Main menu

header

650 16 1de Valeria Roman

Adulat de milioane de femei din întreaga lume, inima lui Suleyman bate pentru o singură doamnă! Actorii Halit Ergenç (47 de ani), alias Suleyman Magnificul, și Bergüzar Korel (35 de ani) formează un cuplu atât în viața reală, cât și pe micul ecran, în serialul „Patria mea ești tu”, difuzat de miercuri până vineri, de la ora 20:00, la Kanal D. Cei doi soți îi interpretează pe Cevdet și Azize, îndrăgostiți iremediabil, dar separați dureros de realitățile crude ale istoriei, ale schimbărilor dramatice prin care sunt nevoiți să treacă împreună cu familiile lor. În serial, Halit Ergenç interpretează un personaj care a existat în realitate, Cevdet, erou național al Turciei în perioada Războiului de Independență. Dar până să ajungă aici actorul a avut el însuși o viață amoroasă tumultuoasă. Marea lovitură profesională a dat-o cu rolul lui Onur Aksal, în „1.001 de nopți”, filmat în perioada 2006-2009, care i-a adus şi consacrarea. Pe platourile de filmare a întâlnit-o pe superba Bergüzar Korel, interpreta arhitectei Sehrazat, de care s-a îndrăgostit, deși era logodit cu Gizem Soysalli, o tânără în vârstă de 25 de ani. Bergüzar era și ea la acea vreme iubita unui dansator. Chestionați de jurnaliști pe tema idilei dintre ei, cei doi actori au negat categoric. La un moment dat, lucrurile au început să scârțâie, iar cei doi s-au despărțit. Dintr-un impuls, actorul s-a însurat cu Gizem și a organizat o nuntă cu 300 de invitați. Marea absentă a fost tocmai Bergüzar! Căsătoria nu a durat decât câteva luni. La scurt timp după aceasta, în 2010, a urmat o altă nuntă, cea a lui Halit cu Bergüzar. Imediat a venit pe lume și Ali, fiul celor doi actori, care și-au deschis sufletele pentru revista TAIFASURI, vorbind despre viața şi secretele lor pe platourile de filmare și de acasă.

Halit Ergenç: „Am avut foarte mari emoţii pentru rolul lui Suleyman“

650 16 2- Care este cea mai frumoasă perioadă a carierei dumneavoastră?

- Aş fi tentat să spun că anii de început au fost cei mai frumoşi, pentru că eram tânăr, visam, eram idealist. Când eşti tânăr, timpul curge altfel, energia este alta, de aceea ţi se pare că ai toată lumea în faţă şi tu te avânți neînfricat să o cucereşti. Însă, dacă mă gândesc mai bine, fiecare an din viaţă şi din carieră a fost interesant şi a contribuit la ceea ce sunt astăzi.

- Rolul din „Suleyman Magnificul” v-a adus admiratoare din toată lumea. Care este însă personajul cu care aţi rezonat cel mai bine?

- Ca actor, cu toate personajele trebuie să „rezonezi” ca să poţi să te pui în pielea lor. Dar cu Suleyman am avut o „legătură” mai specială de la început, în sensul că ştiam cât se investeşte în această producţie şi cât de mari sunt aşteptările de la noi toţi, dar de la mine în mod special. Pentru Suleyman m-am documentat şi am citit enorm: pe lângă personajul istoric, conducătorul unui imperiu, trebuia să scot la iveală OMUL, cu trăirile şi cu sentimentele sale. Asta mi-a creat mari emoţii înainte de a intra în pielea sa.

„Cevdet este un erou. Ne asemănăm... Şi eu sunt tenace!”

- Rolul din „Patria mea eşti tu” vă arată ca fiind un tată responsabil. Cum sunteţi în viaţa reală?

- Sunt un tată iubitor, atent la nevoile fiului meu. Îi acord toată atenţia şi timpul meu liber. Chiar dacă nu am foarte multă vreme să petrec cu el, orele noastre împreună sunt foarte valoroase, sunt „timp de calitate”.

- Ce vă deosebeşte de Cevdet?

- Cevdet este un erou. Face parte dintre acele personaje rarisime care scriu istorie. Are o duritate de stâncă atunci când este vorba despre onoare şi despre principii, dar inima sa este plină de dragoste. Cred că aş putea să spun mai degrabă despre ce am în comun cu Cevdet decât ce ne deosebeşte: sunt foarte tenace!

