de Camelia Onciu
Întotdeauna există ceva nou în lumea manichiurii. Pentru a avea mâini frumoase, suntem gata să încercăm orice. Dar aceste practici, deși au avantaje, au și dezavantaje și ne pot deteriora și slăbi unghiile pe termen lung. Dar dacă am oferi unghiilor noastre o cură de detoxifiere? Manichiura japoneză vă permite să le acordați toată atenția pe care o merită. Vă spunem totul despre această veche practică japoneză.
Cu uleiuri naturale și fără instrumente metalice
Manichiura japoneză este un ritual care datează de aproximativ 400 de ani, dedicat frumuseții și sănătății mâinilor, până la vârfurile unghiilor. În esență, implică masarea lor profundă cu uleiuri naturale pentru a le hrăni și a le face să strălucească fără a folosi lac. Acest tratament de detoxifiere își propune să hidrateze optim unghia și să stimuleze circulația sângelui pentru a avea unghii roz și strălucitoare. În timpul manichiurii, nu se folosesc instrumente metalice sau solvenți, doar pile ceramice de unghii și șlefuitoare tradiționale. Unele saloane folosesc pile și cârpe de căprioară sau de vițel pentru a respecta întocmai metoda asiatică.
Întărește unghia și o face mai flexibilă
Manichiura japoneză întărește unghia și o face mai flexibilă și mai hidrofugă. Astfel devine mai puțin fragilă. Aspectul va fi roz pal strălucitor. Acest tratament este recomandat pentru toți oamenii care doresc să aibă unghii naturale sănătoase, cei ale căror unghii sunt crăpate, îngălbenite sau despicate și care au nevoie de întărire. Metoda e preferată de doamnele care nu-și permit unghii false sau modele de unghii extravagante la locul de muncă și de cele care doresc să treacă de la unghiile artificiale la cele naturale, oferindu-le o pauză, fără să-și piardă frumusețea și feminitatea.
Strălucire și rezistență
Această manichiură face unghiile slabe mai puternice și mai sănătoase. Folosind ceara de albine ca emolient, hidratează unghia. Datorită keratinei, ajută la refacerea structurii unghiei, placa unghiei devine mai netedă, mai puțin fragilă și mai puțin crăpată. Unghiile își recapătă culoarea sublimă naturală de roz. Unghiile nu se mai uzează când spălați vasele. Este o alegere bună pentru femeile care doresc să renunțe temporar la lacul cu gel. Manichiura include un masaj al mâinilor cu produse hrănitoare care ajută la netezirea pielii, hidratează și creează unghii puternice și sănătoase.
Produse și accesorii necesare
Există de vânzare pe internet pachete complete dedicate manichiurii japoneze. Dar puteți să faceți acest tratament și singure, acasă. Veți avea nevoie de următoarele materiale: o pilă de unghii cu două fețe cu diferite niveluri de rugozitate, un solvent ușor, piele întoarsă de căprioară sau de capră, un ulei sau alt produs fortifiant, bogat în ingrediente active reparatoare, hrănitoare și protectoare, cum ar fi o bază cu ulei de Kukui, bogat în Omega 3. Mai aveți nevoie de o pastă de unghii de bună calitate compusă din zinc, ceară de albine, extracte de alge, jojoba, pentru a hidrata și netezi unghia. Să aveți la îndemână o cremă de mâini hidratantă, săpun și o pudră pe bază de vitamina A și minerale care sigilează nutrienții pastei și conferă unghiilor o strălucire roz deschis. Mai întâi, curățați și modelați unghiile cu pila de unghii. Hidratați și împingeți cuticulele cu o cremă specială. Neteziți unghiile folosind un tampon și o perie rigidă. Cu partea cea mai abrazivă a lustruitorului, curățați unghiile pentru a îndepărta pielea moartă și cojile. Aplicați pasta de unghii pe unghii, apoi puneți pudra minerală pe fiecare unghie folosind bucata de piele. Combinată cu pasta, pudra blochează umiditatea și substanțele nutritive pentru a da strălucire unghiei. La final, masați mâinile cu cremă pentru a activa circulația sângelui și pentru a le hidrata.
O dată la trei luni
Această tehnică de manichiură are efecte timp de aproximativ două săptămâni în funcție de stilul de viață și de modul în care vă protejați unghiile și mâinile. În mod ideal, manichiura japoneză ar trebui efectuată ca o cură, o dată la 3 luni, în funcție de starea unghiilor.
Sfaturi pentru îngrijirea zilnică a unghiilor
Spălați-vă bine mâinile și frecați unghiile cu săpun și o periuță de dinți pentru a îndepărta toată pielea moartă. Ștergeți oja cu un agent fără acetonă. Nu folosiți unelte metalice sub unghii. Purtați mănuși de cauciuc atunci când spălați vase. Tăiați-vă unghiile în mod regulat, cam la fiecare două săptămâni. Acest lucru le va face mai puțin casante. Dacă unghiile sunt friabile, tăiați-le mai des și vor deveni mai puternice. Curățați și dezinfectați instrumentele de manichiură după fiecare utilizare. Spălați-le cu apă și săpun și ștergeți-le cu alcool. Nu vă tăiați cuticulele: vă protejează unghiile împotriva bacteriilor și a riscului de infecție. Evitați oja cu substanțe chimice toxice care slăbesc și sparg unghia. Evitați aplicațiile cu gel sau acrilic: aceste tehnici sunt nocive pentru mâini și unghii și le pot deteriora pe termen lung. Nu folosiți ojă nonstop, oferiți unghiilor pauze ca să se odihnească și să se întărească. Aplicați un tratament adecvat pentru unghii pentru a le hidrata și întări. Alegeți o alimentație sănătoasă bogată în vitamina B care favorizează creșterea unghiilor.