Main menu

header

Frumoasa actriţă Doiniţa Oancea, interpreta Minodorei din telenovela „Regina”, difuzată de postul Acasă, a adus prospeţime şi culoare serialului, având o naturaleţe şi o simplitate native. Născută într-o familie de ţigani, tânăra nu şi-a ascuns originile, ba dimpotrivă.

Ajunsă printr-o întâmplare actriţă, Doiniţa s-a hotărât să „legalizeze” această meserie, înscriindu-se anul trecut la cursurile facultăţii de teatru din cadrul unei universităţi bucureştene. Faptul că este apreciată şi iubită atât de public, cât şi de colegii de platou, nume mari ale scenei româneşti, spune multe despre talentul şi despre caracterul tinerei. Când „Regina” se va fi terminat, Doiniţa Oancea va fi deja un nume. Noi „pariem” pe ea!


Părinţii, punctul de sprijin - Cum este viaţa la 26 de ani? Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie? - Frumoasă! Cred că tot ce am făcut până la această vârstă a avut un impact asupra prezentului meu, începând de la educaţie, şcoală, prieteni şi până la hobbyuri etc. Toate au avut rolul lor şi poate un scop precis pentru ceea ce mi se întâmplă astăzi. În ceea ce priveşte anii copilăriei... Am atât de multe amintiri frumoase, încât nu ştiu care e mai de preţ. La 12 ani cred că am avut cea mai specială vacanţă la mare, doar eu şi mama mea. Plimbările cu tati în parc sau nebuniile pe care le făceam împreună cu verişoara mea Laura mi s-au cuibărit în suflet pentru totdeauna.  - Ce rol a avut familia în viaţa dumneavoastră? - Poate cel mai important. Ai mei mi-au spus tot timpul că cel mai important este să mă realizez din punct de vedere profesional şi mereu m-au îndemnat să mă ţin de şcoală. Mama şi tatăl meu sunt nişte părinţi exemplari.

Tot ce au făcut de când mă au pe mine a fost numai cu gândul să îmi fie mie bine.  - În ce spirit al valorilor morale aţi fost crescută? Care a fost cel mai bun sfat pe care l-aţi primit? - Am fost crescută în spiritul valorilor corecte: respect, demnitate, onestitate, muncă şi responsabilitate. Am primit multe sfaturi pe parcursul vieţii şi nu ştiu să spun care a fost cel mai bun. Toate m-au ajutat la un moment dat. Dar, de obicei, fac ceea ce consider eu că este bine pentru mine, ascultând şi analizând poveţele primite. „Ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus” - Deşi faceţi parte dintr-o familie talentată de lăutari, aţi optat pentru actorie. Ce v-a motivat în alegerea făcută?  

- Zona artistică m-a fascinat întotdeauna. Nu ştiam dacă voi ajunge să profesez în acest domeniu, dar se pare că „ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus”. Nu eu am ales actoria, ci ea m-a ales pe mine.

A fost o şansă care a venit de la Dumnezeu şi se pare că aşa mi-am găsit vocaţia. Mi-ar fi plăcut să fac şi muzică. Şi cine ştie, poate mă voi apuca şi de asta. - Cum este o zi obişnuită din viaţa dumneavoastră?  - Depinde de situaţie. Uneori dorm, citesc sau mă relaxez pur şi simplu în casă, alteori îmi petrec toată ziua cu prietenii, la cumpărături. Ce pot să vă spun? Nu mă consider o vedetă, ci sunt un om ca oricare altul. 

- Descrieţi trei lucruri importante pe care doriţi să le realizaţi pe viitor. - De obicei îmi ţin dorinţele ascunse până se îndeplinesc, pentru că sunt superstiţioasă. Aşa că nu vă pot spune ce planuri am.  „Munca mă menţine în formă” - Frumuseţea fizică atrage privirile multor bărbaţi. Este acesta un motiv de gelozie pentru iubitul dumneavoastră? - Din fericire pentru mine, nu.

- Care este cel mai nebunesc lucru pe care l-aţi făcut din dragoste? - Am plecat de acasă pentru o bună perioadă şi nu regret nicio secundă. Iubirea ne ţine tonici şi frumoşi, e un sentiment pur, de care nu te saturi niciodată… - Cum reuşiţi să vă menţineţi părul atât de sănătos şi de frumos? 

- Părul meu este aşa din simplul motiv că este moştenire de familie. Nu îi fac nimic deosebit, nici măcar nu aplic măşti de întreţinere. Îl spăl de două ori pe săptămână, folosesc şampon şi balsam obişnuite şi îi tund vârfurile o dată la o lună, maximum două.

- Câtă atenţie acordaţi tenului şi mai ales cum îl îngrijiţi?  - Îmi place să am faţa curată. În timpul liber evit să folosesc fondul de ten, pentru a lăsa pielea să respire. Mă demachiez în fiecare seară, după care folosesc o loţiune tonică. Nu deţin nicio reţetă secretă pentru îngrijirea tenului şi cred că şi asta ţine de moştenirea genetică.

- Cum vă menţineţi silueta? Mergeţi la sală? Aveţi un regim alimentar bine stabilit?

- Sunt fericită să spun că munca mă menţine în formă. Mănânc tot ce doresc, doar că evit să mănânc exagerat de mult. Claudia Stan

 „Am fost crescută în spiritul valorilor corecte: respect, demnitate, onestitate şi muncă“


Salată de pui cu ciuperci Doiniţa nu este numai o femeie frumoasă şi talentată, cum ar crede cei mai mulţi. Chiar dacă a devenit foarte cunoscută în scurt timp, „Minodora” nu dă bir cu fugiţii atunci când trebuie să îşi exerseze talentele culinare pentru iubitul său. Tânăra ne-a împărtăşit o reţetă uşoară şi rapidă: salata de pui cu ciuperci.

Ingrediente: un piept de pui fript sau fiert (eu îl prefer fript), o cutie cu ciuperci, patru sau cinci castraveţi muraţi, 150-200 g maioneză, trei linguri cu smântână, sare şi piper. Mod de preparare: se toacă mărunt carnea, la fel şi ciupercile, castraveţii (ce trebuie să fie bine scurşi de zeamă după ce au fost tocaţi). Se amestecă toate ingredientele într-un bol împreună cu maioneza şi smântâna, sarea şi piperul. Este o salată ce se prepară foarte usor şi destul de săţioasă. Vă doresc poftă bună!