Main menu

header

    Ceaiul verde este folosit din timpuri străvechi pentru proprietăţile sale curative. Cercetătorii din industria cosmeticelor au studiat multă vreme capacităţile acestui ceai şi le-au sintetizat în formule folosite pentru diverse produse destinate îngrijirii corpului. Principalele proprietăţi ale cosmeticelor pe bază de ceai verde sunt protecţia împotriva ultravioletelor şi conţinutul mare de antioxidanţi şi minerale. Acest tip de îngrijire cosmetică este tot mai des folosit de femeile din întreaga lume. Iată ce trebuie să ştiţi despre aceste produse dacă vă hotărâţi să le folosiţi. 

Antioxidanţii menţin nivelul hidric natural
     Din primele zile de viaţă ale omului, pielea începe să sufere diverse modificări. De-a lungul timpului, ea se maturizează, trecând prin perioada de pubertate şi până la vârsta la care începe să îmbătrânească. Pentru a o proteja de factorii nocivi din mediu, dar şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pielea are nevoie de îngrijire constantă şi de tratamente eficiente.
     Antioxidanţii sunt un adevărat ajutor în stoparea procesului de îmbătrânire, ei putând fi asimilaţi prin alimentaţie, din legume şi fructe, sau prin folosirea unor produse cu extracte de antioxidanţi naturali. Aceste substanţe apără pielea de radiaţiile nocive, dar şi de procesul de oxidare ce atacă celulele, oferind o curăţare delicată şi catifelare. Folosirea regulată a produselor cosmetice pe bază de antioxidanţi naturali ajută la menţinerea nivelului hidric natural al pielii. 

Stimulează regenerarea celulară 
     Cosmeticele cu formule bogate în extracte de ceai verde ajută procesul natural de regenerare a celulelor. O dată cu înaintarea în vârstă, metabolismul celulelor devine mai lent, iar cele noi au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la suprafaţă. Din această cauză, pielea îşi pierde elasticitatea naturală, strălucirea şi treptat se subţiază.
     Pe lângă aceşti factori, efectele nocive ale mediului extern (razele ultraviolete, poluarea, stresul, conservanţii din alimente) favorizează obţinerea radicalilor liberi ce încetinesc producerea de colagen. Fără un nivel normal de colagen, celulele cutanate îmbătrânesc mai repede. O variantă foarte eficientă pentru contracararea acestor efecte este folosirea unor produse de îngrijire pe bază de extracte naturale, aşa cum sunt şi cosmeticele cu ceai verde.  Cristina Tache