de Adriana Văduva
De pe urma temperaturilor caniculare, cel mai mult are de suferit pielea. Pe lângă deshidratare, ea este bombardată zilnic de razele ultraviolete. Esteticiana Diana Gulan (foto), proprietarea unui salon de înfrumuseţare, dar şi a unei şcoli de dermato-cosmetică şi machiaj unde este senior trainer, vă oferă câteva sfaturi pentru a avea un ten sănătos şi strălucitor în anotimpul cald.
Canicula, duşmanul pielii
- Ce trebuie făcut, în general, pentru a ne menţine tenul şi pielea în bună stare pe perioada verii?
- Canicula este un real duşman al pielii. Din cauza temperaturilor ridicate, pierderile hidrice sunt substanţiale, iar pielea are cu adevărat de suferit. Recomandarea corectă, pentru orice tip de ten, în această perioadă este să se folosească produse de îngrijire hidratante, atât serum, cât şi cremă. Evident, nu trebuie uitată crema cu factor de protecţie. Aceasta este recomandată pe tot parcursul anului, dar vara cu atât mai mult. Fondul de ten este un produs indispensabil, el fiind cel ce definitivează acest ritual de tratament şi protecţie a pielii.
- Trecerea de la aer condiţionat la căldură se realizează de mai multe ori într-o zi. Ce trebuie făcut pentru ca pielea să nu fie „traumatizată”?
- Aceste schimbări bruşte ale temperaturii mediului ambiant afectează, în primul rând, capilarele. Pereţii acestora se dilată sau se contractă brusc, lucru ce poate determina apariţia sau accentuarea cuperozei. Sigur că acest lucru nu este de dorit, iar cercetătorii ne oferă soluţii. În acest sens, este binevenit tratamentul facial realizat cu linia Saphirs, ale cărei ingrediente ca pudra de safire şi extractul de nufăr albastru (lotus blue) sunt trofice şi pentru creşterea rezistenţei, şi pentru întărirea pereţilor capilarelor.
Mătasea pură hidrolizată combate ridurile
- Pe lângă procedura cu safire, aţi mai adus în România tratamentele cu rubine şi diamante. Care este rolul fiecărui gen de tratament în parte?
- Sunt linii preţioase, cu rezultate spectaculoase. Prezenţa pulberilor şi a extractelor de pietre preţioase nu este doar un element de marketing! Toate au un rol important în hidratarea masivă a pielii şi în menţinerea pentru o perioadă lungă a nivelului obţinut. Apoi, celelalte ingrediente sunt verificate şi garantate în lupta antirid. În cazul liniei cu safire, aşa cum spuneam, extractul de nufăr albastru lucrează şi în favoarea creşterii rezistenţei capilarelor sangvine. În linia Diamants, ce se bazează pe pudra şi pe extractul de diamante, un alt ingredient important este mătasea pură hidrolizată, element de lifting cu reale rezultate în lupta antirid. Linia Rubis conţine pudră de rubine, completată cu extractul de orhidee roşie. Rezultatul de lifting este garantat datorită unei hidratări intense şi a stimulării celulare. Iar această stimulare determină reîmprospătarea pielii.
- Cine alege tratamentul? Clientul sau cosmeticianul, luându-se în considerare anumite proprietăţi sau „defecte” ale pielii?
- Consider că tipul de tratament trebuie ales de specialist. Întotdeauna trebuie să fie aşa. Liniile au, fiecare în parte, funcţii specifice diferite. Specialistul este acela care poate decide ce i se potriveşte cel mai bine pacientului, şi nu invers.
Terapii de cinci, opt sau 12 şedinţe
- Cum se realizează un astfel de tratament cu pietre preţioase?
- Sunt tratamente ce se recomandă să fie lucrate în terapie cu un număr bine stabilit de şedinţe. În funcţie de vârsta tenului pot fi cinci, opt, 12 şedinţe, repetate la o frecvenţă de o şedinţă pe săptămână. La finalul şedinţelor de terapie, pentru menţinerea rezultatului este recomandat să se revină la salon pentru executarea unui astfel de tratament o dată pe lună.
- După cât timp se poate repeta terapia?
- Terapia nu poate fi repetată în următoarele şase luni.
Demachierea este esenţială
- Numiţi trei lucruri esenţiale pentru întreţinerea tenului.
- Demachierea pielii în mod conştiincios, dimineaţa şi seara. De asemenea, este important să se utilizeze produse de îngrijire facială adecvate tipului de ten. Folosirea unor produse destinate altui tip de ten poate duce la probleme destul de mari. Al treilea lucru esenţial este efectuarea unui tratament cosmetic profesional, cu o frecvenţă de un tratament la maximum trei-patru săptămâni.