de Elena Şerban
Pentru unele dintre noi, frumuseţea pare un concept atât de îndepărtat pentru că nu avem timp sau, în ultima vreme mai ales, pentru că nu avem bani. Trebuie să ne reamintim însă că şi bunicile, şi mamele noastre erau foarte frumoase fără a da tone de bani la saloanele cosmetice. De ce să nu facem şi noi la fel? Mai ales că acum au intrat pe piaţa românească ingrediente la care cu câţiva ani în urmă nici nu visam.
Aspirină pentru pielea sensibilă
Pastilele de aspirină, cunoscute de zeci şi zeci de ani în România, nu sunt bune doar pentru a scăpa de durerile minore, ci au efect bun şi asupra pielii. Astfel, pentru pielea foarte sensibilă, mărunţiţi două pastile de aspirină pe care le amestecaţi cu o jumătate de pahar cu apă distilată (o puteţi cumpăra de la farmacie) şi o linguriţă cu oţet. Cu această mixtură vă puteţi spăla de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Este important să folosiţi acest amestec după ce v-aţi demachiat şi curăţat foarte bine tenul.
Mierea hrăneşte în profunzime
Mierea e bună şi pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe. Un exemplu este o mască de miere, ce hrăneşte pielea în profunzime. Mai mult, mierea are proprietăţi antibacteriene şi vă scapă de stresul unui ten încărcat. De aceea puteţi doar să aplicaţi pe faţă miere, având grijă să o întindeţi uniform. Spre deosebire de alte măşti, nu trebuie să ocoliţi nicio parte a feţei.
Piersici şi coniac - un duo excelent
Amestecul pe care vi-l inspiră piersicile şi coniacul nu trebuie să vă ducă însă cu gândul la vreun cocteil exotic. Pentru că, dacă veţi amesteca pulpa de la o piersică foarte bine coaptă cu o lingură cu coniac (aveţi grijă să fie de foarte bună calitate!), veţi obţine o pastă ce are efecte excelente asupra tenului dumneavoastră. Această pastă se aplică sub formă de mască pe toată faţa (ocoliţi zona ochilor şi a buzelor) şi lăsaţi un sfert de oră. Îndepărtaţi cu multă apă călduţă (sau apă minerală). Ungeţi faţa apoi cu cremă hidratantă.
Uleiul de Patchouli este antiacneic
Numele Patchouli este de origine hindusă. Această plantă este folosită mai ales în medicina tradiţională chineză, indiană, japoneză şi malaieziană, dar are numeroase adepte şi în România. Uleiul poate fi achiziţionat din magazinele de profil. El este folosit pentru proprietăţile astringente şi antiseptice, mai ales în tratamentul acneei şi al tenului gras. De asemenea, este util în tratamentele de prevenire a îmbătrânirii pielii şi a apariţiei ridurilor. Dacă, din nefericire, vă luptaţi cu nesuferita acnee, este indicat ca o dată pe zi, seara, să vă ungeţi zonele afectate de acnee cu ulei de Patchouli. Tratamentul trebuie să dureze o săptămână.
Masaţi-vă cu ulei de măsline şi sare de mare
Nici pielea corpului nu trebuie uitată, mai ales că acum e cald şi hainele acoperă din ce în ce mai puţin. Un preparat deosebit de eficient este realizat doar din ulei de măsline şi sare de mare. Amestecaţi aceste două ingrediente (într-o proporţie de o cană cu sare de mare şi două căni cu ulei de măsline). După fiecare baie ungeţi corpul cu această cremă abrazivă. Pielea dumneavoastră va fi catifelată şi, mai mult, va fi hrănită în profunzime. Clătiţi bine după ungere.
Tot pentru o piele a corpului catifelată puteţi prepara un scrub din: o jumătate de cană cu zahăr brun, o jumătate de cană cu zaţ de cafea, o lingură cu suc de lămâie, o lingură cu ulei de cocos şi o lingură cu miere. Amestecaţi aceste ingrediente şi aplicaţi după o baie fierbinte (care vă va deschide porii). Ungeţi apoi pielea corpului cu o cremă hidratantă.
O faţă frumoasă pare incompletă dacă nu este încadrată de un păr frumos. Asta e părerea tuturor. Şi nici nu credem că se înşală. De aceea, este indicat să acordăm aceeaşi atenţie părului, aşa cum ne îngrijim de ten. Una dintre cele mai bune metode de a avea o podoabă capilară frumoasă şi bogată, cu un volum pe măsură, este masca din ulei de cocos. Masaţi scalpul cu acest ulei după ce v-aţi spălat părul. Lăsaţi să acţioneze trei ore. După acest interval, spălaţi părul din nou cu şamponul pe care îl folosiţi regulat.
În cazul în care aveţi părul subţire şi fără volum, situaţia se remediază cu o mască preparată dintr-o banană şi un ou. Amestecaţi aceste două ingrediente şi aplicaţi pe toată lungimea părului (dacă aveţi părul mai lung, dublaţi ingredientele). După 30 de minute, îndepărtaţi cu apă călduţă din belşug şi apoi spălaţi ca de obicei. Important! După spălare, aplicaţi balsamul dumneavoastră de păr.
Dacă vreţi să aveţi părul strălucitor, nu aveţi nevoie de produse cosmetice foarte scumpe. Spălaţi-vă cu apa în care aţi fiert o cană cu orez la patru căni cu apă. Efectul este magic dacă veţi folosi trucul de două ori pe lună.