Main menu

header

    Aceste cosmetice au fost create iniţial pentru persoanele cu piele foarte sensibilă, cu acnee şi pentru acelea care se recuperează în urma unor tratamente cu laser sau de peeling chimic. Spre deosebire de cosmeticele obişnuite, cele minerale nu conţin grăsimi, uleiuri, talc sau coloranţi artificiali.
     Sunt obţinute doar din pigmenţi naturali. Ele nu schimbă PH-ul pielii şi acţionează ca o barieră împotriva factorilor de mediu. Nu pătrund în piele şi previn apariţia zonelor foarte uscate sau grase pe faţă. Dar, înainte de a folosi acest tip de produse, trebuie să fiţi bine informate despre proprietăţile lor şi mai ales despre modul de utilizare. 

Au textură mai uşoară  
     Cosmeticele minerale au proprietăţi antiinflamatorii, ajutând la calmarea pielii iritate şi sunt rezistente la apă şi la transpiraţie. Aceste produse înlătură problemele precum alergiile, uscarea excesivă a pielii sau porii dilataţi. Nu evidenţiază ridurile, aşa cum se întâmplă cu machiajul obişnuit, ce capătă un aspect neplăcut dacă se întinde. Textura acestor cosmetice este mult mai uşoară şi, chiar dacă aplicaţi în cantităţi mai mari, pielea nu va fi încărcată. Experţii susţin că, folosind aceste produse, puteţi obţine o strălucire naturală, iar pielea va putea respira. 

Ne protejează de expunerea prelungită la soare
     Machiajul pe bază de componente minerale protejează pielea de efectele expunerii îndelungate la soare. Aceste produse pot fi folosite şi după tratamentele cosmetice cu laser, pentru că au un efect calmant. Cosmeticele minerale reîmprospătează, relaxează şi reîntineresc pielea. Au la bază o pudră nonalergică, ce hrăneşte pielea în profunzime, nu conţine alcool, parfum, coloranţi sau conservanţi. Produsele minerale nu au contraindicaţii sau efecte adverse şi sunt potrivite oricărui tip de ten. 

Sunt foarte rezistente
     O regulă importantă este faptul că modul de folosire a unui machiaj mineral este puţin diferit de cel obişnuit. Nu se dă cu fard alb sau negru în zona ochilor, pentru ruj se foloseşte o pensulă, iar pudra se aplică astfel cu o perie specială. Machiajul făcut cu astfel de produse nu se întinde, nu creează pliuri inestetice şi rezistă mai mult. Esteticienii şi dermatologii sunt de părere că acest tip de machiaj este cel mai bun pentru pielea femeilor. Cosmeticele minerale sunt din ce în ce mai des utilizate în saloanele de estetică şi se găsesc în magazine specializate.  
Cristina Tache