Main menu

header

     Dacă aţi ales ca destinaţie pentru vacanţa dumneavoastră o staţiune de la malul mării, este bine să ştiţi dinainte cum să vă bronzaţi uniform, fără arsuri şi complicaţii. Esenţial este să vă bucuraţi de soare şi de briza mării, dar fără să exageraţi cu statul la plajă. Şi să luaţi în considerare următoarele sfaturi: 

8:00-11:00, cel mai potrivit interval pentru plajă
     Pentru a preveni eventualele arsuri, înainte de a pleca din hotel aplicaţi o cremă de protecţie solară. Când alegeţi un astfel de produs fiţi atente la factorul de protecţie solară. Acesta va fi cuprins între 12 şi 30, în funcţie de pigment şi de sensibilitatea pielii. Dacă aveţi o piele foarte albă, optaţi pentru o emulsie cu un factor de protecţie cât mai mare.
     Persoanele cu un pigment mai închis pot folosi o loţiune cu factor de protecţie 15. Aplicaţi emulsia pentru plajă pe tot corpul, inclusiv pe faţă şi pe... tălpi. Repetaţi de câteva ori pe zi aplicarea, pentru a vă proteja eficient de razele fierbinţi. După expunerea la soare faceţi un duş revigorant şi folosiţi o cremă specială, ce se aplică după plajă. Va calma pielea arsă de soare, iar bronzul se va fixa mai bine. 


Aplicaţi loţiuni calmante
     Nu uitaţi de pălării, şepci, ochelari de soare, pentru dumneavoastră, pentru copii, dar şi pentru parteneri.  Între orele 11:00 şi 17:00, expunerea la soare pe plajă trebuie să iasă din programul dumneavoastră. Acestea sunt orele cele mai periculoase, când ultravioletele acţionează puternic. Aşadar, căutaţi un loc umbros, unde să vă relaxaţi cu un suc rece sau cu un cocteil de fructe. În cazul în care aţi suferit arsuri nu continuaţi să faceţi plajă.
    Aplicaţi repede o loţiune calmantă şi evitaţi soarele până când simptomele dispar. Dacă arsurile sunt grave prezentaţi-vă de urgenţă la medic. Arsurile provocate de soare, netratate la timp, pot duce la boli grave de piele. 

 

Cristina Tache