Main menu

header

de Elena Şerban

- Un pirat, un gangster, un familist sau pur şi simplu „Cel mai frumos bărbat din lume”

Johnny Depp a împlinit la 9 iunie 46 de ani! După o viaţă destul de tumultuoasă, din care nu au lipsit relaţii cu femei celebre, dar şi „meciuri” cu ziariştii de scandal, iată că starul din „Edward, Omul-foarfece” sau „Piraţii din Caraibe” este un bărbat împlinit şi fericit. Şi asta nu de ieri, de azi, ci de mai bine de un deceniu, de când îi stă alături Vanessa Paradis.

Se deconectează hrănind… rechinii
Johnny Depp este unul dintre numeroşii actori frumuşei şi inteligenţi de la Hollywood, care uimeşte lumea întreagă prin felul său aparte de a fi şi nu doar prin rolurile uluitoare pe care le interpretează. Frumos, un pic trăsnit şi nonconformist, actorul american trăieşte fără a-i păsa de gura lumii. Bunăoară, luna trecută s-a mutat alături de soţia sa şi de cei doi copii ai lor pe un iaht de lux botezat „Vajoliroja” (acronim compus din primele litere ale numelui Vanessei, al lui şi ale copiilor, Lily-Rose şi Jack). Cu ceva vreme înainte declarase că îi place să se relaxeaze în largul Mării Bahamas hrănind rechinii cu hot-dog, iar lista poate continua. Dar aceste lucruri nu i-au împiedicat pe australieni să îl placă mai puţin, ba dimpotrivă. Depp a fost declarat „cel mai frumos bărbat din lume” într-un top realizat de varianta australiană a revistei „People”, devansându-i pe George Clooney, Orlando Bloom şi David Beckham.

Muzica, prima pasiune
Depp s-a născut într-o familie cu strămoşi de diferite naţionalităţi: nemţi, indieni Cherokee, irlandezi şi francezi din neamul Hughenoţilor. Are un frate şi două surori, una dintre ele fiindu-i acum manager personal.
Prima pasiune a tânărului Depp a fost muzica, iar cea care l-a încurajat a fost mama sa, care i-a şi dăruit prima chitară. De altfel, în timpul liceului, rebelul Johnny a renunţat la şcoală, sperând să devină muzician rock. Succesul a fost însă  relativ.

Îndrumat spre actorie de Nicholas Cage
Prins în vâltoarea tinereţii, Depp s-a însurat pe când avea doar… 20 de ani, la 24 decembrie 1983, cu Lori Anne Allison, sora unui coleg de trupă. Soţia sa l-a introdus în lumea celei de-a şaptea arte, pe când frumuşelul Depp avea 19 ani, făcându-i cunoştinţă cu celebrul Nicolas Cage. Acesta a intuit imediat potenţialul lui Depp şi l-a sfătuit să devină actor. Depp şi Lori au divorţat în 1985. La scurt timp, temperamentalul Johhny se logodea cu Sherylin Fenn, frumoasa actriţă din „Twin Peaks”. Cei doi au avut o logodnă lungă (de patru ani), care însă s-a terminat cu o despărţire. După Sherylin a venit rândul Winonei Ryder. Ciudaţi, frumoşi, talentaţi, erau parcă un cuplu indestructibil. Însă viaţa a ales altfel pentru ei, separându-le drumurile după patru ani de relaţie. Şi cum unele lucruri nu se pot schimba, Johnny se îndrăgosteşte tot de o femeie frumoasă, interesantă şi ciudată. Numele ei: Kate Moss. Şi de data aceasta relaţia va dura… patru ani.

„Îmblânzit” de o franţuzoaică
Cea care a reuşit să „spargă baremul” de patru ani este nimeni alta decât actriţa şi cântăreaţa franceză Vanessa Paradis. Ea este singura care l-a făcut pe Johnny nu doar mai calm şi mai înţelegător, ci şi… un tată foarte responsabil.
Americanul şi franţuzoaica fac un cuplu de mai bine de zece ani şi se pare că starul american s-a potolit. Cei doi au împreună doi copii, o fată, Lily-Rose Melody Depp, născută la 27 mai 1999, şi un băiat, John „Jack” Christopher Depp III, venit pe lume la 9 aprilie 2002. Pare că nimic nu poate afecta relaţia foarte strânsă dintre cei doi, care au trecut şi prin momente mai urâte, cauzate de îmbolnăvirea destul de gravă a fetei în 2007. După venirea pe lume a copiilor, Johnny a decis să petreacă mai mult timp în Franţa decât în SUA. Secretomani, Vanessa şi Johnny nu au vrut să confirme zvonurile conform cărora se spunea că s-ar fi căsătorit în cursul lunii aprilie a.c.

Cel mai bine plătit actor
În ceea ce priveşte viaţa profesională, Depp este în prezent la fel de mulţumit. Nu doar că are libertatea de a-şi alege rolurile după bunul plac, ci este şi excelent plătit pentru ele.
Astfel, conform Forbes, actorul ar fi fost ofertat cu 55 de milioane de dolari pentru a juca rolul Jack Sparrow în cea de-a patra producţie a seriei „Piraţii din Caraibe”. Acest fapt îl plasează pe Depp pe locul întâi în lista celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood. Printre cele mai importante roluri făcute se numără cele din filmele „Cry Baby” (1986), „Arizona Dream” (1993), „Don Juan de Marco” (1995), „Donnie Brasco” (1996), „Piraţii din Caraibe” (2003, 2006 şi 2007), „Charlie şi fabrica de ciocolată” (2005) etc. Anul acesta şi anul viitor vor apărea pe piaţă trei noi producţii ce îl au pe generic pe Johnny. Este vorba despre „Inamicul Public”, „The Rum Diary” şi despre „Alice în Ţara Minunilor”.

Şi-a cumpărat o insulă cu nisipuri albe în Exuma (Bahamas), fiind evaluată anul trecut de revista Forbes la 3,5 milioane de dolari

Are corpul plin de tatuaje

Actorul şi-a desenat pe corp numele fostelor iubite, ale copiilor şi ale personajelor interpretate. De asemenea, pielea sa mai arată originile sale Cherokee (are tatuat un cap de indian), dar şi numele mamei sale, Betty Sue. Depp şi-a tatuat numele copiilor săi: Lily-Rose deasupra inimii şi Jack pe braţul drept. „Death is certain” (Moartea e sigură) stă, de asemenea, scris tot pe braţul drept.