea pielii lăsate din jurul ochilor, de pe frunte și de-a lungul liniei maxilarului. Această ultimă zonă este deosebit de importantă pentru a oferi un aspect mai tineresc, prezentând contururile naturale ale chipului din tinerețe.

Corectează fără să afecteze țesuturile din jur

Thermage este un tratament de înfrumusețare nechirurgical, nu implică durere și nici efecte estetice majore, astfel încât persoana care apelează la această procedură se poate întoarce la activitățile normale imediat după ședința de tratament. De asemenea, potrivit rezultatelor unor studii publicate de National Institutes of Health, parte a Departamentului de Sănătate al SUA și cea mai mare agenție de cercetare biomedicală din lume, radiofrecvența poate fi utilizată pentru a corecta lăsarea pielii fără a afecta țesuturile din jur. Thermage este, de asemenea, aprobat de agenția SUA pentru alimente și medicamente FDA și a fost folosit pentru a trata pacienți din întreaga lume, cu rezultate pozitive bine documentate.

Rezultatele continuă să apară în următoarele luni

932 4 4Până nu demult, tendința în terapia estetică a fost aceea de a oferi pacienților rezultate foarte pronunțate, care atrăgeau atenția că respectivul chip este „lucrat”. În ultima perioadă s-a renunțat masiv la acest concept, așa încât thermage vine să sporească prospețimea și să mențină tinerețea în mod subtil, conferind un aspect natural. La câteva zile după tratament, pe măsură ce producția de colagen crește, rezultatele continuă să apară în următoarele trei până la șase luni. De regulă, thermage asigură îmbunătățiri constante în ceea ce privește tonul, textura și claritatea pielii. Acest aspect este foarte important din perspectiva persoanelor care sunt ocupate și nu pot merge regulat, la intervale scurte, în cabinetele specializate. Thermage este o procedură deosebită și prin faptul că oferă rezultatele dorite cu doar una sau două ședințe, iar rezultatele se pot extinde în timp chiar și la doi ani.

Oxigenare superioară, detoxificare naturală

Pe lângă faptul că thermage prelungește beneficiile aduse pielii în următoarele luni după ședințe, procedura se remarcă și prin faptul că stimulează circulația sangvină, grație acțiunii prin încălzire. Cu acest efect vin deopotrivă un aspect exterior mai sănătos al chipului și o oxigenare superioară a pielii, dublate de o detoxificare naturală. Totodată, radiofrecvența utilizată de thermage este monopolară, ceea ce înseamnă că respectivul curent folosit generează o accelerare a vindecării oricăror probleme din adâncul țesutului. Pe de altă parte, thermage este o procedură nonablativă, astfel încât nu dăunează suprafeței pielii. Toate efectele au loc în profunzime, iar ca urmare nu se observă efecte secundare nedorite după ședințele de tratament. Un motiv în plus pentru vedete ca Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow sau Jennifer Lopez să apeleze la această modalitate de a-și păstra tinerețea chipului.

O ședință de thermage poate dura între 45 și 90 de minute, în funcție de locul în care este efectuat tratamentul pe corp, și funcționează pentru toate tipurile de piele

Diferenţa pe conturul feţei este vizibilă după thermage

Recomandări postprocedură

932 4 5Pentru a se extinde efectele thermage, specialiștii recomandă aplicarea zilnică de protecție solară, în condițiile în care razele dăunătoare ale soarelui sunt considerate cauza principală a apariției liniilor fine și ridurilor, deteriorând colagenul mult mai rapid decât o face procesul natural de îmbătrânire. De asemenea, în zilele de vară se poate purta o pălărie cu boruri largi, astfel încât protecția să fie mai extinsă și mai profundă. În ceea ce privește alegerile alimentare, este binecunoscut faptul că dieta se reflectă rapid în aspectul pielii, astfel încât se recomandă eliminarea alimentelor procesate, a zahărului și cafeinei, a tutunului și alcoolului, care accelerează procesul de îmbătrânire și pot reduce efectele tratamentului.