Main menu

header

de Elena Munteanu

- A gustat din cupa succesului, este îndrăgostită şi gata să îşi întemeieze o familie

O tânără fragilă, cu cosiţe rupte din razele soarelui, cu pielea albă ca laptele şi privire inocentă a cucerit inimile publicului telespectator într-un timp foarte scurt. O cunoaşteţi din „Păcatele Evei”, „Iubire ca în filme”, „Războiul sexelor”, care au fost difuzate de Acasă TV... O Ileană Cosânzeană modernă, născută în urmă cu 26 de ani la malul Mării Negre, aleasă Miss Popularitate în cadrul concursului Miss World România 2004. V-am stârnit curiozitatea? Ei bine, este vorba despre Diana Dumitrescu, actriţa care deţine rolul principal în telenovela de succes „Regina”, ce va ajunge în curând la final. Frumoasa actriţă, născută parcă pentru a face teatru, se pregăteşte de cel mai mare rol al vieţii sale: acela de mireasă. Diana se va căsători în luna august, la apusul soarelui, pe malul Lacului Buftea, cu Ducu Ion, producătorul comediei romantice „Îngeraşii”. Mai multe amănunte despre proiectele sale, în interviul de mai jos:

„Nu trece o clipă fără să nu îmi fie dor de familie”
-  Ce te-a determinat să pleci din Constanţa şi să vii în „buricul târgului”?
- Proiectul „Păcatele Evei”. Tocmai ce câştigasem castingul şi am zis că trebuie să îmi testez norocul... Nu aveam nimic de pierdut, aşa că, într-o sâmbătă dimineaţa, mi-am anunţat părinţii că vreau să mă mut la Bucureşti să încerc să văd cum merge... Şi, din fericire, am reuşit!

- Care sunt cele mai emoţionante amintiri din copilărie? Când ţi se face cel mai mare dor de casă?
- Am foarte multe amintiri emoţionante, dar cele mai dragi sufletului meu sunt acelea în care ne strângeam toţi la masă, în familie, când se lasă mereu cu dansuri, glume şi multe zâmbete! Nu trece o clipă din zi în care să nu îmi fie dor de familia mea, dar este un sentiment cu care m-am obişnuit. Dar, dacă se întâmplă să nu mai rezist, mă urc în maşină şi dau o fugă până la Constanţa să îi văd.

- Care sunt cele mai importante persoane din viaţa ta?
- Ducu, viitorul meu soţ, şi bineînţeles familia, care în curând se va mări, şi sunt foarte fericită că voi avea o familie şi mai mare, pentru că vor fi şi ai lui, şi ai mei. Toţi sunt foarte importanţi, fără deosebire.

„Actoria e destinul meu”
- De unde a venit pasiunea pentru film? A fost un vis de când erai copil sau a fost un joc al hazardului?
- Iniţial a venit de la mama. Ea a insistat să dau la Facultatea de Teatru. Profesorii mei au reuşit să îmi insufle această pasiune pentru teatru, Iura şi ceilalţi regizori din Buftea m-au făcut să mă îndrăgostesc de film, iar acum sunt convinsă că nu aş reuşi să trăiesc fără această profesie magică.

- Dacă nu ai fi ales actoria, ce ai fi făcut?
- Tot actorie. Cred că acesta a fost destinul meu şi, mai devreme sau mai târziu, tot actorie aş fi făcut.

- Din experienţa de până acum, ce film te-a impresionat cel mai tare? Drama cărui personaj?
- Regina! Pentru mine a fost cel mai important, iar povestea acestei fetiţe amărâte m-a impresionat mult. Neiubită şi nemângâiată, Regina luptă neîncetat pentru iubirea sa, care, în unele momente, pare de-a dreptul imposibilă, şi după ce a tot fost decepţionată, minţită şi maltratată continuă să aibă puterea de a iubi şi de a merge înainte...

