Main menu

header

de Cristina Tache

Aveţi o frunte lată de care sunteţi stânjenită? Nu ar trebui să faceţi din acest amănunt un complex, deoarece unele dintre cele mai cunoscute dive de la Hollywood au această trăsătură - Tyra Banks, Rihanna, Reese Witherspoon sau Cristina Ricci -, iar totul stă în alegerea coafurii potrivite.

Puteţi apela şi la un stilist
Primul pas pe care îl puteţi face pentru a ascunde fruntea prea lată este să vă lăsaţi breton. Dar aveţi grijă cum vi-l faceţi, pentru că acesta vă poate strica înfăţişarea. Coafura pe care o alegeţi trebuie să se potrivească atât frunţii înalte, cât şi formei feţei, şi pentru a afla cum este mai bine să procedaţi este indicat să mergeţi la un stilist priceput. Iată totuşi câteva sfaturi care vă pot ajuta:
- dacă sunteţi adepta unui stil mai simplu, alegeţi bretonul până la sprâncene, care cade drept pe frunte (stilul Naomi Campbell). Tundeţi marginile în scări, pentru a face trecerea mai lină şi a nu căpăta aspectul de perucă.

Bretonul în scări, o alternativă
- dacă bretonul lung nu vi se potriveşte, optaţi pentru cel în scări, care începe de la frunte şi ajunge până aproape de bărbie. În funcţie de tipul de păr şi de forma feţei, puteţi determina ce tip de tunsoare vi se potriveşte. În general, cea cu breton arată foarte bine la părul drept.
- dacă aveţi onduleuri, bretonul nu este cea mai fericită alegere, pentru că poate da un aspect neglijent. Dacă totuşi vi-l doriţi, o alternativă pentru dumneavoastră este să îl îndreptaţi cu placa sau cu peria.

Soluţie salvatoare fără tuns

Dacă nu doriţi să vă tundeţi sau să vă schimbaţi coafura puteţi apela la un truc simplu: aplicaţi în palmă puţină spumă specială şi plimbaţi-vă apoi degetele prin păr pentru a-l netezi. Alegeţi o parte inferioară, treceţi părul de-a lungul frunţii şi prindeţi-l într-o coadă la ceafă, folosind un elastic. Astfel creaţi iluzia de breton, fără să vă tundeţi.