„Chimia între mine și Bergüzar se prelungea și în afara filmărilor”

650 16 3- V-aţi cunoscut soţia pe platourile de filmare, în „1001 de nopţi”. Cum a început povestea de iubire?

- Între noi a fost de la bun început acea „chimie” necesară pentru ca personajele să comunice şi să transmită emoţii. Încet, ne-am dat seama că acea chimie se prelungea şi când nu mai eram în faţa camerelor, am realizat cât de mult ne completăm şi cât de multe avem în comun.

- Este adevărat că „în dragoste şi în război totul e permis”? În cazul dumneavoastră este valabil?

- Este o formulă în care mă regăsesc, însă nu sută la sută. Depinde foarte mult de situaţie!

„Soţia mea nu este geloasă, mă susţine în tot ceea ce fac”

- Aţi trecut printr-un divorţ. Cum aţi gestionat efectele separării?

- O separare este întotdeauna dureroasă pentru ambii parteneri. Atunci când despărţirea este inevitabilă, singurul lucru pe care îl mai poţi face este să nu amplifici conflicte şi frustrări mai vechi şi să priveşti lucrurile cu maturitate şi să accepţi situaţia. Cred că am reuşit să fac asta.

- Soţia dumneavoastră este o femeie geloasă? Cum vă descurcaţi cu admiratoarele în relaţia de cuplu?

- Soţia mea nu este geloasă, mă susţine în tot ceea ce fac. Se bucură pentru popularitatea mea, chiar dacă uneori mă opresc fanele pe stradă să îmi ceară să fac fotografii.

- Care este cea mai frumoasă amintire de la nuntă?

- Momentul în care toţi prietenii şi familiile noastre ne-au felicitat şi ne-au îmbrăţişat!

„Mi-ar plăcea mult să văd Delta Dunării”

650 16 4- Ce pasiuni aveţi atunci când nu sunteţi pe platoul de filmare?

- Îmi place să cânt, să improvizez şi să mă informez despre tot ce ţine de muzică - tendinţe, topuri, apariţii noi. Fac sport, ascult muzică, citesc.

- Unde şi cum vă place să vă petreceţi timpul atunci când sunteţi cu familia?

- Ne place să călătorim, să vizităm locuri noi, să luăm contact cu oameni din diverse culturi, să mâncăm ceva bun, despre care doar am citit sau am văzut pe canalele de travel. Adorăm să ieşim cu prietenii, dar şi să simţim bucuria şi relaxarea unei mese în familie.

- Ce știți despre România?

- Nu am venit deocamdată în ţara dumneavoastră, dar am citit că românii sunt printre cei mai prietenoşi şi mai ospitalieri oameni din Europa. De asemenea, am auzit de câteva locuri speciale, cum ar fi Delta Dunării… Cu siguranţă, viaţa mă va aduce şi în România!

A lucrat ca operator PC

Halit Ergenç s-a născut la Istanbul, la 30 aprilie 1970. Pe durata studenției, celebrul actor de astăzi nu o ducea chiar bine. El a căutat să se întrețină de unul singur, fără ajutorul familiei, lucrând ca operator PC, iar apoi, „backing vocals” și dansator. Și-a făcut debutul în teatru în 1996, iar primul rol principal a fost cel al regelui din Siam, în musicalul „The King and I”. A fost distribuit în filme și seriale, dar a continuat să joace și teatru. Și-a consolidat statutul de vedetă în 2004, când a acceptat să interpreteze rolul afaceristului Sinan în serialul „Aliye. Fără copiii mei, niciodată”, difuzat în România de Kanal D.

Bergüzar Korel: „Celebritatea nu a putut să ne ia minţile“

650 16 5- Presa a scris că viaţa dumneavoastră bate filmul, ţinând cont de trecutul amoros. Este adevărat?

- Tabloidele care au spus aşa ceva au folosit o exprimare neinspirată. Când nu mai au ştiri care să vândă exagerează foarte mult!

- Care vi s-a părut cel mai greu moment al vieţii de până acum?

- Sunt o fire pozitivă şi optimistă, nu îmi fac niciodată bilanţuri negative. Întotdeauna văd jumătatea plină a paharului şi mă autoeduc permanent în acest sens.

- Care este rolul cu care v-aţi identificat cel mai bine?

