Main menu

header

660 16 1de Luana Mare

A renunţat cu mult timp în urmă la România pentru tumultuoasa Italie, iar de trei ani s-a stabilit în SUA, „patria filmului”. Rolurile au început să curgă! A făcut furori în Peninsulă după ce a interpretat personajul principal în serialul de televiziune „Rosso San Valentino”, peliculă ce a fost difuzată de-a lungul mai multor sezoane, iar acum promite să cucerească lumea cu blockbustere realizate chiar la Hollywood. Alexandra Dinu poate fi urmărită, din 5 ianuarie, în cinematografele din România în cea mai recentă producţie, „Bullet Head. Capcana mortală”, film din distribuţia căruia fac parte starurile Adrien Brody şi Antonio Banderas. În martie va lansa o nouă peliculă, în care apare alături de Pierce Brosnan şi Dave Bautista, iar în prezent filmează un proiect împreună cu celebrul Nicholas Cage. Despre mutarea în SUA, despre diferenţele de mentalitate dintre europeni şi americani, dar şi despre felul în care fiul său şi al fostului fotbalist Adrian Mutu, Mario, s-a adaptat vieţii hollywoodiene ne-a vorbit însăşi frumoasa blondă într-un interviu sincer.

„După un an de SUA, cu lecţii de actorie, făceam două filme”

660 16 2- Ce a însemnat pentru tine mutarea în Statele Unite? Cum ţi s-a schimbat viaţa pe plan profesional odată cu plecarea peste Ocean?

- M-am mutat la Los Angeles, Oraşul Îngerilor, de aproape trei ani. Am iubit şi iubesc mult Italia, însă mi-am dorit atunci o schimbare în viaţa mea. Italia rămâne locul meu preferat în lume şi a fost a doua „casă”, am locuit şi am lucrat acolo timp de 17 ani; mi-am crescut copilul, am avut realizări frumoase şi revin de fiecare dată cu dor şi cu multă dragoste. Însă, la un moment dat, am simţit că ţintesc altceva - noi provocări, oportunităţi şi experienţe. Căutam, într-un mod sau altul, o renaştere. Acest lucru s-a întâmplat odată cu mutarea la Los Angeles. Nu a fost uşor, iar după doar un an de lecţii de actorie şi castinguri făceam deja două filme. Primul se numeşte „Bullet Head. Capcana mortală” (alături de Adrien Brody, Antonio Banderas şi John Malkovich), iar al doilea, „Final Score”, care va avea premiera în martie 2018.

- Te-ai adaptat repede mutării peste Ocean?

- Mi-a fost destul de greu, dar am ştiut de la început că este nevoie de timp pentru a te adapta şi a-ţi găsi locul. Los Angeles este un oraş total atipic, multicultural, foarte întins şi divers. Clima este minunată, iar acest lucru m-a ajutat. Iubesc faptul că este situat pe malul Oceanului. De la mine de acasă până în Santa Monica fac doar o oră cu maşina… Îmi lipseşte însă sufletul pe care un oraş ca Roma îl are, îmi lipsesc prietenii mei, mi-e greu să fiu departe de locurile din care îmi iau energia, în care mă simt bine. Eu nu am plecat în America în căutarea rolului vieţii. Acesta poate veni de oriunde acum. Pentru mine, America este doar o nouă etapă din viaţa mea.

„Adrien Brody pictează, regizează spoturi publicitare. E un sensibil”

660 16 3- Ai jucat alături de Adrien Brody, John Malkovich, Antonio Banderas în pelicula „Bullet Head. Capcana mortală”. Ce ai învăţat de la aceşti mari actori?

- În scenele pe care le am în film joc alături de Adrien Brody. L-am admirat dintotdeauna! Nu este doar un actor extraordinar, am descoperit în el un artist în adevăratul sens al cuvântului. Este atipic față de lumea de la Hollywood. Este un suflet sensibil și complex, care explorează posibilitățile de exprimare artistică sub toate formele. Pictează, iar arta sa este foarte specială și apreciată; a regizat și câteva spoturi publicitare… Mai presus de toate, este un om modest, bun, cu un caracter deosebit. Mă onorează prietenia cu el și faptul că a venit în România să susțină acest film. Avanpremiera în țară a avut loc la 12 decembrie.

