Main menu

header

28-11-1de Gabriela Niculescu

Silvia De La Vegas are mereu o apariţie tonică şi energică în concerte şi emisiuni. Niciodată nu a fost o persoană comodă sau fiţoasă şi a reuşit de fiecare dată să atragă zeci de priviri admirative. Brandul său personal este părul foarte lung, foarte bogat şi de un negru abanos. Am vrut să-i aflăm secretele frumuseţii şi am descoperit câteva lucruri uimitoare despre cum se întreţine artista.

- Mereu atragi atenţia asupra ta prin lungimea şi frumuseţea părului. Cum reuşeşti să-l păstrezi aşa?
- Cred că am noroc şi asta pentru că este un păr sănătos nativ. Pur şi simplu m-am născut cu o podoabă capilară bogată. Mi-a spus mama că, atunci când am venit pe lume, aveam un păr destul de lung pentru un bebeluş. Am fost tunsă băieţeşte până în clasa a IX-a, aproape la chelie, iar acum este „răzbunarea” mea. Îmi creşte foarte repede şi îl tai o dată la două luni, pentru că îmi place foarte mult să fie întreţinut. Niciodată nu aş păstra un păr lung dacă nu ar arăta bine. Prefer unul scurt şi frumos în defavoarea unuia lung şi deteriorat. Chiar mi s-a întâmplat de curând să ajung pe scaunul unui stilist şi a tăiat cam mult, deşi am spus că vreau doar vârfurile îndreptate.

- Dacă ţi s-ar oferi o sumă foarte mare de bani, ţi-ai tăia părul?
- Mi s-a oferit o sumă considerabilă de bani tocmai în acest scop acum vreo patru sau cinci ani - 15.000 de dolari. Însemnau mult la vremea respectivă, totuşi am refuzat. Pentru mine nu contează atât de mult această sumă. Îmi place foarte mult părul lung, iar dacă vreodată am să ajung la concluzia că trebuie să-l tund, am să-l tai fără vreo sumă de bani.

- Frumuseţea ta este genetică sau depui eforturi pentru a arăta bine?
- Nu depun efort. Cred că sunt o persoană norocoasă şi am o genă bună, moştenită din familie. Toată lumea spune că semăn cu tatăl meu, dar am luat şi lucruri frumoase de la mama.

„Folosesc mască de argilă cu suc de castraveţi”
28-11-3- Ţii vreodată regim sau nu ai nevoie?
- Niciodată nu am ţinut dietă, dar pot să spun că sunt foarte dinamică. Fac sport pentru că-mi place, nu pentru că trebuie. Mijlocul meu de transport preferat este bicicleta şi ai toate şansele să mă întâlneşti la semafor pe două roţi. De primăvara şi până toamna târziu pedalez. Apoi, îmi place foarte mult să înot. Sunt sporturi ce te ajută foarte mult să-ţi păstrezi tonicitatea, să fii într-o formă fizică foarte bună. Merg şi la sala de fitness, dar de puţin timp, cam de şase luni, şi asta mai mult pentru bazin şi pentru saună. Nu-mi place să fac exerciţii într-o sală, prefer să mă mişc în aer liber. Câteodată fac expediţii de câte patru zile cu prietenii mei în locuri frumoase, excursii cu bicicleta... Mergem pe dealuri, prin văi şi uneori facem 40-50 km pe zi.

- La ce metode de înfrumuseţare apelezi?
- Nu apelez la trucuri de înfrumuseţare, pur şi simpu mă întreţin. Îmi place foarte mult să mă îngrijesc. Nu depăşesc niciodată două zile fără să-mi fac manichiura şi mi-o fac singură, acasă, la fel şi măştile pentru ten. Nu mă duc la saloane, pentru că ştiu cum să mă îngrijesc singură. Eu mă cunosc cel mai bine şi îmi place.

- Ce fel de cosmetice şi de îngrijire foloseşti? Ne recomanzi ceva?
- La capitolul produse din comerţ m-am axat pe o anumită firmă de la care folosesc loţiune tonică, demachiant, cremă pentru ochi şi faţă şi măşti. Pe ultimele le prepar şi acasă. Sunt acele pliculeţe de argilă ce se găsesc în comerţ şi pot fi combinate în multe feluri, iar rezultatele sunt minunate. Depinde de ce ai nevoie. Poţi folosi o mască pentru curăţare din argilă cu suc de castraveţi. Dacă vrei pentru hidratare, o combini cu miere de albine, cu smântână, cu lapte sau cu fructe. Sunt foarte multe combinaţii.

„Nopţile pierdute înseamnă îmbătrânire prematură”
- Care este pentru tine cea mai importantă regulă în menţinerea sănătăţii?
- Contează foarte mult orele de somn. Nopţile pierdute înseamnă îmbătrânire prematură.

- Preferi unghiile naturale sau pe cele false dacă tot este moda lor?
- La acest capitol sunt una dintre excepţii. În primul rând, fiind violonistă, imaginează-ţi că manichiura mea este foarte simplă. M-am spălat, mi-am tăiat unghiile şi pieliţele şi am terminat. Întotdeauna le-am avut scurte şi niciodată nu au fost aplicate. Nici nu aş şti cum să mă descurc cu ele. În plus, eu fac şi treburi în casă, nu sunt deloc o persoană comodă. Spăl vase, haine, fac curăţenie şi sunt ca o vijelie. Dacă mă vezi... Cred că m-ar încurca foarte tare o manichiură lungă. Chiar îmi aduc aminte de o întâmplare haioasă petrecută în urmă cu câţiva ani. Pentru o şedinţă foto am zis că-mi aplic unghii false pentru două-trei ore, dar lipite provizoriu. Încercând să pozez, toate îmi rămâneau în breton sau în haine. Nu eram obişnuită cu ele.

28-11-2- Cât de important este în showbiz felul în care arăţi?
- Este foarte important. Câteodată, deranjant de important şi spun asta pentru că am întâlnit foarte mulţi artişti de valoare care nu au reuşit să fie promovaţi din cauza imaginii. Cunosc o fată care cânta senzaţional, dar avea multe kilograme în plus şi nu a reuşit să treacă de anumite criterii fizice. Nu a luat-o nicio casă de discuri şi nu a obţinut niciun premiu. Asta este o prostie. În muzică nu trebuie să fii foarte frumos. Trebuie să ai talent şi carismă, să emani. Aşa că, din păcate, spun că este foarte important aspectul fizic.

„În muzică nu trebuie să fii foarte frumos. Trebuie să ai talent şi carismă, să emani... Dar, din păcate, în showbiz este foarte important aspectul fizic”

„Chirurgia estetică este o mare minune”

- Ai recurs la vreo operaţie estetică până acum?
- Nu, dar nu sunt deloc împotrivă. Dacă peste 40-50 de ani o să simt nevoia să îmbunătăţesc ceva, riduri sau alte defecte, cu siguranţă voi apela la chirurgia estetică. O consider o mare minune. Te scapă de anumite complexe, asta în cazul celor care au. Nu sunt de acord cu ea în momentul în care se face abuz şi sunt anumite persoane care devin vulgare. Dar, pentru a retuşa ceva şi pentru a întreţine, sunt de acord.