Main menu

header

23-12-1de Claudia Stan

Sorana Darclee Mohamad, cea care ne-a cântat mulţi ani despre dragoste când era membră a formaţiei A.S.I.A., este o femeie împlinită şi frumoasă. Stilul său de viaţă agitat din perioada concertelor şi machiajul puternic pe care îl experimentează de zece ani nu şi-au pus amprenta asupra strălucirii sale. Zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe de casă” se pare că a prins alt sens pentru frumoasa cântăreaţă. Fructul a fost schimbat cu… zâmbetul, despre care Sorana spune că este un bun remediu împotriva îmbătrânirii. Mai multe despre îngrijirea corpului, diete şi frumuseţe ne va spune în interviul de mai jos.

„Am ţinut un regim strict la 16 ani”
- Ai o siluetă perfectă. Urmezi vreun regim alimentar, ştii cum să asociezi alimentele la o masă, care este secretul?
- Secretul siluetei mele a fost abordarea unui regim strict, cu o durată de un an (dimineaţa pâine prăjită, la prânz grătar de pui sau de vită cu salată verde, iar seara, până la ora 18:00, pâine prăjită), la vârsta de 16 ani, atunci când îţi formezi întregul organism. Am apelat la un nutriţionist şi pot spune sincer că acum mănânc orice, la orice oră. Cred că secretul constă în capacitatea fiecărei persoane de a nu sări calul, cum se spune. Trebuie să te iubeşti şi să te respecţi!

- Unghiile tale sunt foarte sănătoase şi îngrijite. La ce trucuri apelezi pentru a le menţine strălucirea?
- Este foarte simplu şi nu ai nevoie de tratamente costisitoare. În primul rând, alimentaţia trebuie să fie una sănătoasă şi să aibă o bază de calciu şi de vitamine. Apoi, trucul aflat la îndemâna oricui constă în ulei de măsline sau de ricin şi o îngrijire pe care orice femeie şi-o poate acorda acasă, în timpul liber. Însă trebuie să recunosc faptul că o moştenesc pe bunica mea, care avea mâini foarte frumoase.

„Secretul stă în măştile naturale”
- Câtă atenţie acorzi îngrijirii părului, având în vedere că mereu ai fost în tendinţe?
- Sunt foarte mândră de părul meu şi îi acord multă atenţie. Secretul stă în măştile naturale cu legume şi fructe bogate în vitamine şi minerale. Cartoful şi castravetele sunt ideale pentru femeile care au probleme cu mătreaţa şi căderea părului sau au un scalp uscat. Avocado ajută la revitalizarea părului, iar uleiul din seminţele fructului poate fi folosit şi pentru ten. În plus, le recomand roşcatelor să îşi clătească părul cu suc de rodii sau de sfeclă roşie pentru o culoare mai vie, dar şi cu suc de lămâie, deoarece împiedică îngrăşarea părului. Eu le transform în pastă. La acestea adaug un gălbenuş de ou şi ţin amestecul timp de 30 de minute pe părul umed, înainte de a-l spăla.

- Care sunt metodele prin care îţi menţii tenul atât de luminos, având în vedere faptul că eşti o persoană publică, iar machiajul de televiziune este puternic?
- Îl folosesc doar pe platourile de filmare. În viaţa de zi cu zi abordez unul fin, bazat pe culori naturale. Demachierea este foarte importantă, iar trucul meu constă în uleiurile naturale cu minerale pe care le folosesc. Aceste produse le-am achiziţionat din Egipt, dar le găsim şi în ţară. Se găsesc în orice farmacie cu produse naturiste, nu sunt scumpe şi au un efect garantat.

- Foloseşti vreo mască naturistă? Care?
- Acum câţiva ani, un indian mi-a spus să gust produsele pe care le am pentru păr şi pentru corp. Dacă nu îmi place nimic din ce am, şi corpul meu o să simtă aceeaşi repulsie. Aşadar, tot ce este în frigider este bun şi pentru corp, şi pentru păr. Mai sănătos de atât nici nu se poate.

„Trebuie să zâmbim!”
23-12-2- Practici vreun sport pentru a te menţine în formă?
- Curăţenia prin casă mă ţine în formă şi fac în fiecare zi mişcare. Nu practic niciun sport în prezent, însă am făcut foarte mult tenis, înot, box, dansuri sportive, balet, body-bulding şi echitaţie. Boxul nu este un sport de bătaie, ci un sport de construire mentală. Nu sunt absolut deloc o persoană agresivă şi nici nu încurajez violenţa, din contră sunt împotriva ei. Boxul te învaţă să fii răbdător înainte de toate.

- Ce sfat le dai cititorilor revistei „Taifasuri”?
- Zâmbetul este cea mai bună apărare împotriva tristeţii şi a îmbătrânirii. Cel mai important este faptul că, atunci când suntem fericiţi, prevenim multe boli cauzate de stres. Trebuie să găsim o parte pozitivă în orice rău ni se întâmplă şi să zâmbim!

„Nu doresc să fiu femeia-plastic”

- Ţi-ai mai dori să schimbi ceva la tine?
- Nu. Dar dacă peste un timp nu o să mă mai plac, atunci cu siguranţă o să apelez la un retuş. Niciodată nu voi face ceva exagerat. Nu doresc să fiu femeia-plastic.