- În film au fost şi secvenţe cu tentă erotică?

- Fiind o poveste de dragoste acolo, există şi o scenă cu un sărut. Am avut suficient timp să discutăm despre rol, să ne cunoaştem cu câteva zile înainte. Totul a decurs foarte bine, natural...

- Ai spus, la un moment dat, că rolul din „Final Score” te-a marcat mai mult decât tot ce ai jucat până acum. De ce şi în ce fel?

- În „Final Score”, un thriller ce va avea premiera în martie 2018, joc alături de Dave Bautista şi de Pierce Brosnan. Personajul meu din acest film este total diferit faţă de tot ceea ce am interpretat până acum; este atât de departe de mine! Face parte dintr-un grup de criminali. Este crud şi violent, iar pentru a intra în pielea personajului am învăţat tehnici de luptă Krav Maga vreme de trei luni, sub îndrumarea unui instructor. Am filmat o lună la Londra, iar filmările propriu-zise au fost foarte solicitante fizic şi psihic. S-a filmat doar noaptea. În acea perioadă, noaptea devenise zi, iar ziua întuneric, fapt ce a avut un impact puternic asupra mea. Cumulate, toate aceste date au făcut ca rolul să fie foarte greu pentru mine. Fără să exagerez, aş putea spune că a fost cel mai dificil de până acum din toată cariera mea!

- Ai mai făcut şi alte sacrificii pentru rolurile primite?

- Da. De exemplu, pentru rolul principal din serialul tv „Rosso San Valentino” am fost nevoită să mă tund şi să mă vopsesc brunetă. O schimbare de look neaşteptată şi totală.

„Merg des la Farmers Market”

660 16 5- Te pregăteşti pentru un nou film. Ce ne poţi spune despre această producţie?

- Din păcate, nu pot dezvălui foarte multe despre noul meu film la care lucrez chiar în aceste zile, în Bulgaria. Am venit la București pentru premiera „Bullet Head. Capcana mortală”, într-o pauză de filmări. Pot spune doar că din distribuţie mai face parte şi cunoscutul Nicholas Cage.

- Cum îţi petreci timpul liber în Statele Unite?

- Mă duc doar la pilates şi la yoga de câteva ori pe săptămână. Mă plimb mult pe jos şi îmi place să merg la Farmers Market, o piaţă unde găseşti produse proaspete, ce provin de la micile ferme din jurul oraşului. Am câteva locuri preferate pentru prânz şi cină, în special un restaurant italienesc şi altul japonez. Nu prea fac shopping, pentru că îmi comand mai mult online. Ador să mă plimb pe malul Oceanului, în Santa Monica, aşa că ajung acolo cel puţin o dată la două săptămâni.

„În spatele vieţii strălucitoare de la Hollywood se ascunde multă ipocrizie”

660 16 8- Ce-ţi place cel mai mult în SUA?

- Stilul de viaţă relaxat din Los Angeles, clima mereu caldă şi faptul că această ţară îţi oferă multe posibilităţi dacă eşti dispus să munceşti pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti.

- Ce-ţi displace la acel loc?

- La Hollywood, în spatele vieţii strălucitoare se ascunde multă ipocrizie. Acest lucru nu îmi place. Nu mi-au plăcut niciodată minciunea şi ipocrizia. Oamenii sunt superficiali; nu au aceeaşi profunzime pe care o au europenii.

„Mario va avea prima campanie ca manechin pentru un brand american”

- Cum a fost această mutare pentru Mario? Cum s-a adaptat el acolo şi cum se simte după cele două operaţii pe care le-a avut pe inimă?

660 16 6- Mulţumesc lui Dumnezeu, Mario se simte bine acum, şi-a revenit complet după intervenţiile chirurgicale suferite. A fost atunci o perioadă foarte grea pentru noi toţi, dar mai ales pentru el. A crescut mult, este un adolescent în toată regula. Când a venit în SUA nu vorbea decât foarte puţin engleza, însă acum stăpâneşte limba la perfecţie. Îi place foarte tare în Los Angeles, şi-a făcut mulţi prieteni la şcoală şi joacă baschet aproape zilnic.

