Main menu

header

20-09-1de Mariana Borloveanu

La ţărmul Mării Negre, briza şi prospeţimea cu miros de alge trec prin Centrul „Ana Aslan Health SPA” din Eforie Nord. Ajungând aici, vizitatorul, şi totodată pacientul, se lasă copleşit, involuntar, de atmosfera specială care combină factorii naturali de cură, specifici zonei litoralului românesc, apa sărată şi nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol, cu o serie de proceduri moderne de tratament. Atmosfera caldă, plăcută şi relaxantă de la centru este accentuată şi de decorul special proiectat pentru acest loc.

A creat primul produs românesc de întârziere a îmbătrânirii
După ce a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, Ana Aslan a fost profesor titular la Clinica Medicală a Facultăţii de Medicină din Timişoara, pentru ca, mai târziu, să fie şef de secţie la Institutul de Endocrinologie din Bucureşti, iar din 1952, director al Institutului de Geriatrie. Fiind unul dintre cei mai capabili cercetători ai gerontologiei medicale mondiale, s-a preocupat în mod special şi de secţiunea socială a acestei laturi a medicinei. Astfel, după o minuţioasă cercetare, ilustra personalitate medicală a identificat unele măsuri organizatorice privind crearea unui sistem de stimulare a activităţilor specifice vârstei a treia. A intuit şi descoperit în acelaşi timp acţiuni terapeutice de tip biotrofic ale procainei, al cărei rol curativ şi profilactic a revoluţionat cercetarea geriatrică. Astfel, Gerovital H3 a fost primul medicament biotrofic original românesc, creat special pentru a întârzia procesul de îmbătrânire.

Determină regenerarea fiziologică
După minuţioase experimente s-a constatat că Gerovital H3 are o acţiune stimulatoare asupra proceselor de regenerare la nivelul ţesutului hepatic, a mucoasei gastrice şi a măduvei osoase. De asemenea, sub acţiunea sa se produce şi regenerarea fiziologică şi morfologică a muşchiului striat şi a nervilor periferici. Studiile asupra distrofiei nervoase au demonstrat eficienţa superioară a tratamentului aplicat înaintea producerii bolii. Utilizarea în scopuri profilactice a acestui tratament a stat la baza cercetărilor întreprinse de profesor doctor Ana Aslan în domeniul gerontologiei sociale. Acţiunea de gerontoprofilaxie a permis dezvoltarea unor cercetări multidisciplinare precum medicina, psihologia şi sociologia.

Factori naturali şi proceduri clasice
La Centrul „Ana Aslan Health SPA” din Eforie Nord se poate beneficia de o gamă variată de tratamente şi proceduri, într-un ambient modern şi foarte relaxant. Programele combină factorii naturali de mediu, specifici staţiunii de la malul mării (aerul cu ionizare intensă, apa sărată, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol şi plantele cu efecte curative), cu o multitudine de proceduri clasice. O piscină interioară şi jacuzzi sunt asociate cu cabinete de îngrijire facială şi corporală, care utilizează produse din gama „Gerovital”, combinând astfel tratamentele de înfrumuseţare, de relaxare şi cele mai complexe remedii geriatrice.

Pacienţi din toată lumea trec pragul centrului de la Eforie Nord

20-09-2O echipă de medici şi asistenţi contribuie cu competenţă şi profesionalism la evaluări clinice de calitate, însoţite de pachete de analize personalizate. „Centrul «Ana Aslan Health SPA» din Eforie Nord pune la dispoziţia pacienţilor condiţii de tratament dintre cele mai moderne, iar stabilirea planului de remedii este adaptat fiecărui pacient, în funcţie de intervenţiile medicale şi terapeutice care se impun. Avem pacienţi care vin de câţiva ani din Germania, Franţa şi Israel, pentru cure profilactice - antiîmbătrânire, antistres, reducerea greutăţii, adaptare la frig - cure balneare şi terapeutice - recuperare în cazuri de afecţiuni dureroase ale scheletului, coloanei lombo-sacrale, afecţiuni locomotorii posttraumatice, reumatism inflamator şi degenerativ, boli ale sistemului nervos periferic, osteoporoză, spondiloză, artrite şi boli ale ţesuturilor periarticulare moi - cure de relaxare şi tratament recuperator - kinetoterapie, magnetoterapie, băi de plante, împachetări cu nămol, aerosoli, saună, masaj şi jacuzzi. Eu le recomand tuturor în primul rând multă mişcare şi să nu uite un lucru esenţial, iubirea de sine”, ne-a mărturisit doctor Iulia Belc (foto).

Terapia, coordonată de medici

Tratamentul cu Gerovital, pentru a fi eficient, trebuie reluat periodic. Curele complete de tratament trebuie ţinute 18 zile. Românii, având privilegiul de a fi lângă această sursă de sănătate şi tinereţe, pot opta şi pentru cure discontinue de câte şapte zile, la intervale de patru-cinci săptămâni. Dar Gerovitalul nu înseamnă numai întreţinere, ci şi prevenirea diferitelor afecţiuni dermatologice. Până la vârsta de 35 de ani, tratamentele de hidratare a pielii sunt foarte binevenite, între 35 şi 45 de ani, acestea se completează cu tratamente de tonifiere, iar după 45 de ani, Gerovitalul H3 este soluţia optimă pentru frumuseţe şi sănătate. Tratamentele efectuate la Eforie Nord şi Bucureşti sunt extrem de complexe, mai ales în pachetele mixte, de sănătate şi frumuseţe. Dar important de ştiut este faptul că între cele două trebuie să existe un echilibru de valori, care să respecte toate standardele renumitelor tratamente Ana Aslan. De la tratamentul injectabil până la cel de înfrumuseţare, totul trebuie coordonat de medici, care au competenţe profesionale aparte. Etapele de tratament, pe lângă limitele de vârstă enumerate mai sus, trebuie să se plieze pe particularităţile afecţiunilor fiecărei persoane în parte. Cert este că secretul performanţelor tratamentului cu Gerovital este întreţinerea pe termen lung, după 50 de ani impunându-se un tratament permanent. Se recomandă ca în completarea acestora să apelăm şi la băile de plante, care aduc un plus de relaxare pacienţilor. Acestea se pot face şi acasă, cele mai indicate fiind băile de brad, levănţică, salvie, paciuli sau santal. La o cadă obişnuită cu apă se pun 250 g de plante, introduse într-un săculeţ şi ţinute în apă timp de 20 de minute, atât cât trebuie să dureze o baie. Se fac trei-patru băi pe săptămână, pe perioadă nedeterminată. După ce ieşiţi din cadă, pielea nu se şterge, îmbrăcându-se doar un halat flauşat. Veţi avea o senzaţie deosebită.

- Printre personalităţile care au fost interesate de tratamentele „Gerovital“ se numără: Charles De Gaulle, John F. Kennedy, Mao Zedong, Ho Chi Minh, Marlene Dietrich, Lillian Gish, surorile Gabor, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Hruşciov, Claudia Cardinale şi Salvador Dalí.

- Ca dovadă a eficienţei tratamentelor inventate de ilustrul om de ştiinţă, viaţa Anei Aslan a fost una lungă, ea trăind 91 de ani (născută la 1 ianuarie 1897, la Brăila, şi decedată la 20 mai 1988).