Main menu

header

Plantele de birou elimină toxinele din aer în doar opt ore

939 23 3de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Numeroase studii au evidențiat, de-a lungul vremii, beneficiile extraordinare pe care le are prezența plantelor în preajma oamenilor. Dincolo de natură, o cercetare recentă evidențiază capacitatea minunatelor frunze verzi de a elimina în foarte scurt timp toxinele din aerul de la birou.

Read more: Plantele de birou elimină toxinele din aer în doar opt ore

Transplantarea în siguranţă în grădină

939 23 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Odată cu venirea anotimpului cald, cu nopțile sale plăcute, transplantarea plantelor în grădină devine o sarcină importantă, care necesită toată atenția. Specialiștii explică secretele unei treceri fără probleme a plantelor din ghivece în exterior.

Read more: Transplantarea în siguranţă în grădină

Plantele au ritm biologic similar cu al oamenilor

939 23 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O cercetare de dată recentă a relevat faptul că unul dintre mecanismele principale de adaptare a plantelor este faptul că au un „ceas intern” similar cu al oamenilor.

Read more: Plantele au ritm biologic similar cu al oamenilor

Patru specii de flori din ţara noastră protejate prin lege

937 23 1de Gheorghe Zmaranda

România dispune încă de o biodiversitate extraordinară. Avem în flora endemică țării noastre câteva specii de flori protejate prin lege, plante pe care cu siguranță le-ați întâlnit în călătoriile dumneavoastră. Acestea sunt, așadar, și mai prețioase prin faptul că sunt rare. Bulbucul de munte, rododendronul, floarea-de-colţ și laleaua pestriță (floarea şah) sunt patru specii cu statut special. Sunt ocrotite prin lege, dar până la final supraviețuirea lor în habitatele naturale depinde de conștiința fiecărui om care le întâlnește în drumul său. Pentru că în această perioadă le vom admira înflorite, este important să ne amintim că trebuie să ne bucurăm de „comorile” pe care ni le pune la dispoziție natura fără să le distrugem.

Read more: Patru specii de flori din ţara noastră protejate prin lege

Beneficiu însemnat pentru toate plantele Mulcirea, secretul verdelui intens din grădină

936 27 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Procedeu pe care pasionații de grădinărit îl cunosc foarte bine, mulcirea este, în esență, îmbunătățirea compoziției solului prin aplicarea unui îngrășământ rezultat din resturile vegetale. Pe lângă faptul că nu modifică datele naturale ale spațiului, această acțiune de fertilizare asigură un verde intens al frunzișului, indiciu al sănătății plantelor.

Read more: Beneficiu însemnat pentru toate plantele Mulcirea, secretul verdelui intens din grădină

Primăvara este anotimpul ideal pentru crearea unui colţişor de natură în casă, care să vă asigure un aer proaspăt şi bună dispoziţie Sfaturi utile pentru îngrijirea specială a plantelor de interior

932 27 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Plantele de interior aduc un parfum suav și texturi interesante oricărui spațiu, având un efect relaxant asupra psihicului. Farmecul acestora poate transforma o simplă casă într-un cămin plin de viață, chiar dacă locuința este amenajată într-un stil minimalist. Potrivit specialiștilor, plantele au nevoie, primăvara, de o îngrijire specială mai mult ca oricând. Acest aspect le va menține viguroase și pregătite pentru temperaturile ridicate din vară.

Read more: Primăvara este anotimpul ideal pentru crearea unui colţişor de natură în casă, care să vă asigure...

Daruri milenare ale naturii Grădina cu ierburi aromatice, relaxare la exterior, savoare la interior

929 18 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Debutul primăverii este acel moment din an în care renașterea naturii se transmite entuziasmului iubitorilor de plante, care încep să devină dornici de a-și completa grădina sau colecția de „prieteni verzi”. Unul dintre trendurile majore ale momentului, în special în zonele urbane, este amenajarea grădinii cu un colț cu plante aromatice sau crearea unui spațiu special pentru acestea în bucătărie.

Read more: Daruri milenare ale naturii Grădina cu ierburi aromatice, relaxare la exterior, savoare la interior

Artă cu şi în natură Sculpturi verzi gigantice în faimoase grădini ale lumii

923 25 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Câteva spații verzi de mari dimensiuni ale lumii găzduiesc un spectacol de excepție: sculpturi gigantice verzi. Artiștii și botaniștii care lucrează cu și în natură prezintă vizitatorului uluit siluete uriașe, chipuri, flori, animale, reprezentări fantastice care se ivesc direct din podeaua verde a pădurii sau alegorii făcute în întregime din flori și liane, în ansambluri care uluiesc și atrag valuri de turiști, an după an.

Read more: Artă cu şi în natură Sculpturi verzi gigantice în faimoase grădini ale lumii

Îngrijirea plantelor suculente pe timpul iernii

917 27 1de Gheorghe Zmaranda

Spectaculoase, mai ales prin diversitatea aranjamentelor în care pot fi folosite, plantele suculente au nevoie de puțină atenție prin comparație cu alte specii. Pentru că majoritatea sunt originare din regiuni aride ale globului, plantele suculente trebuie udate rar și ăsta este un avantaj pentru iubitorii de flori care sunt, totuși, plecați multă vreme de acasă. Iarna condițiile de întreținere a suculentelor sunt un pic diferite spre deosebire de cele din timpul sezonului cald pentru că plantele intră într-un repaus vegetativ. Mai mult decât atât, unele au nevoie să fie păstrate în interior, în vreme ce altele pot rămâne afară, chiar și atunci când ninge.

Read more: Îngrijirea plantelor suculente pe timpul iernii

Trusele de plantare, un cadou natural şi responsabil Mónika Karácsony: „Oamenii care nu stau suficient în natură pot trăi astfel experienţa aducerii la viaţă a unei sămânţe“

913 23 1de Gheorghe Zmaranda

Trăim mai mult decât în oricare perioadă a anului o apropiere față de oamenii din jurul nostru. Este vremea introspecției, a bunăvoinței și alegem cu multă atenție cadourile pe care le vom dărui. Pentru că în fiecare gest al nostru ar trebui să existe responsabilitate față de mediul înconjurător vă propun să meditați asupra unei propuneri. Ce ar fi dacă ați oferi în dar un kit cu semințe și ustensile pentru plantare? Un astfel de cadou îl va aduce mai aproape de natură pe cel căruia i l-ați dăruit și va fi o resursă îndelungată de bucurie. Mónika Karácsony (medalion) este unul dintre fondatorii unui proiect care aduce oamenilor Natura la pachet și cea care ne-a vorbit despre trusele de plantare a florilor, arborilor și plantelor ornamentale.

Read more: Trusele de plantare, un cadou natural şi responsabil Mónika Karácsony: „Oamenii care nu stau...

Zilele scurte impun lumină în plus Lămpile pentru creşterea plantelor, soluţie de iarnă pentru grădina… din casă!

912 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

După ce pe tot parcursul sezonului cald iubitorii de plante au tot achiziționat minunății verzi care le-au încântat ochii și sufletul, iarna i-a obligat să bage la adăpost prețioasele ghivece, iar grădina… din casă primește mult mai puțină lumină. Aici intervin lămpile speciale pentru creșterea plantelor, care compensează această lipsă.

Read more: Zilele scurte impun lumină în plus Lămpile pentru creşterea plantelor, soluţie de iarnă pentru...