- Mario ţi-ar putea urma în carieră?

- Mario este încă la vârsta la care nu are o direcţie foarte clară de carieră pentru viitor. Lui îi place să joace baschet şi îşi doreşte să devină un jucător faimos de baschet. A început însă să cocheteze şi cu modellingul. L-am înscris la o agenţie, iar în ianuarie va face prima sa campanie pentru un brand american.

„Eu nu am plecat în America în căutarea rolului vieţii. Acesta poate veni de oriunde acum. Pentru mine, America este doar o nouă etapă din viaţa mea“

„Aniversarea? A fost trecută în agendă ca una de lucru, la filmări“

- Cum a arătat programul tău de Sărbători? Dar de ziua ta, 3 ianuarie, când ai împlinit 37 de ani?

- Am petrecut Sărbătorile în SUA. De Crăciun am fost la New York, iar de Revelion am plecat la Los Angeles. De ziua mea am fost pe platourile de filmare ale celei mai noi producţii. O zi de lucru plină, un mod foarte plăcut de a-mi petrece aniversarea alături de colegi.

„În «Final score» am jucat cel mai dificil rol din întreaga carieră. Personajul meu este total diferit de tot ce am interpretat până acum. Este atât de departe de mine. Face parte dintr-un grup de criminali, este crud şi violent“

Deşi are doar 37 de ani, Alexandra Dinu a devenit cunoscută în lumea filmului american, jucând până acum alături de actori renumiţi ca Antonio Banderas, Nicholas Cage, John Malkovich, Adrien Brody sau Pierce Brosnan

„Dieta tisanoreică, celebră în Italia“

- Cum îţi menţii tonusul, frumuseţea?

- Merg mult pe jos, uneori merg şi la hiking şi mănânc corect, ceea ce trebuie. Aici mă ajută foarte mult produsele din dieta tisanoreică. Gianluca Mech a patentat dieta şi este celebru în Italia. Această metodă impune un regim de viaţă bazat pe alimente speciale, create din plante. Urmez această dietă de mai bine de un an, am slăbit imediat patru kilograme. Aceste produse mi-au echilibrat organismul. Mă simt mereu foarte bine şi plină de energie, cu toate că muncesc foarte mult.

- Cum se face că ai avut nevoie de slăbire?

- Am descoperit produsele lui Gianluca acum câțiva ani. Îmi amintesc că eram pe platourile de filmare ale unui film italian și trebuia să slăbesc trei kilograme pentru acel rol. Știam că Gianluca dezvoltase o linie de produse fără gluten și am urmat atunci un program rapid, de 28 de zile. M-a surprins faptul că, odată ce am slăbit, am rămas la aceeași greutate chiar și în prezent.

„Încep mereu ziua cu un sirop pe bază de alge”

- Eşti genul care nu se atinge de dulciuri de teama siluetei?

- Îmi plac dulciurile şi nu pot rezista fără să mănânc zilnic ceva dulce. Cele propuse în schimb de Gianluca sunt realizate după o metodă specială şi nu conţin carbohidraţi. Am devenit recent imaginea produselor din dieta tisanoreică pentru România, iar aceste produse se vor găsi în curând în toate farmaciile din ţară. Sunt adepta unui stil de viață sănătos. După o anumită vârstă, trebuie să ajungi să-ți cunoști organismul. Mănânc dulciuri, îmi plac biscuiții, însă îi aleg pe cei fără gluten.

- Îţi începi ziua cu mic dejun dietetic?

- Nu îmi plac dietele ca la carte, le urmez pe cele pe bază de plante. Ziua mea începe de fiecare dată cu un sirop natural pe bază de alge, ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. După doar câteva săptămâni efectele sunt vizibile. Mă simt mult mai energică, iar tenul arată impecabil. Face parte din dieta tisanoreică „zen”.

- Cum ţi-ai schimbat alimentaţia conform dietei?

- Dieta introduce în alimentație mixuri din plante, dar și alimente create după rețete ale familiei Mech, produse menite să îmbunătățească metabolismul și să accelereze slăbirea. „Decottopia” este un concept care reunește peste zece combinații de plante, în mixuri fără alcool, fără zahăr și fără conservanți.