Main menu

header

772 16 1de Valeria Roman

Au dansat și au cântat cu Alina Eremia nu doar generații de adolescenți, ci și cei care se apropie de vârste care cresc acum acești tineri. Solista a reușit să se facă remarcată de mică în showbiz, prin participarea la „Eurovisionul copiilor”. Apoi, a cântat în LaLa Band, a jucat în serialul „Pariu cu viaţa” de la PRO TV, a început o frumoasă carieră solo și ne încântă cu fiecare piesă nouă. Alina Eremia (26 de ani) este împlinită și în plan personal, nu doar profesional. Are patru ani de relație cu iubitul ei, Edi Barbu, cu care are și un cover lansat, așadar sunt momente frumoase de viață pe care le poate împărtăși și în această direcție, căci nu se știe niciodată când va îmbrăca rochia de mireasă, bineînțeles una nonconformistă, inspirată probabil și din ținutele ei de scenă, care o caracterizează atunci când electrizează atmosfera la concerte. Dar au fost și clipe grele pentru ea, chiar la început de an. Despre tot ce a pătimit din cauza problemelor respiratorii, care au ținut-o departe de public, am stat de vorbă cu ea, într-un interviu sincer.

„Amânam operația de şapte ani!”

- Ai început anul cu o rezoluție medicală, dacă putem să-i spunem așa. Despre ce a fost vorba?

- M-am decis să îmi operez deviația de sept, care era obstructantă. Din copilărie, foloseam picături de nas pentru a putea respira corespunzător și condiția mea s-a agravat în timp. Picăturile nu își mai făceau efectul și era destul de complicat și în timpul somnului, și la cântat.

- A fost o urgență medicală?

- Nu aș încadra intervenția la urgențe. Îmi îngreuna viața mult, de atâția ani, și da, pentru mine era pe lista de priorități. Era nevoie de o perioadă în care să pot face o pauză de la concerte ca să mă pot reface după operație, iar ianuarie era singura lună în care puteam face asta.

- De cât timp amânai operația și ce ai fi riscat dacă nu te-ai fi supus intervenției chirurgicale?

- Amânam intervenția de peste şapte ani, dar între timp medicina a evoluat, tehnicile prin care se realizează operația sunt mult mai puțin invazive, așa că am făcut pasul acesta și sunt foarte fericită. Dacă în continuare evitam să fac intervenția, riscam ca la un moment dat să nu reușesc cu niciun fel de soluție să deblochez căile respiratorii, pentru că mucoasa nazală nu ar mai fi răspuns, creierul nu se oxigena cum trebuie, iar cele mai importante pentru mine - corzile vocale - ar fi fost afectate în timp, din cauza aerului care nu trecea prin nas, se întorcea și venea cu o presiune mare pe coarda vocală.

- Cât a durat recuperarea?

- Recuperarea a durat aproximativ două-trei săptămâni. Prima săptămână a fost cea mai dificilă, pentru că nu aveam voie să mă expun prea mult la frig și la microbi, așa că am stat în casă închisă, încă revenindu-mi după anestezia generală.

„Orașul din videoclip a fost construit integral pe calculator”

772 16 2- Cum ai reușit să te întorci atât de repede în studio și să lansezi noua piesă „Aripi de vis”?

- Eu m-aș fi întors în studio mai repede, după doar trei săptămâni, dar nu era indicat. „Aripi de vis” era gata de anul trecut, filmările au avut loc în lunile noiembrie și decembrie 2019. Piesa a fost scrisă de mine împreună cu Marco & Seba cu mult timp înainte de filmare. A durat destul partea de montaj și postproducţie, pentru că tot orașul este construit pe calculator cu o tehnică folosită la jocurile pe calculator.

- Mesajul melodiei este unul trist. Versurile sunt inspirate din evenimente care s-au petrecut în viața ta?

- E foarte greu să scrii despre ceva care nu ți s-a întâmplat ție personal sau măcar să fi rezonat cu povestea, ar fi ceva extrem de obiectiv, iar muzica este atât de subiectivă, de pasională! Este un mesaj trist, dar are un gust dulce-amărui, pentru că vorbește despre o poveste frumoasă care, da, s-a încheiat, dar care a făcut-o pe ea să trăiască niște emoții reale și a învățat-o să prețuiască iubirea când o are. Iubirea ne face să descoperim multe lucruri despre noi!

- Înainte de intervenția chirurgicală ai lansat o altă melodie, „3 luni”, chiar înainte de Sărbători, care are ca mesaj tot dezamăgirea în dragoste.

- În luna decembrie, am lansat în cadrul proiectului „The Session” două melodii, „3 luni” și „Foi de Adio”. „3 luni” este o piesă dintr-o sesiune de la începutul lui 2019, o piesă care îmi place foarte mult, pe care am scris-o împreună cu Carla’s Dreams și Alex Cotoi, doi muzicieni pe care îi apreciez mult. Mi-am dorit mult să lansez piesa aceasta. Simt că publicul meu mă cunoaște mai bine prin melodiile mele.

