Main menu

header

974 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Recunoscute pentru efectele hrănitoare și protectoare asupra pielii, nutripeptidele își extind beneficiile asupra podoabei capilare, studii recente demonstrând potențialul de reparare a părului pe care îl conferă acest ingredient activ.

Abordare simultană a stării scalpului și calității părului

Nutripeptidele pot acționa benefic atât asupra scalpului, cât și asupra părului, oferind o acțiune de calmare și de hidratare care îmbunătățește frumusețea și sănătatea podoabei capilare. Lansate inițial în urmă cu un deceniu, ca ingredient activ antiîmbătrânire cuprinzător pentru piele, nutripeptidele își găsesc o nouă poziție în centrul ofertei de îngrijire a părului. „Scalpul este expus zilnic la mai mulți factori (mecanici, termici, chimici, de mediu), care provoacă roșeață și iritații. Aceste agresiuni nu sunt lipsite de consecințe pentru păr: acesta devine tern, uscat, fragil și își pierde volumul. În această situație, rutinele de îngrijire a podoabei capilare se schimbă, pentru a lua în considerare și a aborda simultan starea scalpului și calitatea părului”, explică reprezentanții brandului Silab, lider internațional pe segmentul de producere de formule cosmetice cu ingrediente active.

Strălucire, densitate și volum

Testele și studiile extinse au arătat că nutripeptidele oferă o acțiune hidratantă și calmantă scalpului, după două luni de tratament. Roșeața este semnificativ redusă, iar ingredientul activ are un efect antiinflamator, demonstrat in vitro. În plus, nutripeptidele îmbunătățesc și calitatea părului, datorită acțiunii reparatoare asupra fibrei capilare. Strălucirea, densitatea și volumul părului sunt restabilite, iar aceste efecte au fost percepute semnificativ de voluntarii care au participat la studiile clinice încă din prima lună de aplicare, intensificându-se pe măsură ce produsul este folosit în continuare.

Nutripeptidele reprezintă un ingredient activ patentat, recomandat în toate produsele de reparare a părului în cantitate de 0,5 până la 2,5%