Main menu

header

    În concediu v-aţi bronzat aşa cum vă doreaţi, arătaţi foarte bine, iar îmbrăcămintea de culoare albă la modă se potriveşte atât de bine cu noua culoare a pielii dumneavoastră. Aţi vrea să păstraţi bronzul obţinut tot anul, dacă este posibil, sau măcar până la finalul verii, dar, din păcate, acesta dispare destul de repede. Este bine să ştiţi că pielea bronzată are nevoie de o îngrijire puţin mai specială. 

Folosiţi gel de duş în locul săpunului 
     Pielea bronzată este mult mai sensibilă decât în mod normal. De aceea trebuie să evitaţi produsele de îngrijire abrazive. În timpul verii, folosiţi un gel de duş în locul săpunului, pentru că acesta din urmă usucă pielea destul de tare. Alegeţi geluri de duş hidratante şi răcoritoare, precum cele care conţin mentă, lavandă sau castravete. Pentru o perioadă uitaţi de lufa de baie sau de buretele aspru. La duş, masaţi-vă pielea direct cu mâna şi cu gelul preferat. Astfel veţi obţine efecte energetice benefice şi o tonifiere eficientă a pielii. 

Exfoliere blândă, fără produse abrazive

     Îndepărtarea celulelor moarte este importantă, indiferent de sezon. Însă, atunci când sunteţi bronzate, trebuie să aveţi grijă ce produse folosiţi. Daţi deoparte sarea de mare şi celelalte produse abrazive şi orientaţi-vă către ceva mai blând. Lăsaţi apa să curgă mai mult pe corp sau umpleţi cada şi adăugaţi gel de duş, amestecând până se dizolvă de tot. Staţi un sfert de oră sub duş sau în cadă, iar apoi ştergeţi-vă pe tot corpul cu un prosop moale, tamponând uşor.
     Luaţi o cremă emolientă sau ulei de sâmburi de struguri sau de migdale şi aplicaţi un automasaj energetic cu palmele. Astfel veţi îndepărta celulele moarte într-un mod mai blând. În plus, pielea dumneavoastră va fi foarte catifelată şi mai tonifiată. După ce ştergeţi excesul de cremă sau de ulei aplicaţi un lapte hidratant cu particule de mătase, pentru a obţine un efect satinat pe pielea bronzată. 
Cristina Tache

Atenţie! Nu uitaţi nici de hidratarea internă a organismului. Beţi multă apă, suc de morcovi şi consumaţi pepene roşu!