Main menu

header

853 16 1de Ştefania Băcanu

Formează un cuplu deosebit atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi. Armin Nicoară și Claudia Puican au o poveste de dragoste foarte frumoasă, de spus nepoților la gura sobei, cum s-ar zice. Muzica i-a făcut să se îndrăgostească și tot muzica le oferă, azi, cele mai importante satisfacții. Viața de artist nu este deloc ușoară, iar Armin a simţit asta de când era mic, fiindcă a crescut lângă un uriaş instrumentist, Petrică Nicoară. Celebrul său tată, care i-a insuflat, practic, pasiunea pentru muzică și l-a ambiționat să își facă un nume pe forţele lui. Drumul lui Armin, însă, a fost de două ori mai dificil, pentru că trebuia să își demonstreze talentul, ca să nu mai fie mereu asociat cu seniorul. Eforturile i-au fost răsplătite! Azi, familia Nicoară este împlinită, faimoasă, Armin și Claudia se bucură de evenimente, practic, în fiecare zi și, printre picături, își pregătesc şi nunta, ce se anunţă de vis.

„Când răsuna instrumentala lui Armin, oamenii săreau în sus de bucurie. Este ceva unic!”

- Armin, cum este perioada asta pentru tine și Claudia? Cum merg cântările?

- A fost foarte încărcată și solicitantă, cu multe evenimente, drumuri lungi de parcurs între ele ce parcă nu se mai sfârşeau, și puține ore de odihnă. Am și slăbit vreo patru kilograme... Din cauza pandemiei și a restricțiilor, a trebuit să reprogramăm toate cântările din 2020 și din iarna/primăvara 2021. Unele s-au organizat în cursul săptămânii, altele vor avea loc în 2022. Așa că, s-a supraîncărcat programul, chiar și vacanța a trebuit să o amânăm, ca să putem onora toate evenimentele, dar asta este viața de artist și trebuie să aducem voie bună și veselie românilor și ne bucurăm că am reușit să fim alături de toți cei ce ne-au contractat şi ne iubesc.

- Ce crezi că ați adus nou în muzica de petrecere?

- Consider ca la un eveniment, atmosfera este megaimportantă, iar noi o facem prin stilul nostru de muzică și nu numai... Am început prin a avea un show instrumental alături de tatăl meu, „Show-ul saxofoanelor cu Armin și Petrică Nicoară”, prezentat și organizat de fratele meu Armando, iar publicul a răspuns într-un mod pozitiv. Când răsuna „instrumentala lui Armin”, vă spun sincer că oamenii săreau în sus de bucurie… este ceva unic!

- Cum a fost în pandemie?

- Pandemia ne-a afectat și pe noi, dar am văzut partea plină a paharului și am profitat din plin de o pauză binemeritată. Timp în care am compus la greu muzică, iar eu și Claudia ne-am apropiat mai mult și am învățat să conviețuim și să ne acceptăm reciproc cu bune și cu rele.

„Colaborarea cu Georgiana Lobonţ a spart toate topurile şi a doborât recordul de vizualizări pe YouTube”

853 16 2- Aveți și un proiect de televiziune, „Chef de viață cu Armin şi Claudia”. Cum este?

- Un proiect important pentru noi și pot spune că ne ține în priză la maximum. Ne dorim să arătăm publicului nostru că eu și Claudia chiar suntem oameni simpli, mereu cu chef de viață și, pe lângă asta, toţi fanii au ocazia să ne cunoască în intimitate, atât pe noi, cât și familiile noastre.

- Cum ai primit propunerea să faci parte din acest proiect, să fii gazda unei emisiuni?

- M-am bucurat de propunere, dar în același timp, mă gândeam şi că acest proiect va presupune implicare uriaşă și efort pentru a aduce în fața oamenilor momente speciale, amuzante și imprevizibile din viața noastră.

- Văd că de proiecte nu duceți lipsă, dar de voi doi, ca iubiţi, mai aveți timp?

