Main menu

header

964 5 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Iarna este o perioadă în care picioarele pot primi un plus de atenție, pentru a le pregăti cât mai bine pentru sezonul cald următor. Pe de altă parte, încălțămintea mai greoaie le poate afecta, iar programul zilnic le poate obosi. Ca urmare, oricine își poate prepara acasă formule naturale de exfoliante naturale pentru călcâie și tălpi.

Stimulează circulația sângelui și ameliorează tensiunea musculară

Scruburile pentru călcâie și tălpi presupun exfolierea pielii din această parte a corpului cu ajutorul unor produse specializate, dar există și opțiunea remediilor natural. În timpul acestei proceduri, se folosesc tehnici blânde de masaj, pentru a revitaliza picioarele obosite. Aceste formule pot conține exfolianți naturali, cum ar fi săruri sau zaharuri, care ajută la catifelarea și întinerirea pielii. Pe lângă faptul că lasă picioarele vizibil mai fine și mai mătăsoase, este și un ritual minunat de relaxare. Dincolo de frumusețea pielii tălpilor și călcâielor, această rutină stimulează circulația sângelui și poate oferi ameliorarea tensiunii musculare care se acumulează la nivelul picioarelor după o zi obositoare.

Exfoliant cu mentă și sare Epsom

Pentru această formulă de scrub pentru picioare, este nevoie de 250 g sare Epsom, 1 lingură cu ulei de măsline sau de cocos, 3-4 picături de ulei de mentă. Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se transferă într-un borcan de sticlă. Se masează picioarele timp de zece minute cu acest amestec, se lasă să acționeze același răstimp, apoi se clătește scrubul și se aplică o cremă hidratantă. Uleiul de mentă ameliorează durerile, cel de măsline înmoaie și hidratează pielea.

Scrub cu ulei de cocos

964 5 2Una dintre formulele cele mai eficiente pentru pielea crăpată a tălpilor are ca ingrediente 250 g sare de baie, 60 ml ulei de cocos, 4 picături din orice ulei esențial, 60 ml ulei de vitamina E. Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se transferă într-un borcan care se lasă deoparte câteva zile. Se folosește scrubul pentru a freca ușor tălpile picioarelor timp de cel puțin 20 de minute. Formula este sigură pentru toate tipurile de piele și menține pielea hidratată, având, în același timp, efecte antiinflamatoare și de protejare a barierei naturale a pielii.

Exfoliant cu zahăr brun și ulei de măsline

Cel mai simplu dintre toate scruburile pentru picioare include o lingură cu zahăr brun, o lingură cu ulei de măsline, două picături de ulei esențial de mușețel și o lingură cu bicarbonat de sodiu. Se combină zahărul, uleiul de măsline și bicarbonatul într-un castron, se adaugă uleiul esențial și se masează picioarele cu această formulă, apoi se lasă să acționeze cel puțin 20 de minute. Se clătește și se aplică o cremă hidratantă. Rezultatul este o piele a tălpilor radiantă și hidratată.

Exfoliant cu zaț de cafea

964 5 3Zațul de cafea este excelent pentru curățarea picioarelor și pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. O formulă de scrub care să schimbe complet aspectul tălpilor implică două linguri cu zaț de cafea, două linguri cu zahăr tos și o lingură cu ulei de cocos. Se amestecă toate ingredientele și se prepară o pastă groasă, cu care se masează picioarele timp de 20 de minute, apoi se clătește.

Scrub cu fulgi de ovăz

964 5 4Una dintre formulele exfoliante care au o acțiune dublă, de curățare și de calmare a erupțiilor minore, este cea în care se regăsesc două linguri cu sare de baie, două lingurițe cu fulgi de ovăz, o linguriță cu bicarbonat de sodiu și două linguri cu apă. Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se face o pastă care se aplică pe tălpile picioarelor și se masează timp de zece minute. După clătire, se continuă cu o cremă hidratantă. Ovăzul înmoaie pielea tălpilor și calmează iritațiile.

Exfoliant cu sare de magneziu

964 5 5Un scrub care poate fi util în ameliorarea afecțiunilor pielii are în conținut sarea de magneziu. Mai precis, se amestecă 250 g sare de magneziu, o linguriță cu săpun lichid, 60 ml ulei de migdale, zece picături de ulei esențial preferat. Tălpile se masează timp de zece minute cu această formulă, apoi se clătește amestecul cu apă. Acest exfoliant este considerat cel mai eficient pentru cei care suferă de probleme de tipul eczemelor sau chiar psoriazisului.

Exfoliant cu lapte

964 5 6Pentru hidratarea profundă a pielii tălpilor se poate realiza o înmuiere cu un exfoliant pe bază de lapte, care se obține prin amestecarea a 500 ml lapte integral, 500 ml apă călduță, trei linguri cu zahăr granulat și o lingură cu ulei de cocos. Se toarnă laptele și apa într-un lighean de pedichiură și se înmoaie picioarele timp de 15 minute. Se amestecă zahărul granulat cu uleiul și se masează tălpille, apoi se clătesc, se usucă prin tamponare și se acoperă cu șosete, până a doua zi dimineață. Acidul lactic va descompune celulele moarte ale pielii, zahărul exfoliază ușor, iar uleiul de cocos menține catifelarea.

Exfoliant cu lavandă

964 5 7Pentru o senzație profundă de relaxare și o favorizare a sintezei de colagen, una dintre cele mai eficiente formule de exfoliante naturale pentru tălpi este cea care include o jumătate de linguriță cu ulei esențial de lavandă, 250 g sare de mare, două linguri cu muguri de lavandă, 100 ml ulei de sâmburi de struguri. Sarea se amestecă într-un castron cu mugurii de lavandă, se adaugă cele două uleiuri, se umezesc în apă caldă tălpile picioarelor, apoi se masează timp de câteva minute cu loțiunea rezultată. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se clătește. Uleiul esențial de lavandă va accelera vindecarea rănilor superficiale de la nivelul tălpilor.

Exfoliant cu lămâie

Lămâia este un agent de albire natural, care curăță orice pete de pe piele. Un exfoliant cu rezultate deosebite este cel obținut din 60 ml ulei de cocos, 500 g zahăr granulat, zece picături de ulei esențial de lămâie, o linguriță cu coajă rasă de lămâie (opțional). Se amestecă zahărul, uleiul de cocos și uleiul esențial de lămâie într-un castron, se adaugă coaja de lămâie, dacă se folosește, apoi se aplică formula pe tălpi și se masează câteva minute, după care se clătește. Zahărul îndepărtează eficient celulele moarte, iar uleiul de cocos hidratează pielea.

Masarea tălpilor cu exfoliante naturale relaxează mintea și corpul, atenuând stresul

Exfoliant cu miere

Mierea este un produs excepțional al naturii, cu beneficii extinse, deopotrivă interne și externe. O formulă de exfoliant pe bază de acest ingredient unic va genera beneficii însemnate, de la hidratare până la hrănirea în profunzime a pielii. Pentru a obține cea mai bună formulă de scrub cu miere pentru picioare, se amestecă 250 g sare de baie, aceeași cantitate de zahăr granulat, două linguri cu miere, opt picături de ulei esențial de lămâie și 250 ml ulei de cocos. Se aplică amestecul pe tălpi, se masează cu blândețe timp de zece minute, apoi se clătește.