- În telenovela „Regina” ai multe scene în care trebuie să plângi. Ţi-e greu să faci acest lucru sau intri atât de bine în pielea personajului, încât ţi-e uşor să reproduci o secvenţă atât de tristă?
- Nu este niciodată uşor, dar, într-adevăr, după ce, cu ajutorul lui Iura Luncaşu, mi-am construit bine personajul, mi-am definitivat trăsăturile caracteristice şi i-am înţeles foarte bine povestea. Mi-a fost puţin mai uşor să intru în pielea Reginei, să interpretez, dar, în acelaşi timp, să trăiesc din plin fiecare secvenţă.

- Ce proiecte mai ai acum, când filmările de la „Regina” s-au terminat, şi ce a însemnat pentru tine această telenovelă?
- „Regina” a fost cel mai important proiect din viaţa mea. M-a schimbat ca om, ca actor, m-a ajutat să evoluez foarte mult. Am învăţat să văd viaţa şi prin alţi ochi, să trăiesc altfel şi să apreciez alte lucruri. Nu aş fi crezut niciodată că un personaj interpretat de mine îmi va schimba atât de mult viaţa. Cât despre alte proiecte, ştiu că voi intra în primul serial românesc de epocă produs de Promance pentru Acasă TV. Am primit multă documentaţie ce mă va ajuta foarte mult.

Pictoriţă în timpul liber
- Unde vă place să vă petreceţi timpul liber sau vacanţele? Preferaţi să fiţi singuri sau cu prietenii?
- În general, timpul liber îl petrecem diferit de la un sfârşit de săptămână la altul. Ne place mereu să diversificăm, ca să nu ne plictisim. Dar constant mergem la film. Este lucrul care ne place cel mai mult. Se întâmplă să stăm în casă, eu să pictez, el să se joace la playstation sau să chemăm prieteni la noi şi să organizăm concursuri de Karaoke sau Monopoly... Uneori suntem doar noi doi, alteori, cu prietenii. La fel se întâmplă şi cu vacanţele. Recunosc că de ele se ocupă cel mai mult Ducu. Alegem împreună o locaţie, după care el se informează despre obiectivele pe care nu avem voie să le ratăm, unde vom putea merge să mâncăm, ce excursii să facem etc...

- Ce sfaturi daţi cuplurilor pentru a distruge monotonia?
- Să nu uite niciodată visurile şi speranţele cu care au plecat la drum şi să lupte cu toate puterile pentru a păstra iubirea şi pasiunea dintre ei.

-  Apropo de prieteni, crezi că există prietenia fără implicaţii sexuale între un bărbat şi o femeie?
- Depinde. Nu este un subiect ce poate fi dezbătut în câteva cuvinte... Şi da, şi nu. Eu cred că orice relaţie de acest gen ajunge la un moment dat la tensiuni sexuale, iar de aici pornesc mai multe aspecte, factori sau conjuncturi ce vor strica sau poate vor întări o relaţie platonică.

„Folosesc şi produse naturiste”
- Dacă ai vrea să schimbi ceva la tine, care ar fi acel lucru?
- Nimic! Sunt foarte fericită şi împlinită, aşa că de ce să schimb ceva?!

- Ai apelat la mărirea bustului pentru a te simţi bine în pielea ta sau era o cerinţă profesională? Cum a decurs operaţia?
- A fost o dorinţă de-a mea, destul de veche, şi, în momentul în care mi-am permis să îmi fac această operaţie, am trecut la fapte fără ezitare. Totul a decurs foarte bine, nu am avut nicio problemă şi sper că nici nu voi avea.

- Cum îţi menţii tonusul? Ţii vreo dietă strictă sau ai un regim special, deoarece arăţi mereu foarte bine?
- Nu ţin niciun regim special, doar încerc să mănânc cât mai sănătos, adică: salate, fructe, legume, fripturi la grătar şi beau destul de multă apă. Din păcate, nu am foarte mult timp liber pentru a-mi permite să merg la sală, dar ori de câte ori pot merg cu rolele. Ele sunt scăparea mea!

