Main menu

header

964 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Persoanele care au grijă de aspectul mâinilor cu ajutorul manichiurii știu trendurile, iar unul dintre cele mai în vogă în acest sezon este stilul Douyin, care face din unghii adevărate spectacole și care înviorează zilele mohorâte ale anotimpului rece.

Unghii lungi, în formă de stiletto sau migdale

964 4 2Tendința manichiurii Douyin nu este întâmplătoare: puternic promovată pe rețelele de socializare, face parte dintr-un întreg angrenaj de înfrumusețare popularizat pe TikTok în principal, și care provine de la creatorii chinezi ai aplicației. Concret, este vorba despre trendul „îmbujorării”, remarcat pentru obraji și care a trecut la unghii. Foarte ornamentat sau minimalist, stilul a adunat deja peste 31 de milioane de vizualizări. „Unghiile Douyin se potrivesc, în general, cu unghii lungi sau medii, în forme stiletto și migdale. Cu cât unghiile sunt mai lungi, cu atât mai multă suprafață trebuie lucrată pentru modele uimitoare. Modelele Douyin întruchipează o estetică tânără, perfectă pentru a exprima creativitatea fiecăruia, iar stilul nu are reguli”, explică Jin Soon Choi, artist de unghii și fondatorul JINsoon.

Bază cu efect de fard de obraz

964 4 3De fiecare dată când se urmărește obținerea aspectului Douyin al unghiilor la salon, specialiștii recomandă să fie alese poze care să inspire, pentru ca manichiura să fie exact ce își dorește fiecare. În esență, se începe cu o bază nude sau roz pal, apoi se difuzează o pată de culoare roz deasupra și se încheie cu un strat de acoperire lucios, pentru un finisaj strălucitor, pe care se pot aplica ornamente fastuoase. „Discutați cu profesionistul despre modelul final și începeți cu o bază lăptoasă, neutră sau cu una roz moale, pentru a da efectul general de fard de obraz. O altă opțiune ar fi o bază neutră cu strasuri. Dacă aveți mai multă îndrăzneală și vă doriți un spectacol al unghiilor, le puteți chiar combina pe cele două”, spune artistul de unghii Rachel Joseph. Pe de altă parte, manichiura Douyin poate fi obținută și acasă. Experții recomandă amintita bază transparentă, apoi câteva cristale pentru unghii, folosind un lipici special, iar în final sigilarea operei cu gel de construcție.

Cea mai simplă metodă de a obține o manichiură Douyin este cea a unghiilor aplicate prin presare, care nu necesită decât o cantitate mică de lipici

Ornamente rafinate, modele pentru toate lungimile

Unghiile Douyin sunt de regulă lungi, acrilice, în formă de migdale, acoperite cu ornamente rafinate, ca fundele și perlele. Mai departe, trendul include unghii pătrate, lungi, cu vârfuri cu sclipici și decorațiuni cu fluturi argintii sau orice alt decor este printre preferințele celor care adoptă acest tipar de manichiură. Modelele Douyin au variațiuni și pentru unghiile medii, ornamentele incluzând în foarte multe cazuri inimi, funde, stele. În ceea ce privește unghiile scurte, adepții modei nu au de ce să fie îngrijorați: există și pentru aceste persoane modele Douyin cu strasuri, dar regula este ca baza să fie clară, sticloasă, o combinație de nuanță de fard de obraz coreean și manichiură franțuzească.