Main menu

header

933 5 1de Georgiana Mihalcea

Asemenea întregului nostru corp, și fața are nevoie de îngrijire specială și constantă, deoarece trecerea anilor își lasă amprenta asupra tenului. Din fericire, cu ajutorul electrostimulării faciale se ameliorează semnele de îmbătrânire vizibile la nivelul feței, oferind un aspect uniform și o piele netezită pentru o bună bucată de timp, spune doctor Oana Manciu (medalion), medic specialist în chirurgie plastică (clinicadroanamanciu.ro). Așadar, dacă vrem să „ștergem” niște ani și să arătăm mult mai tinere, e timpul să ne programăm la o primă ședință!

„Activează sinteza de colagen în piele”

- Ce înseamnă electrostimularea facială?

- Procedura de electrostimulare facială (EMS) este o variațiune a masajului facial, însă aceasta nu se realizează manual, ci cu ajutorul unor electrozi atașați de un dispozitiv medical. Stimularea musculară electrică utilizează microcurenți, în mod noninvaziv, pentru a extinde și a contracta mușchii într-o zonă vizată. Această terapie activează anumite procese celulare la nivelul pielii, ceea ce poate crea rezultate incredibile și de lungă durată pentru multe tipuri de piele. Impulsurile electrice stimulează mușchii să se contracte și să se extindă, un proces cunoscut sub numele de „exercițiu pasiv”, determinând tonifierea și întărirea lor.

- Prin ce se diferențiază de masajul facial?

- Diferența dintre masajul facial clasic și electrostimularea la acest nivel este dată de intensitatea cu care se realizează procedura, aparatul de electrostimulare reușind să introducă energie mai adânc în piele. Un alt aspect relevant este faptul că, prin intermediul intervenției efectuate de către un dispozitiv medical, avem certitudinea că se exercită aceleași forțe asupra întregii zone tratate, neavând diferențe de presiune, acestea putând exista în cazul masajului manual.

„Ridurile și liniile fine sunt estompate”

- Ce aparat folosiți în practica dumneavoastră?

- În clinica noastră, pacienții pot beneficia de electrostimularea facială efectuată cu dispozitivul UltraTone - Futura PRO. Cu ajutorul acestei tehnologii suntem încântați să oferim tratamente sigure de stimulare a musculaturii și a circulației sangvine pentru un ten ferm, cu efect de lifting temporar și cu riduri și linii fine estompate! Numeroase studii au demonstrat beneficiile pe care le aduce acest aparat pentru sănătatea și frumusețea pacienților.

- Cum decurge o ședință?

- În primul rând se realizează anamneza pacientului, pentru a înțelege contextul și a seta așteptările realiste. Ulterior acestei etape, începem pregătirea procedurii, anume poziționarea electrozilor la nivel facial în punctele de interes, și setăm parametrii aparatului. Odată ce procesul începe, pacientului nu îi rămâne decât să se relaxeze și să se bucure de momentele de răsfăț.

„Atenuează cearcănele”

933 5 2- Care sunt principalele beneficii?

- În primul rând, EMS lucrează pentru a îmbunătăți circulația și fluxul general de sânge de sub suprafața pielii, ceea ce este esențial pentru acea „strălucire” naturală pe care o căutăm cu toții. Fluxul sangvin crescut este, de asemenea, esențial pentru a vă asigura că celulele dumneavoastră sunt într-o stare maximă, promovând producția de colagen și menținând pielea sănătoasă și tânără. La finalul numărului de ședințe recomandate se observă un lifting facial complet, iar volumul pomeților este pus în evidență. Această terapie atenuează cearcănele prin îmbunătățirea calității pielii din zona perioculară, activează limfa, ajutând astfel la drenarea zonei de bărbie dublă, dă fermitate pielii, astfel încât ridurile de expresie și liniile fine să fie mai puțin vizibile. În plus, oferă luminozitate tenului, crește nivelul aminoacizilor la nivelul feței.

- De câte sesiuni avem nevoie pentru a le obține?

- Protocolul de tratament variază în funcție de stadiul inițial în care se regăsește pielea pacientului, dar și de rezultatele pe care dorim să le obținem. Un pachet complet poate avea 8 sau 12 ședințe, iar frecvența procedurilor este de două-trei pe săptămână. 15 minute zilnic de electrostimulare la nivel facial asigură o scădere a ridurilor din jurul ochilor, a gurii, cele de pe frunte, bărbia dublă și ridurile de pe gât. Pentru ca un astfel de lifting facial nechirurgical să își mențină efectele, este necesar să existe consecvenţă în tratament.

„Procedura este noninvazivă şi are puţine contraindicaţii”

933 5 3- După ce vârstă poate fi recomandat un astfel de tratament?

- Pielea nu se îngrijește în funcție de vârstă, ci de nevoile pe care le are. Este un aspect foarte important pe care îl menționez pacienților cu fiecare ocazie. Nu trebuie să așteptăm ca laxitatea cutanată să atingă un grad mare pentru a începe să acționăm, ba chiar este de dorit să facem proceduri în scop preventiv. Oricând simțim că pielea are nevoie de un boost, putem apela la electrostimularea facială, această procedură fiind noninvazivă.

- De ce este important să apelăm la această tehnică?

- Este important să apelăm la această procedură deoarece este noninvazivă și are un număr redus de contraindicații. Mai mult decât atât, este un tratament atât preventiv, cât și de mentenanță excelent, având atât rol funcțional, cât și estetic. Acest tip de tratament facial oferă rezultate încă de la prima întâlnire cu specialistul, iar o serie de 12 ședințe îmbunătățeşte tonusul facial în medie cu 72%, crește nivelul de colagen cu 14% și circulația sangvină cu 38%. Colagenul, după cum știm, este componenta majoră a stratului profund al pielii și cel care conferă tenului fermitate. Creșterea nivelului acestuia este una dintre obiectivele majore ale unui tratament de succes pentru eliminarea ridurilor.

- Este dureroasă?

- Acest tratament este complet lipsit de disconfort, pacienții percepând senzația ca pe una de vibrație, fiind uneori asemuită cu un masaj efectuat de „1.000 de mâini mici”. Singurele contraindicații sunt anumite patologii dermatologice, în speță cele oncologice, implanturile dentare cu șurub și afecțiunile tiroidiene.

Deoarece EMS ajută la îmbunătățirea elasticității pielii prin reînnoirea activă a celulelor, utilizarea regulată poate produce rezultate antiîmbătrânire incredibile. Ridicând și sculptând fața, se remarcă o reînnoire a contururilor naturale ale feței, oferindu-le un aspect proaspăt și tineresc

„Conferă o activitate a muşchilor asemenea fitnessului intens“

933 5 4- Ce este Futura Pro?

- Futura Pro este un aparat pentru terapii corporale și faciale care foloseşte ultima metodă de stimulare corporală descoperită: stimularea bioptică. Acest tip de stimulare combină proprietățile energizante și cicatrizante ale razelor optice cu biostimularea dată de curentul electric, microcurentul pentru reîntinerire și cu transmisia ultrasunetelor. Peste 70 de programe complexe de slăbit, tonifiere, detoxifiere, antiîmbătrânire, stimulare a circulației, întreținere, terapie, reflexologie și recuperare medicală, cu peste 2 milioane de faze de programe într-un singur sistem. Electrostimularea conferă o activitate a mușchilor asemenea fitnessului intens. Experții au evaluat că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu şase-opt ore de gimnastică fără întrerupere.