Main menu

header

de Ioana Radu

Ca femei am încercat tot felul de reţete petru o „frumuseţe garantată”. Totuşi, unele rămân doar mituri... nefondate. Hai să vedem care sunt cinci dintre ele!

Fardul cenuşiu merge la ochi albaştri
1. Rasul face ca firele de păr să crească mai dese şi mai... groase. Fals! Dacă ar fi aşa, cu siguranţă cu toţii ne-am rade în cap!
2. Trebuie să folosiţi fard de pleoape de aceeaşi culoare cu ochii. Din nou fals! Fireşte, puteţi face acest lucru, dar nu este obligatoriu. Mai ales atunci când vreţi să puneţi în evidenţă culoarea ochilor. În acest caz, cel mai potrivit este să folosiţi culori diverse, complementare cu nuanţa ochilor. Machiajul „smokey eyes” (fard negru şi gri) merge perfect cu ochii albaştri, dar pentru ochii verzi, de exemplu, cel mai bine se potriveşte un machiaj cu tonuri de roşu.

Pasta de dinţi nu elimină coşurile
3. Părul deteriorat se poate repara. Greşit! Oricâte produse de înfrumuseţare aţi folosi şi orice vi s-ar promite în reclame, n-o să daţi peste astfel de miracole. Singurul mod în care se poate repara părul deteriorat este folosind foarfeca. Astfel, de câte ori părul dumneavoastră o ia razna, încercaţi o tunsoare nouă.
4. Ciocolata şi grăsimile cauzează acneea. Chiar dacă aceste produse nu sunt indicate într-o alimentaţie sănătoasă, nu înseamnă că ele sunt cauza apariţiei coşurilor. Singura legătură între ciocolată, grăsimi şi ten este că, dacă le consumaţi în exces, riscaţi ca pielea dumneavoastră să devină grasă, dar nu acneică.
5. Pasta de dinţi tratează... coşurile. Din când în când mai apare câte o vedetă care povesteşte cum a scăpat ea rapid de un coş nedorit acoperindu-l cu pastă de dinţi. Nimic mai neadevărat! Chiar dacă pasta de dinţi usucă acneea, poate provoca iritaţii, sensibilizând tenul şi deteriorând pielea.