- Pentru îngrijirea tenului apelezi la tratamente naturiste sau din comerţ?
- Folosesc şi produse naturiste, şi din comerţ pentru întreţinerea facială şi corporală. De exemplu, îmi place să îmi mai pun pe faţă câte un castravete feliat, felii de roşii sau să mă dau pe mâini cu zeamă de lămâie, iar părul mi-l spăl din când în când cu ou, ulei de măsline şi îl clătesc apoi cu ceai de muşeţel. Cât despre scrubul corporal, cele mai bune sunt tărâţele de grâu.

„«Regina» a fost cel mai important proiect din viaţa mea. M-a schimbat ca om, iar ca actor m-a ajutat să evoluez foarte mult. Am învăţat să văd viaţa şi prin alţi ochi, să trăiesc altfel şi să apreciez alte lucruri”

Musaca dobrogeană

- Îţi place să găteşti? Ce preparate dobrogene le recomanzi cititorilor?
- Da, îmi place foarte mult să gătesc. O reţetă dobrogeană foarte bună, dar destul de grea, mai degrabă o mâncare de iarnă decât de vară, este musacaua. Eu o prepar astfel: carnea tocată (poate fi combinaţie de porc cu vită sau doar porc ori numai vită) se prăjeşte în puţin ulei cu sare şi piper după gust. Cartofii tăiaţi rondele se prăjesc şi ei în ulei, dar când sunt aproape gata se iau de pe foc. Se unge cu ulei o tavă şi se presară pesmet, se pun straturi succesive de cartofi şi de carne, apoi se bat două ouă ce se toarnă peste umplutura din tavă şi se bagă la cuptor timp de 20-25 de minute.
Iar un fel de mâncare dobrogeană de sezon, care îmi place foarte mult, ar fi guvizii prăjiţi cu mămăliguţă!

Cununia religioasă... pe malul lacului, la apus

- Cum s-a aprins scânteia între tine şi Ducu? Ce aţi simţit pentru prima dată când v-aţi văzut?
- Eu cu Ducu ne ştiam din „Păcatele Evei”, aşa că nu pot spune că a fost dragoste la prima vedere sau când ni s-au intersectat privirile întâia oară a fost vreo scânteie. Între noi s-a legat o prietenie şi după aceea o iubire, dar cred că aşa este cel mai bine. În general, iubirile fulgerătoare se sting la fel de brusc cum au apărut, iar noi ne-am construit încet o relaţie foarte frumoasă, bazată pe iubire, respect şi prietenie.

- Care sunt calităţile cu  care te-a cucerit logodnicul tău? Ce cadou primit de la el te-a emoţionat cel mai mult?
- M-a fermecat cu felul său de a fi. Ducu este foarte iubitor, atent, deştept, înţelept, romantic, dar, în acelaşi timp, rebel. Pentru mine este bărbatul ideal şi îl iubesc foarte mult. Îmi face mereu cadouri şi surprize, dar cel mai impresionant dar a fost cererea în căsătorie şi, implicit, inelul de logodnă! Pentru mine a fost cel mai emoţionant şi mai fericit moment din viaţa mea. A fost de vis. A fost magic...

- Orice tânără visează la momentul la care va fi mireasă. Iată că ziua în care vei spune „DA!” este tot mai aproape... Unde va avea loc nunta?
- Nunta va fi pe 22 august 2009, la Studiourile MediaPro din Buftea. Asta pentru că acesta este locul în care ne-am cunoscut, aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului şi tot aici am văzut cele mai frumoase şi romantice apusuri de soare. Este un loc magic pentru amândoi. Cununia noastră religioasă va avea loc pe malul lacului, la apus, cadrul va fi unul feeric şi romantic. Sunt sigură că toţi invitaţii se vor simţi ca într-o poveste!

- Urmează şi un bebe?
- Am vorbit, bineînţeles despre copii, îi vom avea, dar ne-am hotărât să mai aşteptăm un pic.