Main menu

header

   Anna Sergeyevna Kournikova s-a născut în fostul spaţiu al URSS, mai precis în Rusia, în 1981. Deşi a devenit celebră ca jucătoare de tenis, fără a câştiga totuşi un Grand Slam în carieră, Anna este acum un fotomodel de succes. La începutul anilor ’90, Anna a emigrat împreună cu mama sa în SUA, iar în prezent are reşedinţa la Miami, în statul american Florida, unde locuieşte împreună cu soţul ei, cunoscutul cântăreţ de muzică latino, Enrique Iglesias.

    Kournikova este considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare de tenis, fiind desemnată de revista FHM, în anul 2002, drept cea mai sexy femeie a anului. Fără a mai face antrenamente epuizante, Anna se menţine în formă urmând o dietă pe care v-o prezentăm în rândurile de mai jos:

Luni
Micul dejun: un pahar cu suc de portocale şi doi biscuiţi din făină integrală; Prânz: 50 g pateu de soia, 100 g şuncă de Praga, două roşii, două felii de pâine graham, două felii de ananas; Cina: două felii de şuncă de pui, salată de roşii cu o lingură cu ulei de măsline, o portocală.

Marţi
Micul dejun: un iaurt degresat, un bol cu cereale fără zahăr, cu o lingură cu miere; Prânz: 100 g caşcaval de vacă, două felii de pâine graham, doi morcovi, o banană; Cina: o bucată de peşte fript de circa 200 g, 100 g brânză slabă, 100 g salată de vinete, fără maioneză!


Miercuri
Micul dejun: o lingură cu nuci, o lingură cu miere, două felii de pâine graham; Prânz: 100 g piept de pui (fiert sau fript), o salată de lăptuci cu o lingură cu ulei de măsline şi două roşii, trei felii de pâine graham (prăjite);  Cina: trei cartofi fierţi amestecaţi cu 100 g brânză rasă şi o lingură cu ulei de măsline. Ca desert, un măr.

Joi
Micul dejun: un pahar cu suc natural de portocale, patru biscuiţi de ovăz; Prânz: salată de lăptuci şi spanac (verde) cu o lingură cu ulei şi lămâie, două felii de pâine graham, 100 g jambon slab; Cina: 200 g friptură de viţel, plus doi cartofi fierţi. 
Vineri
Micul dejun: 50 g nuci, două felii de pâine graham, un pahar cu suc natural de portocale; Prânz: 100 g piept de curcan, 50 g brânză, două felii de pâine şi un kiwi; Cina: o farfurie de orez fiert peste care se adaugă sos de roşii şi 50 g brânză.

Sâmbătă
Micul dejun: un bol cu cereale fără zahăr, un pahar cu suc de portocale; Prânz: sandviş cu ton şi porumb, două caise; Cina: cereale cu 100 ml de lapte neîndulcit.

Duminică
Micul dejun: 50 g nuci, două felii de pâine prăjită, un măr; Prânz: 100 g brânză slabă, 100 g porumb fiert; Cina: spaghete de orez cu sos de roşii şi ton fiert în apă, plus un bol de salată de fructe.

 

Elena Şerban