Main menu

header

     Uleiurile esenţiale sunt benefice pentru îndepărtarea acneei sau a petelor. Pot fi folosite şi pentru curăţarea feţei, pentru prepararea măştilor cosmetice sau pentru a reda tonusul pielii. Deşi au o mulţime de proprietăţi curative, este recomandat să nu se folosească mai mult de zece picături de ulei esenţial într-un preparat. Vă propunem câteva remedii aromoterapeutice pentru sănătatea şi pentru frumuseţea pielii dumneavoastră. 

Mască hrănitoare
    Aveţi nevoie de: zece picături de ulei de trandafiri, zece picături de ulei de santal, zece picături de ulei de lavandă şi două linguri mari cu pulpă de avocado.  Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi mixtura pe toată faţa sau pe zonele mai uscate. Spălaţi cu apă călduţă după 15 minute. Are efecte extraordinare asupra pielii şi poate fi folosită constant de cei care au un ten uscat. 

Atingere de catifea
    Se foloseşte: ulei de palmarosa, ulei de smirnă, ulei de frankincense (varietate de lămâie), câte zece picături din fiecare, o lingură cu seminţe de in şi o lingură cu „limba-mielului”. Amestecaţi seminţele de in cu florile de limba-mielului şi apoi adăugaţi uleiurile. După ce obţineţi o pastă o aplicaţi pe piele şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Acest tratament face pielea mai moale, mai catifelată şi o curăţă în profunzime. 

Remediu împotriva arsurilor solare
   Aveţi nevoie de: o picătură cu ulei de mentă, 14 picături de ulei de lavandă şi opt picături de apă rece. Amestecaţi uleiurile cu apa rece până se omogenizează cât de cât. Apoi aplicaţi pe faţă şi pe gât. Este un remediu util împotriva arsurilor solare şi pentru uzul zilnic în timpul verii.  Masaj cu loţiune antiacneică  Folosiţi şase picături de ulei de bergamotă, şase picături de ulei de arbore de ceai, patru picături de ulei de lavandă şi 30 g ulei de jojoba. Amestescaţi foarte bine toate ingredientele. Folosiţi loţiunea obţinută în fiecare seară, pentru a masa zonele cu probleme. Acest remediu ajută la reducerea acneei şi la catifelarea pielii. 

Tratament pentru păr degradat
   Amestecaţi o picătură de ulei de lavandă, două picături de ulei de rozmarin, o picătură de ulei de leandru şi 20 ml ulei de măsline. După ce obţineţi o soluţie omogenă luaţi câteva picături din acest mix şi aplicaţi pe scalp sau pe păr, masând uşor. Lăsaţi să acţioneze patru-cinci ore şi apoi clătiţi părul cu şampon şi apă călduţă. Este un tratament eficient pentru părul degradat, care îşi va recăpăta astfel aspectul sănătos.
Cristina Tache

Atenţie!
   Uleiurile de cuişoare, chimen dulce, busuioc, scorţişoară, isop, smirnă, rozmarin, salvie, şovârv, mentă şi cimbru alb nu se folosesc în timpul sarcinii!