Main menu

header

de Elena Şerban

Mai sunt doar câteva zile până când vom putea auzi live minunatele piese din repertoriul lui Michael Bolton. Şi asta pentru că americanul vine din nou în România. Pentru a treia oară în patru ani. Artistul susţine la 28 iunie, pe scena Sălii Palatului, un show excepţional „The Very Best Of Me”, eveniment ce se ţine în această perioadă şi în ţările est-europene. Fanii vor putea asculta cele mai cunoscute piese ale sale, printre care „How Am I Supposed to Live Without You” („Cum aş putea să trăiesc fără tine”), „When a Man Loves a Woman” („Când un bărbat iubeşte o femeie”), „Said I Loved You But I Lied” („Am spus că te iubesc, dar am minţit”) sau „Can I Touch You There” („Pot să te ating”).

 

A vândut peste 53 de milioane de albume!
Până a ajunge însă la statutul de vedetă cu milioane şi milioane de discuri vândute în întreaga lume, Michael Bolotin (acesta este numele său adevărat) a muncit serios. Cunoscut mai ales pentru baladele rock, starul se poate lăuda cu un palmares de excepţie. Piesele sale sunt cunoscute de cupluri de îndrăgostiţi de ieri şi de azi din toată lumea. Cum să nu te simţi bine când eşti în braţele persoanei iubite şi auzi vocea blândă, uşor răguşită a lui Michael?
Posesor al unei stele pe aleea vedetelor din Hollywood, Bolton a vândut, de-a lungul carierei, peste 53 de milioane de albume, a câştigat două premii Grammy pentru cel mai bun artist şi şase premii American Music.

L-a acompaniat pe Ozzy Osbourne
Michael Bolton s-a născut la 26 februarie 1953, în New Haven. Are un frate mai mare decât el cu patru ani, Orrin, şi o soră, Sandra, mai în vârstă cu doi ani. Deşi, de regulă, un divorţ nu aduce lucruri bune, mai ales în viaţa copiilor, nu acelaşi lucru se poate spune în cazul lui Michael. Supărat că părinţii săi s-au despărţit în 1964, el s-a refugiat în muzică. Începuse să studieze saxofonul pe când avea doar 7 ani, iar la 11 cânta la chitară, punând pe picioare o trupă în New Haven. În perioada adolescenţei a înregistrat câteva piese, ce nu s-au bucurat de prea mare succes. Sfârşitul anilor ’70 îl găseşte pe artist ca membru al formaţiei de hard-rock „Blackjak”. Cu această trupă a participat la un turneu în care l-a acompaniat pe celebrul Ozzy Osbourne.

Urăşte... macaroanele cu brânză
Tot în anii ’70, mai precis în 1975, se însoară cu Maureen, care îl face tată în acelaşi an. După prima fiică, Isa, urmează Holly şi Taryn, născute la doi ani distanţă. Nu este o perioadă prea roz pentru Michael, care declara mai târziu: „Eram tatăl a trei fete, stăteam înghesuiţi într-un apartament micuţ, cu două camere, mâncam multe macaroane cu brânză (ne ţineau multă vreme sătui) şi reuşeam cu greu să plătim chiria. Mai multe realiza  Maurreen, cu leafa sa de angajată a unui studio de înregistrări... „că, dacă ar fi fost să trăim cu ce obţineam eu, aveam bani doar de macaroane, fără brânză...”, mărturiseşte sincer starul. „Acum nici nu vreau să mai văd, darămite să mai mănânc aşa ceva!”, susţine el râzând.

Producător pentru Barbara Streisand şi Kenny Rogers
Nemulţumit că nu îi merg lucrurile aşa cum ar fi vrut, devine producător pentru alţi artişti, printre care se numără Barbara Streisand, KISS, Kenny Rogers sau Kenny G. Cariera sa de cântăreţ se relansează abia în 1987-1988, când interpretează un cover după Otis Redding „(Sittin’ On) The Dock Of The Bay”, piesă a altui compozitor.
Şi dacă în ceea ce priveşte cariera lucrurile începeau să se clarifice oarecum, în viaţa personală au apărut tensiunile. Astfel, în 1990, Michael şi soţia sa se separă. Din nou o perioadă grea, pentru că Maureen a avut grijă ca starul să nu aibă voie să-şi vadă fiicele în voie. Un alt necaz care l-a aruncat în muzică. Şi de atunci a început succesul deplin. An după an, hit după hit, premiu după premiu…

Un cuceritor
Printre relaţiile sale amoroase s-au „strecurat” Brooke Shields, Marla Maples (fosta soţie a lui Donald Trump), Teri Hatcher şi Nicollette Sheridan. Cu Sheridan (foto), blonda din „Neveste disperate”, Michael a avut o relaţie desfăşurată în două reprize. Prima în perioada 1993-1995, iar a doua a început în 2006 şi a durat până în 2008. Atunci cei doi au anunţat ruperea relaţiei. Conform unor prieteni apropiaţi, fiicele lui Bolton au fost cele care nu au fost încântate de reluarea acestei legături. Aceiaşi prieteni susţin că, în ultima vacanţă petrecută în Franţa, pe Coasta de Azur, fetele lui Bolton şi iubita acestuia au stat în localităţi separate.

Este deosebit de emoţionat înaintea oricărui spectacol, în ciuda experienţei de peste 20 de ani

Ajută femeile agresate şi copiii nevoiaşi

Dorind să mulţumească sorţii pentru ce a primit, în 1993 a înfiinţat asociaţia „Michael Bolton Foundation” (în prezent „Michael Bolton Charities”), care sprijină femeile şi copiii în lupta contra sărăciei şi a abuzurilor emoţionale, psihice şi sexuale. Alături de alte asociaţii, Bolton a susţinut în Congresul American o lege privind violenţa împotriva femeilor.
De asemenea, fundaţia lui Bolton a ajutat cu circa 5 milioane de dolari diverse organizaţii nonguvernamentale din SUA care sprijineau femeile abuzate.
Tot în scop caritabil, Bolton a cântat alături de Luciano Pavarotti la un concert pentru strângerea de fonduri destinate copiilor din Bosnia.