Main menu

header

978 4 1de Georgiana Mihalcea

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la uleiurile pe bază de plante pentru proprietățile lor naturale și hrănitoare atunci când vor să aibă un păr sănătos și frumos. Datorită abundenței de vitamine, minerale și acizi grași pe care le conțin, acestea ar trebui să facă parte din rutina obișnuită de îngrijire a podoabei capilare a fiecăruia dintre noi.

Uleiul de argan

Uleiul de argan este cunoscut pentru nivelurile sale ridicate de antioxidanți benefici, vitamine și acizi grași, fiind derivat din sâmburii arborelui de argan, care crește în Maroc. Hrănește părul uscat, făcându-l mai neted și mai strălucitor. Uleiul de argan este o opțiune excelentă pentru cei cu păr fragil sau uscat, deoarece ajută la vindecarea foliculilor deteriorați și stimulează creșterea noilor fire.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are mai multe utilizări și este cunoscut în special pentru efectele sale benefice asupra părului. Conținutul bogat de acid lauric al uleiului de cocos îl face ideal pentru hrănirea părului din interior spre exterior. S-a demonstrat că acesta previne pierderea proteinelor, întărește părul și îl împiedică să se rupă, atunci când este utilizat în mod regulat. Calitățile sale antibacteriene îl fac, de asemenea, util pentru prevenirea mătreții și pentru menținerea unui scalp sănătos.

Uleiul de jojoba

978 4 2Uleiul de jojoba este extras din semințele plantei de jojoba, are o compoziție chimică similară cu uleiul de scalp uman. Datorită acestei asemănări, funcționează bine ca balsam. Conținutul de vitamine, minerale și acizi grași din acest tip de ulei îl face ideal pentru tratarea părului uscat și deteriorat.

Uleiul de ricin

Extras din semințele plantei Ricinus communis, uleiul de ricin este binecunoscut pentru capacitatea sa eficientă de a stimula creșterea părului. Acidul ricinoleic, care se găsește din abundență în el, este antiinflamator și antibacterian. Datorită acestor proprietăți, uleiul de ricin este util pentru susținerea sănătății scalpului și stimularea creșterii părului. S-a demonstrat că aplicarea sa hrănește foliculii de păr, făcând firele mai grose și mai rezistente.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline, acest pilon al gătitului mediteranean, are și proprietăți impresionante de îngrijire a părului. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și vitamina E, face părul mai ușor de pieptănat, reducând încrețirea. În plus, uleiul de măsline poate fortifica firele de păr, prevenind despicarea vârfurilor.

Uleiul de migdale dulci

Uleiul presat din migdale dulci este încărcat cu nutrienți, inclusiv acizi grași, vitamine (A, B și E) și minerale care sunt bune pentru sănătatea și creșterea părului. Datorită capacității sale de a hidrata profund, uleiul de migdale dulci este o alegere excelentă pentru părul uscat și deteriorat. Părul crește mai bine dintr-un scalp sănătos, iar acest lucru ajută atât la reducerea inflamației, cât și la combaterea mătreții.

Uleiul trebuie aplicat începând de la mijlocul lungimii părului, spre vârfuri, de fiecare dată după spălare, pe părul umed

Uleiul de măceş

Uleiul de măceș este cunoscut pentru efectele sale de întinerire și este derivat din semințele plantei de trandafir sălbatic. Creșterea părului și un scalp sănătos sunt susținute de abundența sa de vitamine A, C și E și de acizi grași importanți. S-a demonstrat că uleiul de măceșe îmbunătățește sănătatea foliculilor de păr, reduce ruperea și revitalizează șuvițele fără viață. De asemenea, vă ajută să scăpați de mătreață și de psoriazisul de pe scalp, care poate fi foarte iritant.