„La scenariile pentru videoclipuri îmi pun foarte mult amprenta”

- Aceste ultime piese vor face parte din noul tău album?

- Este foarte probabil. Mi-am propus ca în următoarea perioadă să scot un album, dar fără să simt o presiune a timpului. Nu vreau să cronometrez muzica, creația, inspirația, vreau ca piesele care vor fi incluse pe acest album să rezoneze puternic în mine și să fiu extrem de mulțumită și de mândră de fiecare în parte.

- Cine îți realizează coregrafiile?

- Am colaborat cu mai mulţi coregrafi de-a lungul timpului. Este vorba despre Cristian Miron, Mădălin Farc, Dan Chiriac. Însă mă implic și eu când vine vorba despre coregrafii pentru că vreau să aibă un touch personal, iar la scenariile pentru videoclipuri îmi pun foarte mult amprenta. Spre exemplu, pentru videoclipul piesei „Aripi de vis”, eu am schițat scenariul în mare parte, după care băieții de la NGM Creative au venit și l-au dezvoltat.

- Ce proiecte mai ai pentru 2020?

- Vreau să lansez un album. Va fi vorba despre multă muzică anul acesta. Mă voi închide în studio, cu ghilimelele de rigoare. Voi fi implicată în multe campanii, unele deja în desfășurare, altele urmează să fie dezvăluite în perioada următoare. Evident că ne vom întâlni și la concerte, cel mai mare fiind „The Concert”, care va avea loc în perioada 30 mai - 1 iunie, un festival al muzicii în București.

„Nu am abandonat actoria. Cu siguranță, voi reveni într-un rol!”

772 16 3- Ești una dintre artistele de la noi implicate în campania de promovare a filmului „Birds of Prey”. Cât a durat transformarea ta în Harley Quinn și ce a presupus acest lucru?

- M-am transformat de două ori, o dată de Halloween pentru un concert în toamna lui 2019 și a doua oară pentru a realiza shootingul de promovare a filmului. Îmi place mult personajul. E controversat. Nebunia e în doze mari, iar faptul că reproduci look-ul ei te ajută foarte mult să îți însușești și atitudinea, grimasele. M-am distrat tare mult. Filmul este foarte bun, este atât de bine scris, îl recomand!

- Ți-e dor să te întorci la cariera de actriță?

- Nu am abandonat actoria de tot. Dacă voi mai primi solicitări și îmi vor surâde, cu siguranță voi reveni într-un rol.

- Dar în televiziune?

- De mică am crescut în fața camerelor de filmat, așa că mă simt în mediul meu. Mi-ar plăcea să iau parte la un proiect de televiziune.

- „Dansează printre stele”, „Te cunosc de undeva” sau „Next Star”? În care te-ai regăsit cel mai bine?

- În absolut toate, pentru că fiecare m-a solicitat dintr-un anumit punct de vedere și fiecare însemna să exploatez pasiunile mele, muzica, actoria și dansul. M-am implicat foarte mult în fiecare și am dat tot ce am avut mai bun. Le-am perceput ca pe niște provocări.

- Cu cine mai ții legătura dintre cei cu care ai jucat în„Pariu cu viața” de la PRO TV?

- Cu mare parte dintre ei. Ne întâlnim destul de des la evenimente, așa că reușim să mai depănăm amintiri.

- Care a fost întâmplarea de la filmările de atunci de care îți aduci și acum aminte cu nostalgie?

- S-au petrecut atât de multe lucruri frumoase și ne leagă atât de multe amintiri, încât e greu să numești doar una. Țin minte cât am plâns toți când s-au terminat filmările. Am fost o familie.

- Multă vreme lumea te-a văzut iubita lui Dorian Popa și în viața reală. Cum ai gestionat tu toată această situație și reacțiile publicului?

- Multă lume a asociat povestea cuplului pe care noi îl jucam cu realitatea. Mă bucur că povestea personajelor a fost atât de bine primită și noi am reușit să o facem cât mai reală. Se întâmplă des ca oamenii să confunde ficțiunea cu realitatea, dar cu timpul, mai ales după încheierea serialului, au înțeles că nu a fost nimic între noi și că totul a fost doar un rol.

„Am fobie de șerpi și sunt pasionată de pictură și de pian!”

- Spune-mi trei lucruri mai puțin știute despre tine.

- Mă transpun cu totul când mă uit la un film/serial, trăiesc tot ce trăiesc personajele. Până la vârsta de 15 ani, am participat la peste 50 de concursuri naționale și internaționale. Am reprezentat România la Eurovision Junior și m-am clasat pe locul 5 din peste 30 de țări.

- Ce fobii ai? Dar pasiuni?