- Legat de acest aspect, recunosc faptul că, într-adevăr, e foarte greu să faci totul să funcționeze ideal. Încercăm să ne acordăm atenție cu toate că, uneori, ne lăsăm prinși de tot ce se întâmplă în jurul nostru și uităm de vieţile noastre...

- Cu ce artiști ai mai colaborat înainte de Claudia?

- Au fost Fane Bănățeanu și Petrică Brundeanu, care sunt soliștii formației. Am mai avut colaborări cu artiști precum Puiu Codreanu, Alex de la Orăștie, Laura, Lorenna și mulți, mulţi alții, dar pot spune că fiecare proiect este special în felul său. Colaborarea cu buna mea prietenă Georgiana Lobonț a avut un real succes cu mai multe piese, dar pe YouTube puteți găsi și clipul cu record de vizualizări. Apropo, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube „Armin Nicoară”, unde puteți urmări mai multe noutăți şi surprize!

„Suntem împreună de patru ani și m-a cucerit cu bunătatea și grija ei față de mine”

- Deci, te-ai îndrăgostit de Claudia pe scenă…

- Inițial, așa a fost, mergând împreună la evenimente și, fiind tot mai mult împreună, am început să ne atașăm unul de celălalt, apoi să formăm oficial un cuplu.

- Nu este greu să fiți un cuplu și pe scenă și acasă?

- Este dificil, dar cred că e cel mai bine așa... Viața de artist nu este chiar comodă, când vine vorba despre latura personală, și, fiind mai mereu plecat, cred că ar fi extrem de dificil să am o relație cu cineva dintr-un alt domeniu.

- Cine e șeful pe scenă?

- Eu cu saxofonul și Claudia cu microfonul, fiecare este șef pe instrumentul lui (râde), dar îmi place să am un cuvânt de spus și în repertoriul ei. Împreună facem o echipă perfectă! Încercăm să oferim tot ce e mai bun pe scenă, ne dorim ca publicul să fie mereu mulțumit de prestația noastră și a formației şi să plece încântat.

- E geloasă Claudia?

- Oh, da…!!

- Îi dai motive sau i-ai dat în trecut?

- I-am dat motive în trecut. (râde) Acum, mă cunoaște prea bine, dar asta e, ce să facem?! Ce e frumos și lui Dumnezeu îi place...

- Sunteți împreună de…

- De patru ani...

- Îți mai amintești cum te-a cucerit?

- M-a cucerit cu bunătatea și cu grija ei față de mine... Că frumoasă e!

„Din cine este formată trupa-fenomen Armin Nicoară”

853 16 3- De cât timp cânți cu Claudia?

- Claudia a venit în formația noastră în urmă tot cu aproximativ patru ani.

- Și asta este formula finală în care cântați sau mai sunt modificări?

- La evenimente, momentan, avem trei variante: Claudia Puican, Fane Bănățeanu și Petrică Brundeanu, alături de Armin Nicoară și formația, cu sau fără Petrică Nicoară, în funcție de preferințele oamenilor, ce diferă de la un eveniment la altul. Noi doi formăm un cuplu artistic, dar asta nu înseamnă că nu vom mai colabora cu alți soliști sau soliste.

- De unde vă luați piesele?

- Mă inspir foarte mult din cântecele tatălui meu, în special liniile melodice, dar și cele ale lui Puiu Codreanu care, pentru mine și cred că pentru foarte mulți artiști, rămâne o permanentă sursă de inspirație. Bineînțeles, am și creații proprii...

Claudia Puican: „Ne este foarte bine împreună pe scenă, fiindcă ne înţelegem din priviri“

- Claudia, când ai început să cânți?

- La evenimente, de pe la 15 ani...

- Atunci ți-ai dat seama că ai voce, talent și că poți face ceva cu aceste atuuri?

