Main menu

header

934 4 1de Camelia Onciu

Când vine vorba despre o piele sănătoasă, vitamina C e de mare ajutor. Fructe precum portocalele, care sunt pline de vitamina C, hrănesc pielea și o fac să strălucească. Este surprinzător, dar adevărat: coaja de portocale are mai multă vitamina C decât miezul! Cu condiția să fie un fruct organic, deci fără pesticide. Sau să fie bine spălate cu apă și bicarbonat. Dacă ați găsit portocale bio, în loc să mergeți la salon, mai bine pregătiți acasă aceste măști de frumusețe cu rezultate minunate.

Pentru toate tipurile de probleme ale pielii

Coaja de portocală are antioxidanți, iar folosirea frecventă a acestui ingredient natural vă va ajuta să aveți o piele strălucitoare. Asta pentru că acționează ca agent natural de albire. Are și proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, ceea ce o face excelentă pentru tratarea pielii grase și a acneei, deoarece absoarbe grăsimile de pe față. Coaja de portocală poate face minuni pentru petele de pe piele și semnele de pe față. Uniformizează nuanțele tenului, îl întinerește și hidratează pielea. Exfoliază și oferă o piele sănătoasă și curată.

Decojiți și uscați în cuptor

934 4 2Coaja de portocală se folosește în rețete sub formă de pudră. O puteți cumpăra la pliculețe sau o puteți prepara singuri. După ce ați spălat bine fructele cu apă și bicarbonat de sodiu, o lingură la un litru de apă, decojiți-le, evitând pe cât posibil pielița albă. Cojile se bagă în cuptor, la foc mic, cam două ore. Se întind pe o foaie de hârtie și se mai lasă încă două zile. Când devin suficient de uscate vor fi casante și pot fi măcinate în blender. Dacă vă prisosește, pudra de coajă de portocală poate fi păstrată la frigider două-trei săptămâni și utilizată în prăjituri.

Vindecă arsurile solare, roșeața și erupțiile cutanate

934 4 3Ingrediente: 2 linguri cu pudră de coajă de portocală, 2 linguri cu gel de aloe vera, 1/2 lămâie.

Mod de preparare: adăugați gel de extract de frunze de aloe vera la pudra de coajă de portocală și amestecați bine. Stoarceți câteva picături de suc de lămâie în acest amestec până când formează o pastă consistentă. Aplicați pasta pe față și lăsați-o să stea timp de 20 de minute. Clătiți cu apă rece. Puteți aplica acest amestec de față zilnic. Calmează pielea și vindecă arsurile solare, roșeața și erupțiile cutanate. Reduce cearcănele și luminează tenul.

Ameliorează acneea în 15 minute

Ingrediente: 1/2 roșie, 1 lingură cu apă de trandafiri, 1 lingură cu praf de coajă de portocală.

Mod de preparare: adăugați piureul de roșie în pudra de coajă de portocală, apoi apa de trandafiri și faceți o pastă fină. Aplicați masca pe față și lăsați să stea timp de 15 minute. Curățați cu apă rece. Puteți aplica această mască în fiecare zi pentru controlul sebumului. Vindecă arsurile și acneea.

Curăță grăsimea

Ingrediente: 1 linguriță cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu pudră de coajă de portocală, 1 cană mică cu apă.

Mod de preparare: se amestecă fulgii de ovăz și pulberea de coajă de portocală. Adăugați apă în amestec până când se formează o pastă consistentă (nu prea groasă). Întindeți pasta pe piele și lăsați-o să stea timp de 20-25 de minute. Odată ce se usucă, clătiți cu apă rece. Aplicați masca de față de trei ori pe săptămână. Elimină grăsimea și murdăria de pe suprafața pielii și protejează tenul de radicalii liberi.

Scoate punctele negre

Ingrediente: 1 lingură cu argilă (de preferință Multani mitti), 1 lingură cu praf de coajă de portocală, 1 lingură cu apă de trandafiri.

Mod de preparare: amestecați argila și pudra de coajă de portocală într-un castron și adăugați apă de trandafiri pentru a forma o consistență asemănătoare unei paste. Aplicați pe gât și pe față și lăsați să se usuce timp de 45 de minute. Îndepărtați ușor masca de pe față cu apă caldă. Puteți aplica pe față o dată pe săptămână. Curăță în profunzime fața și îndepărtează punctele albe și punctele negre. Protejează pielea mixtă și grasă de inflamații.

Îndepărtează petele de pe față și gât

934 4 4Ingrediente: 1 lingură cu pulbere de coajă de portocală, 1 lingură cu apă de trandafiri, 1 lingură cu praf de turmeric.

Mod de preparare: amestecați turmericul și pulberea de coajă de portocală într-un castron și încorporați apă de trandafiri pentru a obține o pastă fină. Ungeți-vă cu pasta pe gât și pe față și lăsați să se usuce timp de 15-20 de minute. Apoi frecați ușor cu degetele umede cu mișcări circulare. Aplicați acest amestec de două ori pe săptămână. Masca de față îndepărtează petele și revigorează culoarea pielii. Este antibacteriană și inhibă erupțiile de coșuri.

Hidratează și catifelează

Ingrediente: 1 lingură cu pulpă de portocală, 1 linguriță cu ulei de cocos.

Mod de preparare: deversați uleiul de cocos peste pulpa de portocală într-o cană și amestecați-le bine. Aplicați pasta pe față. Lăsați să acționeze 35 de minute și ștergeți fața cu tampoane de bumbac. Puteți aplica această mască de față o dată la două zile. Hidratează pielea și o face catifelată și netedă. Îndepărtează murdăria și curăță tenul.

Conferă strălucire instantanee

Ingrediente: 1 lingură cu pudră de lemn de santal, 1 lingură cu pulpă de portocală, 2 linguri cu apă de trandafiri, 2 picături de suc de lămâie.

Mod de preparare: se amestecă pudra de lemn de santal și pulpa de portocală. Încorporați apă de trandafiri și suc de lămâie pentru a forma o pastă consistentă. Lăsați-o pe față timp de 15 minute și clătiți după uscare. Puteți aplica această mască pe față de două ori pe săptămână. Îndepărtează excesul de sebum și conferă o strălucire instantanee feței.

Nu mai aruncaţi coaja de portocală, folosiţi-o pentru a vă hidrata şi întineri pielea cu antioxidanţii pe care îi conţine