- Am fobie mare de șerpi. Sunt pasionată de pictură și de artă în general, de sport și de călătorii.

- Ce faci în timpul liber? Pianul studiat în copilărie te mai atrage?

- Am reluat pianul în urmă cu un an, după o pauză de aproape zece ani. Mă ajută să mă acompaniez. Am urcat pe canalul meu de YouTube câteva videoclipuri voce și pian.

- Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de la fani?

- De-a lungul timpului, am primit o grămadă de cadouri cu valoare sentimentală de la fănuți, de la albume foto la ursuleți de pluș.

„Nu vreau să schimb nimic estetic la mine pentru o lungă perioadă de timp”

772 16 4- Cât de deschisă ești la schimbări? De orice fel, de natură estetică, profesională.

- Sunt o persoană flexibilă, nu mi-e frică de schimbări. Din punct de vedere estetic, nu am de gând, cel puțin o perioadă lungă de timp. Încerc să am grijă de mine prin alimentație, sport, somn, mentalitate. Profesional, nu îmi place să stagnez, asta înseamnă că e nevoie să te reinventezi mereu.

- Mai ai și alte intervenții în afară de cea de deviație de sept, suferită recent?

- Nu am nicio altă intervenție.

- S-a schimbat în vreun fel înfățișarea ta?

- Consider că pozele vorbesc de la sine. În primul rând, de patru ani sunt blondă, am slăbit, mi-am schimbat stilul vestimentar, m-am maturizat cu totul.

- Ce vezi dimineața când te uiți în oglindă?

- Un om care vrea să facă bine în urma lui, atât cât poate. Un om care vrea să evolueze spiritual, muzical, din toate punctele de vedere. Un om care învață în fiecare zi să se iubească ca să poată da iubire mai departe.

- Care este ritualul tău de frumusețe?

- O demachiere corectă, crema hidratantă, o dată la o lună, două, un tratament facial. Din când în când, îmi fac măști și am grijă să beau suficientă apă. Atât. Cred că ritualul de frumusețe nu ține de ce aplicăm la exterior, ci de ce introducem în interiorul nostru, hrană, lichide și energia noastră.

„Sunt un om care învață în fiecare zi să se iubească ca să poată da iubire mai departe“

„Cea mai grea perioadă a fost când am trecut de la adolescentă la femeie. Au fost niște lupte interioare!“

„Admir la un bărbat inteligenţa, manierele şi simţul umorului“

- Ai suferit din dragoste?

- Crezi că scapă cineva de asta? Normal. Dacă nu suferim, înseamnă că nu am încercat niciodată să iubim.

- Ce calități trebuie să aibă bărbatul ideal pentru ține?

- Admir la un bărbat inteligența, manierele, simțul umorului și integritatea.

- Cum te visezi mireasă? Rochie clasică sau ținută nonconformistă?

- Întotdeauna am fost mai nonconformistă, așa că nu o să fac excepție în cazul acesta.

- Ce planuri de vacanță ai?

- Nu am momentan nicio vacanță stabilită, dar probabil o să fug într-un city-break cât de curând. Nu știu însă unde.

„Am o aplicaţie în care îmi notez caloriile pe care le mănânc într-o zi“

- Știi să gătești? Care este specialitatea ta?

- Nu sunt o mare iscusită în bucătărie. Mă pricep să pregătesc mâncăruri clasice. Cel mai bine îmi ies prăjiturile.

- Cum ții greutatea sub control? Te privezi de cartofi prăjiți, de exemplu?

- Am o aplicație în care îmi notez caloriile pe care le mănânc într-o zi și asta fac de trei ani. În felul ăsta, am control asupra a ceea ce mănânc. Am grijă să mănânc cât mai multă proteină, carbohidrații să fie simpli, fără prea mult fast-food, fără prăjeli. În loc de cartofi prăjiți, îmi pregătesc cartofi dulci la cuptor și, evident, merg de două-trei ori la sala de fitness.

- Ce ai scos din lista ta de alimente și cât de sănătos mănânci?

- În prima fază, am eliminat destul de multe. Mâncam doar grătar, salate, iaurturi, rar orez, pește. Nici nu mai vorbesc de prăjeli, mâncăruri gătite în ulei. Și acum țin cont ca mâncarea pe care o mănânc să fie cât mai sănătoasă, dar dacă am poftă, gust.

- Ce leac băbesc știi și îl aplici?

- Nu mă dau în vânt după leacuri băbești.

- Care a fost cea mai grea perioadă a ta de până acum?

- Acum doi ani. A fost o etapă a vieții mele în care am trecut de la adolescentă la femeie și am avut niște conflicte interioare pe care a trebuit să le gestionez, să îmi reevaluez setul de valori pe care le am, să îmi dau seama cine sunt, să încep să mă redescopăr. Și a fost un proces interesant.