Main menu

header

de Elena Şerban

- Invenţii pentru o viaţa mai frumoasă

Viitorul sună bine! Cel puţin aşa ne promit oamenii de ştiinţă, care se află într-o continuă competiţie a invenţiilor menite să ne păstreze tineri şi frumoşi cât mai mult timp.


Este foarte probabil ca, în doar câţiva ani, doamnele să elimine ridurile nedorite la fel de simplu cum îndepărtează machiajul. Produsul la care s-au gândit specialiştii coţine toxină botulinică, aceeaşi substanţă ce este folosită în prezent pentru injecţiile Botox. Deocamdată, produsul este testat pentru a se observa dacă atenuează ridurile de la colţurile ochilor (numite şi laba-gâştei). În cazul în care îşi dovedeşte eficienţa, vom putea să ne întinerim acasă, fără să mai fim nevoiţi să ne deplasăm la medic.
Un alt produs ce poate fi folosit pentru estomparea ridurilor este aparatul cu laser. Acesta va putea fi utilizat de orice persoană, fără o instruire prealabilă, şi are rezultate eficiente. Produsul există deja în unele clinici de peste Ocean, însă folosirea lui are preţuri prohibitive pentru cea mai mare parte a consumatorilor obişnuiţi. De aceea, specialiştii se străduiesc să îl comercializeze la preţuri mult mai mici. Paul Sowyrda, celebru consultant în industria dispozitivelor cu laser, este de părere că, în mai puţin de un deceniu, aparatul ar putea fi folosit şi pentru a trata acneea, petele cauzate de soare şi părul fragil, casant.