Main menu

header

965 5 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Inteligența artificială este una dintre uneltele gata să revoluționeze majoritatea domeniilor de activitate din societatea oamenilor, de la jurnalism până la medicină. În industria frumuseții, noile tehnologii urmează să schimbe radical experiențele de utilizare a produselor cosmetice.

Analiza pielii în timp real

Perfect Corp., principalul furnizor de soluții tehnologice pentru frumusețe și modă în sectoarele inteligență artificială (AI) și realitate augmentată (AR), anunță rezultatele spectaculoase ale avansului tehnologiilor alimentate cu AI care fac parte din noul concept de „frumusețe AI”, cu o gamă impresionantă de progrese gata să revoluționeze modul în care brandurile se conectează cu consumatorii. De exemplu, Beauty AI oferă o precizie sporită pentru texturi și efecte, bazându-se pe realismul extrem care estompează granițele dintre frumusețea fizică și cea digitală. Mai departe, Skin AI este o tehnologie de ultimă oră, care redefinește cumpărăturile pentru îngrijirea pielii, întrucât le permite consumatorilor să experimenteze în timp real analiza pielii și să obțină recomandări personalizate de produse.

Testare de haine, coafuri și accesorii pe „gemeni digitali”

Tehnologia Gen AI Fashion este setată să revoluționeze industria modei și a accesoriilor, oferind consumatorilor recomandări de ținute bazate pe inteligență artificială, adaptate preferințelor lor unice de stil. La rândul său, sistemul AgileHand le dă posibilitatea clienților să încerce virtual o gamă extinsă de bijuterii și ceasuri, potrivirea mai multor accesorii în același timp făcând procesul de selecție mai interactiv și mai captivant. De asemenea, cei care doresc o experiență de cumpărături cu totul inovatoare au la dispoziție experimentarea cu ajutorul unor „gemeni digitali AI”, pe care se pot testa stilul, vestimentația și coafura, pentru identificarea aspectului perfect pentru estetica reală. Tehnologia numită Gen AI oferă, de asemenea, capabilități inteligente de editare pentru a ajuta utilizatorii să își îmbunătățească fără efort calitatea fotografiilor - se pot crea cu ușurință text și imagine AI și se pot înlocui obiectele din cadru, revoluționându-se astfel peisajul editării creative cu o precizie și o ușurință de utilizare fără egal.

Foarte curând, machiajul va fi „grija” asistentei AI, care va şti ce variantă de make-up vi se potriveşte cel mai bine

Potrivit celui mai recent raport de cercetare al InsightAce Analytic, dimensiunea pieței globale de inteligență artificială în industria înfrumusețării va atinge 13,34 de miliarde de dolari în 2030

Probe virtuale bazate pe realitate augmentată

Din 2015, de când marile branduri perfecționează constant experiențele de înfrumusețare cu ajutorul inteligenței artificiale, consumatorii au sau vor avea în curând la dispoziție proba virtuală bazată pe realitate augmentată, evaluări personalizate ale pielii, transmisii live (deja prezente pe piețele din Asia-Pacific), potriviri și recomandări de nuanțe, asistență pentru servicii virtuale live, stiliști cu inteligență artificială generativă, recomandări de produse potrivite. De exemplu, Nykaa a introdus tehnologia avansată de încercare virtuală L’Oréal, alimentată de Al, ModiFace AR. Prin lansarea acesteia, compania creează o experiență de înfrumusețare îmbunătățită pentru pasionații de machiaj în timp ce aceștia cumpără produse de online, cu rezultate foto realiste și cu calibrarea nuanțelor inclusă în proces.