Main menu

header

Într-o epocă în care femeile caută tot mai mult perfecţiunea corporală, intervenţiile chirurgicale au devenit din ce în ce mai uzuale. Operaţiile de mărire sau micşorare a sânilor, eliminarea grăsimii de pe abdomen sau de pe coapse, liftingurile faciale, toate au fost inventate şi sunt folosite pentru corectarea unor probleme estetice.     
     Tot în această categorie se înscrie şi rinoplastia, o metodă de corectare a formei nasului. Prin această intervenţie chirurgicală se îndepărtează urmele unor traumatisme sau se redă nasului o formă estetică. Dacă v-aţi gândit la această soluţie, trebuie să aflaţi mai întâi ce presupune o astfel de intervenţie, de la riscuri până la beneficii. 

Primul pas, consultul de specialitate 
     Rinoplastia nu poate fi făcută decât după vârsta pubertăţii, după ce corpul şi-a încheiat dezvoltarea, iar fizionomia nu mai este în schimbare. Rezultatul operaţiei de modificare a formei nasului nu este întotdeauna complet previzibil, din cauza caracteristicilor fiecărui pacient în parte în ceea ce priveşte capacitatea de vindecare. Intervenţia se face numai după un consult amănunţit al medicului specialist, după o discuţie despre motivul pentru care se apelează la această variantă şi, mai ales, despre aşteptările dumneavoastră de la această operaţie. 

Intervenţia chirurgicală nu este dificilă
     După stabilirea tuturor detaliilor legate de diverse boli sau de contraindicaţii, dacă medicul, împreună cu dumneavoastră, decide că este necesară intervenţia, veţi fi pregătit pentru pasul cel mare. Operaţia nu este dificilă, dar poate dura între una şi trei ore, în funcţie de cât de complexă este corectura ce se aplică. În urma intervenţiei chirurgicale este posibil să apară sângerări sau infecţii, dar acestea pot fi evitate dacă urmaţi cu exactitate indicaţiile chirurgului plastician. Operaţia se poate face în regim ambulatoriu sau cu internare în spital de o zi, două, lucru pe care îl va stabili chirurgul estetician. Pentru a „ieşi în lume” cu noul nas va fi nevoie să aşteptaţi câteva zile până se va vindeca total. Preţul unei astfel de intervenţii este destul de mare, putând ajunge până la 2.500 de euro, dar important este să beneficiaţi de un tratament de calitate şi de serviciile unui medic bun.
Cristina Tache