Main menu

header

965 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Indiferent de stilul purtat peste an, coafura pentru Sărbători este întotdeauna ocazia pentru orice femeie de a afișa o podoabă capilară într-un fel care s-o reprezinte, s-o pună în valoare și să alcătuiască un tablou perfect cu ocazia, precum și cu vestimentația aleasă. Totul este special la capitolul coafură la petrecerile de sfârșit de an, iar stiliștii punctează cele mai apreciate și mai în tendințe coafuri pentru petrecerile care stau să înceapă.

Cocul împletit, aranjarea tip frânghie

965 4 2Cu nenumăratele sale variațiuni, cocul împletit pare de o eleganță fără vârstă în perioada Sărbătorilor. Sofisticat sau simplu, elaborat sau lejer, acest tip de aranjare a părului rămâne extrem de popular și pentru că permite o completare invizibilă cu extensii, rezultatul fiind o coafură demnă de ocazii speciale, fiind și mai spectaculoasă dacă este însoțită de o pereche de cercei minunați sau de un colier de excepție. Una dintre variațiunile cele mai apreciate ale împletiturilor este, de altfel, și coafura tip frânghie, o interpretare modernă a împletiturii clasice, cu o răsucire specială pentru un finisaj foarte la modă. Popularizată intens de starleta Kim Kardashian, această coafură reprezintă o alegere frecventă a ținutelor de Sărbători.

Coada-de-cal, din nou și din nou…

965 4 3Nimic nu pare să facă să iasă din tendințele coafurilor sofisticate faimoasa coadă-de-cal. Populară pentru că poate ascunde perfect extensii care să completeze propria podoabă capilară și pentru că scoate în evidență trăsăturile, accesoriile prețioase din urechi sau de la gât și rochia de petrecere, această coafură se menține campioană a tendințelor de aranjare a părului, fiind prezentă din nou și din nou cu fiecare sezon, în lumea vedetelor și implicit în alegerea de coafură pentru Sărbători. Mai mult, simpla amplasare a cărării părului poate face o diferență enormă, demonstrând versatilitatea coafurii: cărarea pe mijloc conferă un aer retro pregnant, iar cea într-o parte trimite cu gândul la stră- lucirea anilor 1990. Pentru efectul dorit, se întinde părul cu placa, se alege o cărare dreaptă și se prinde părul într-o coadă strânsă la spate. Apoi se poate netezi coafura cu o periuță de dinți pe care s-a pulverizat fixativ, iar la final se completează cu un accesoriu. O altă variantă implică a strânge și a netezi părul într-o coadă, după care urmează ondularea și taparea părului strâns, pentru a-i da structură și volum. Jennifer Lopez este una dintre celebritățile care fac ca această coafură, indiferent de variantă, să nu iasă niciodată din tendințe.

Bucle și valuri

965 4 4Persoanele care cred în naturalețea desăvârșită, de altfel un trend major în ultima perioadă, pot opta pentru buclele fără căldură în aranjarea părului. Folosind o simplă panglică în jurul căreia se înfășoară șuvițele care sunt lăsate să se usuce natural, se obține un aranjament care poate fi văzut la foarte multe dintre actrițele principale ale popularelor filme de Crăciun.  Fabricată 100% din mătase, pentru un finisaj fără încrețire și fără să implice vreo deteriorare a părului, această panglică este accesoriul simplu care furnizează bucle minunate, strălucitoare și cu aspect sănătos, demne de sărbătoare. De asemenea, ocaziile speciale de sfârșit de an pot fi acele momente în care părul este aranjat în valuri spectaculoase, mai ales dacă este mai lung. După ce s-a ondulat părul, se piaptănă, pentru a se separa buclele și rezultatul este un efect retro deosebit - în același timp, se camuflează foarte bine greșelile de ondulare și se obține un plus de volum. În cazul în care firele rebele dau bătăi de cap, se poate folosi un ser pentru netezire sau un ulei pentru strălucire. Podoabă prin ea însăși, această coafură trimite cu gândul la era „de aur” a Hollywoodului și la vedete ca Lauren Bacall și nu mai lipsește, pentru un look memorabil, decât rochia potrivită.

Fancy Claw Clip și Bling Bling

965 4 5Una dintre tendințele ultramoderne ale aranjării părului este varianta numită Fancy Claw Clip, pe scurt, „gheare”. Și nu întâmplător, întrucât implică un accesoriu de păr tip pieptăn, care poate aranja părul într-o varietate atât de mare de stiluri, încât este de ceva vreme o adevărată vedetă pe rețelele de socializare. Cum trendul este mai puternic cu fiecare zi, este lesne de imaginat că multe doamne și domnișoare vor opta pentru această infinită versatilitate cu ocazia petrecerilor de Sărbători. Iar pentru amatoarele de strălucire în plus există coafura numită Bling Bling, care este departe de a fi ceva sofisticat. Mai mult, prin faptul că este popularizată de tinere domnișoare, această aranjare de elemente strălucitoare printre șuvițele de păr, indiferent de coafură, este de natură să dea un aspect jucăuș al chipului și o notă de adevărată sărbătoare întregii ținute. De altfel, aceste ocazii permit din plin sclipiciul: pentru o coafură cu un aspect memorabil, se poate folosi sclipiciul auriu, care trimite cu gândul la Crăciun, sau argintiu, dacă nuanța părului este mai rece.

Plete și (mult) breton

965 4 6Există persoane care au un păr cu firul atât de drept, încât poate fi inutil să se încerce ondularea acestuia în vreun fel. Pe de altă parte, multe dintre femeile cu părul drept optează pentru a purta breton, întrucât acesta ascunde anumite defecte, echilibrează liniile chipului și este foarte tineresc la orice vârstă. Ca urmare, perioada de Sărbători 2023-2024 poate implica, la capitolul aranjarea părului, o simplă uscare, cu un breton bine tuns. Este foarte în tendințe și permite o varietate de stiluri, de la cel subțire până la cel „perdea” și de la bretonul semilung, purtat pe o parte, până la cel scurt și gros. Această coafură este extrem de populară în continuare pentru că face minuni la încadrarea feței, complimentează aproape orice formă a chipului și funcționează estetic perfect cu orice tip de culoare de păr, inclusiv cu nuanțele ultramodene ale unui balayage.

Unul dintre cele mai apreciate look-uri pentru perioada petrecerilor de Sărbători este și foarte simplu de realizat: se trasează o cărare adâncă pe o parte, cu ajutorul unui gel de păr, pentru a netezi perfect șuvițele de-a lungul cărării, apoi se fixează cu câteva agrafe decorative, de sezon, cu perle sau pietricele

Volumul uşor „dezordonat“, aspect de lejeritate

Și în acest sfârșit de an, în prim-planul aranjării părului la petrecerile de Sărbători va sta volumul părului. Acesta se poate obține, indiferent de coafură, la un salon, folosind produse de styling care să „scoată” maximum de efect. De asemenea, o tendință de ultimă oră este o anumită „superficialitate” deliberată în aranjarea șuvițelor, care în cazul coafurilor libere cu volum nu se așază fir cu fir - mai precis, se lasă puțină libertate părului, astfel încât aspectul final să fie de lejeritate, de casual. Mai ales dacă se optează pentru o ținută de aceeași factură și dacă petrecerile au loc în cluburi.