Main menu

header

935 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Foarte asemănătoare cu fitness-ul, gimnastica facială pornește de la același principiu - ca să fie în formă, musculatura trebuie exersată. Pe lângă exercițiile simple, de yoga, care au acest efect, dispozitivele pentru gimnastica facială au capacitatea de a sculpta chipul rapid și vizibil.

Metodă complet neinvazivă

Antrenarea mușchilor feței trece dincolo de simpla estetică - este un exercițiu regulat, cu toate beneficiile incluse. Multe persoane fac orice pentru a-și menține fermitatea trăsăturilor - peelinguri chimice, micro-needling, tratamente faciale de toate felurile. Pentru cei care doresc metode complet neinvazive de a-și menține liniile feței ca în tinerețe cât mai mult timp există dispozitivele de gimnastică facială. Acestea au ca efecte ridicarea pomeților și menținerea tonusului muscular al chipului. De asemenea, utilizarea regulată a acestor dispozitive este creditată de specialiști cu redarea formei bune și strălucirii chipului după perioade de oboseală.

Celebritățile le folosesc regulat

935 4 2Adevărată modă de câțiva ani, sculptarea chipului cu ajutorul dispozitivelor de gimnastică facială este puternic popularizată de vedete: Karlie Kloss și Carey Mulligan le-au folosit înainte de Galele Met, Sophie Turner, Selena Gomez și Penelope Cruz (foto) pentru festivitățile de acordare a Premiilor Oscar, Elizabeth Olsen și Ellen Pompeo pentru Premiile Emmy, Helen Mirren, Naomi Watts și Sandra Oh pentru Premiile SAG, iar Kirsten Dunst, Margaret Qualley și Venus Williams pentru Critics Choice Awards. Unul dintre avantajele pe care le menționează toate aceste celebrități este acela că dispozitivele care conferă rezultate atât de rapid pot fi folosite acasă.

Conturează pomeții

935 4 3Antrenamentul musculaturii feței folosește mișcări de masaj cu energie ridicată și tehnologie de ultimă oră, menite să tonifieze și să „strângă” cei 40 de mușchi ai feței. Potrivit fondatorului FaceGym, Inge Theron, „musculatura feței trebuie antrenată ca aceea a corpului”. În acest scop există specialiști dedicați, care execută mișcările necesare la salon sau, pentru rezultate similare în confortul de acasă există FaceGym Pro, dispozitiv de stimulare electrică a mușchilor, care emite unde ușoare, dar puternice, menite să stimuleze mușchii, să contureze pomeții și să restabilească elasticitatea pielii. „Antrenamentele noastre de față lucrează asupra mușchilor din spatele pielii, pentru a o împrospăta și revitaliza, dar și pentru ridicare, tonifiere și conturare”, explică Theron.

Elimină rapid urmele oboselii

935 4 4Antrenamentele feței trebuie făcute pe pielea curată, fără machiaj, curățată corespunzător și ușor hidratată. Un dispozitiv care a câștigat multă popularitate este Mini Yoga Ball, care stimulează circulația sângelui, promovează producția de colagen, tonifică și „ridică” vizibil fața. Înainte de a folosi dispozitivul, specialiștii recomandă, exact ca în cazul antrenamentelor de fitness pentru corp, un masaj efectuat cu degetele, în ritm din ce în ce mai crescut, cu mișcări de strângere, ciupire și „batere” (ușoare). Se poate insista pe zona maxilarului, cu mișcări în sus, timp de câteva minute. Apoi, Mini Yoga Ball mișcă musculatura feței în fiecare direcție, stimulând pielea și mușchii și eliminând rapid urmele oboselii.

Susțin drenajul limfatic

935 4 5În anii de pandemie, foarte multe persoane au continuat să se antreneze acasă, pentru a rămâne în formă. Pornind de la acest principiu, specialiștii recomandă același tip de intervenție și asupra feței - antrenamentele regulate ale musculaturii de la acest nivel, chiar dacă nu există timp pentru o ședință la salon. Aici intervine FaceGym Mini Sculpt. Acest instrument de ultimă generație a fost proiectat pentru a sculpta tenul în detaliu. Instrumentul are margini diferite, care ajută la ridicarea și conturarea mușchilor, precum și la o binevenită detensionare facială, susținând drenajul limfatic. Urmare a acestei acțiuni, dispozitivul are ca efect un aspect de piele mai plină și o atenuare a liniilor fine și ridurilor. Specialiștii recomandă păstrarea dispozitivului în frigider, pentru multiplicarea beneficiilor.

Definesc linia maxilarului

935 4 6PureLift este unul dintre dispozitivele cele mai populare printre vedete, întrucât ridică şi împrospătează chipul în câteva minute, ceea ce este foarte important mai ales înainte de evenimente de gală. Aparatul transmite minișocuri care generează beneficii incontestabile și vizibile instantaneu. Utilizat pe termen lung, inclusiv acasă, acest instrument este creditat cu proprietatea de a contura fața, de a antrena treptat mușchii, pe care îi menține la locul lor, și de a reda fermitatea trăsăturilor. Tehnologia din spatele dispozitivului este complexă. Instrumentul este portabil, fără fir, emite curenți electrici care lucrează în profunzime musculatura, acționând și la nivelul dermei. Potrivit utilizatorilor, efectele lui sunt vizibile instantaneu. Pe lângă faptul că ridică vizibil pomeții, instrumentul definește linia maxila- rului și ridică mult colțurile gurii și pe cele exterioare ale sprâncenelor.

„Mușchii feței mai puternici înseamnă o piele mai fermă și o reducere a liniilor fine și a ridurilor“ (Inge Theron, fondator FaceGym)

Introduc nutrienţi în profunzime

Hyaluronic Roller este echipat cu 3.000 de microace care infuzează pielea cu acid hialuronic și peptide. Utilizat după un antrenament complet, acest instrument prelungește hidratarea tenului, astfel încât efectele gimnasticii faciale să rămână vizibile mai mult timp. Faceshot seamănă cu un stilou, dar are cartușe reîncărcabile care furnizează acid glicolic exfoliant. De asemenea, în salon se pot aplica diverse serumuri și creme hidratante care fac parte din tot acest proces și care sunt menite să dea gimnasticii faciale efecte durabile. Produsele sunt pe bază de ulei, iar după aplicare, se intervine cu un dispozitiv electric de stimulare musculară, care redefinește structura osoasă. După sesiunea de gimnatică fa- cială, experții recomandă utilizarea unei role de jad special, ca pas final, care drenează toxinele din piele și răcește mușchii, în același mod în care se execută întinderea corpului după un antrenament intens.