- Îmi place foarte mult rolul din „Patria mea eşti tu”! Este vorba despre o poveste de dragoste pusă la încercare, în care Azize, personajul pe care îl interpretez, trebuie să ia cele mai grele decizii din viaţa sa. Este o mamă devotată, care este obligată să rezolve conflictele cu propriii copii, care trebuie să menţină echilibrul familiei, atât de fragil în vreme de război. E un personaj complex, seducător.

- Cum reuşiţi să faceţi faţă celebrităţii soţului?

- Suntem profesioniști şi înţelegem foarte bine ce se întâmplă cu noi în general şi cu fiecare în parte când avem succes cu un rol nou, cu o producţie nouă. Celebritatea nu ne-a luat minţile, nu ne conduce vieţile şi nu ne afectează deciziile. Am rămas noi înşine.

„Mă îngrijesc acasă, rar merg la salon”

650 16 6- Aveţi o siluetă de invidiat! Cum vă menţineţi în formă?

- Fac sport, mănânc echilibrat şi beau cel puţin doi litri de apă pe zi. Merg rar la saloane pentru tratamente cosmetice, pentru că nu am timp, însă mă îngrijesc acasă. Nu cred în „produse-minune”, ci într-un stil de viaţă sănătos.

- Vă mai doriţi copii?

- Dacă va veni încă un copil, ne vom bucura foarte mult.

- În câte producţii aţi jucat alături de soţul dumneavoastră înainte şi după căsătorie? În câte dintre ele formaţi un cuplu atât în viaţa reală, cât şi în film?

- Eu şi Halit am jucat împreună în „1.001 de nopţi”, şi de atunci nu ne-am mai despărţit. Povestea noastră de dragoste acolo a început, prin personajele din serial, Seherazat şi Onur. Am realizat, chiar din perioada filmărilor, că nu vom putea trăi unul fără celălalt când totul se va încheia. Acum avem şansa să jucăm din nou împreună, să fim soţ şi soţie şi pe ecran, într-o poveste de dragoste care pune personajele în situaţii de a face alegeri dureroase. Când Halit juca în „Suleyman Magnificul” eu am avut o apariţie într-unul dintre episoadele serialului, ca „special guest” (n.r. - invitat special). M-am simţit deosebită.

- Se întâmplă ca acasă să vorbiţi cu partenerul folosind replicile din serial?

- Nu folosim replicile din serial, dar vorbim acasă, uneori, despre serial. Vrem să păstrăm un echilibru între viaţa noastră personală şi cea profesională.

„Fiul nostru ne moștenește talentul muzical”

650 16 7- Dacă nu aţi fi fost actriţă, ce carieră aţi fi îmbrăţişat?

- Când eram foarte mică îmi doream să fiu educatoare. Însă, am crescut într-o familie de actori, am avut contact cu mediul lor de mic copil, şi decizia de a deveni actriţă am luat-o de timpuriu.

- Cui îi calcă pe urme băieţelul dumneavoastră? Ce pasiuni are?

- Şi eu, şi tatăl său avem voce frumoasă şi cântăm deseori. Ne moşteneşte pe amândoi în privinţa vocii. Este un copil inteligent şi foarte curios şi se informează din varii domenii accesibile vârstei sale. Îi plac jocurile pe computer, desenul şi fotbalul.

Egiptul, bazarul şi rolul din „1.001 de nopţi“

Bergüzar Korel s-a născut la Istanbul, la 2 septembrie 1982. Are o soră, Zaynep, căsătorită și stabilită în America. Tatăl celor două fete a murit în urmă cu câțiva ani, răpus de cancer la plămâni. Bergüzar Korel a primit în perioada în care tatăl său era grav bolnav un rol într-un film care s-a dovedit unul de succes. Iniţial, actriţa a vrut să refuze, gândindu-se că ar trebui să petreacă mai mult timp cu părintele său. Mama a fost cea care a încurajat-o. Actrița ar fi putut fi cu ușu- rință fotomodel, având dimensiunile ideale. Ea are o înălțime de 1,80 m și un zâmbet cuceritor. Bergüzar a apărut pe coperta unor reviste, iar în 2011 a pozat întruchipând o cântăreaţă de cabaret. Nu îi plac dulciurile şi nici mâncarea sărată. Face scufundări, adoră peştele şi brânza. Cel mai bine se simte când poate pleca în Egipt, să vadă bazarul, să se plimbe prin piaţă şi să stea de vorbă cu oamenii. Rolul din „1.001 de nopţi” i-a adus multe bucurii, căci atunci l-a cunoscut pe actualul său soţ, „jumătatea ei”.