Main menu

header

de Anda Postolache

Dacă aveţi ochii umflaţi, obosiţi, vă lăcrimează des de la privitul prea mult la televizor sau de la lucrul excesiv în faţa computerului şi, în general, de la oboseală, atunci există câteva remedii cât se poate de uşor de aplicat.

Priviţi în zare o dată la 30 de minute
În primul rând, trebuie îndepărtată sursa care face rău ochilor. Relaxaţi-vă, ţineţi ochii închişi o jumătate de oră, faceţi pauze la fiecare 30 de minute măcar şi priviţi în zare, cât mai departe - de preferat la mediul înconjurător natural, deoarece verdele este odihnitor.
Nu uitaţi că este necesar să clipiţi mai des atunci când sunteţi în faţa unui monitor, pentru a preveni senzaţia de uscăciune, aceasta fiind o cauză a usturimilor.

Vitamina C reface colagenul
Pungile formate sub ochi au un remediu cât se poate de ieftin şi eficient: felii de castravete proaspăt ţinute sub ochi 15 minute. Mai puteţi face comprese cu pliculeţe cu ceai verde, efectul fiind reconfortant şi de absorbire a lichidului reţinut sub ochi.
Este nevoie să mâncaţi mai multe fructe şi legume bogate în vitamina C pentru refacerea colagenului din piele. De asemenea, trebuie să beţi multă apă şi să evitaţi alcoolul. Bineînţeles, nu uitaţi să dormiţi suficient!

Duş scoţian pentru ochi
Dacă aveţi cearcăne, sunt benefice compresele călduţe cu infuzie de albăstrele - utilizaţi mici săculeţi de pânză, pe care îi umpleţi cu flori, le introduceţi în apă clocotită, lăsaţi să se răcească, apoi aplicaţi sub ochi tampoane cu acest ceai. Comprese la fel de folositoare puteţi face cu flori de tei, rozmarin sau muşeţel.
Rezultate bune dă în cazul cearcănelor şi simpla spălare pe faţă cu apă rece şi călduţă, alternativ, apoi aplicarea unor comprese cu fâşii de pânză îmbibate cu apă rece.

Metodă orientală cu apă
O metodă orientală spune să luaţi un castronel umplut cu apă curată, la temperatura camerei, pe care să îl apropiaţi de fiecare ochi deschis şi să clipiţi de câteva ori în apă. Vă va ustura puţin la început, dar va avea un efect minunat asupra circulaţiei la nivelul ochiului şi va limpezi privirea. Astfel veţi scăpa de dureri, de oboseală şi de usturimi. Faceţi aceasta câteva zile la rând.

Atenţie! Dacă nu vă luaţi pauze scurte de odihnă a ochilor veţi ajunge dependenţi de lacrimi artificiale.