- Acest talent, pot spune că l-am descoperit mai devreme, pe la 12-13 ani, atunci când am fost selectată în corul școlii. În vacanța mare, de plictiseală, cântam și exersam, în special, muzică de petrecere. Singură, mi-am dat seama că am ceva unic în glas și am început să le fredonez și colegilor. Toți din jurul meu m-au apreciat și m-au încurajat, așa că, mi-am dat seama că eu chiar pot deveni cântăreață. (râde)

„La început, am cântat prin baruri, prin sate. Fără pretenţii financiare”

853 16 4- Nu e ușor să îți faci un nume în lumea muzicală, mai ales că sunt atâția artiști talentați, plus că ți-ai ales un domeniu care cere multe sacrificii. Nu ți-a fost teamă de eşec?

- Niciodată nu am avut temeri și am căutat să fac mereu ceea ce îmi place: să cânt! În acest domeniu, consider că este loc pentru orice om talentat, dar drumul către succes necesită și muncă, și sacrificii.

- Ce sacrificii ai făcut pentru muzică?

- Fiind la început de drum, am cântat oriunde mi s-a deschis o portiță. În baruri, pe la sate, și fără să am pretenții financiare. Eu am știut neabătut un singur lucru: că îmi doream să cânt și mă mulțumeam cu puțin, cu gândul că doar așa exersez, învăț să interpretez alături de o formație mare și să evoluez.

- Cât de mult a contribuit Armin la ascensiunea ta?

- Foarte mult! Ca solist este important să cânți alături de o formație foarte bună. Am evoluat mult ca interpretă, din punct de vedere muzical, apoi, bineînțeles că această colaborare cu un brand de succes nu a făcut altceva decât să mă aducă mai aproape de tot mai mulți oameni. Știm foarte bine, Nicoară este un nume greu în industria muzicală din România!

„Când l-am cunoscut pe Armin, nu era pe culmile succesului”

853 16 5- Te-a ajutat, te-a sfătuit în acest sens?

- Bineînțeles. Eu sunt o fată simplă și, deși am terminat Școala Populară de Arte, nu este același lucru cu experiența de viață și cea muzicală pe care domnul Petrică Nicoară i-a transmis-o lui Armin. Tocmai de aceea, pot spune că Armin încearcă tot timpul să mă sfătuiască de bine.

- Cine a venit cu propunerea să cântați împreună?

- Armin! M-a invitat să fac parte din formația Nicoară, apoi totul a decurs firesc.

- Ce crezi că ai adus în plus în cariera artistică a lui Armin?

- Cariera lui Armin are plusuri prin fiecare colaborare muzicală. Talentul lui, dar și toate colaborările l-au dus mereu în trending pe YouTube, chiar și pe primele locuri.

- A fost un avantaj că el era deja cunoscut?

- Armin, atunci când l-am întâlnit, nu era pe culmile succesului. Da, era cunoscut, dar în niciun caz cum este acum. El a evoluat foarte mult datorită ambiției și talentului său. Deci, spre succes, poți urca doar cu talent și muncă titanică.

- Se pare că Armando, fratele lui Armin, care vă este și impresar, își face treaba foarte bine, că aveți cântări pe bandă rulantă...

- Da, Armando își face treaba fantastic și pentru asta îi mulțumim. Ne-ar fi fost foarte greu să ne organizăm singuri cu tot ce ține de contractarea evenimentelor și desfășurarea lor.

- Mai ai și alte colaborări?

- Da. Mereu am fost deschisă spre noi orizonturi și, deocamdată, consider că sunt încă la început.

„Câteodată, visez să avem mai mult timp pentru noi doi”

- Cum ți se pare lumea televiziunii, acum că și tu faci parte, alături de Armin, din proiectul „Chef de viață”?

- Televiziunea înseamnă viață și naturalețe. Efectiv, am învățat să privesc totul firesc și natural. Sunt entuziasmată și îmi doresc ca acest proiect să aducă un plus atât vieții, cât și carierei noastre.

- Te-a schimbat lumea asta a reflectoarelor? Te simți altfel, alta?

- Nu, doar câteodată îmi doresc să avem mai mult timp pentru noi. Să stăm degeaba sau să ne uităm la un film frumos. Dar, hai să nu ne plângem... (râde) E foarte bine în fața reflectoarelor, să simți energia pozitivă venită de la oameni.

- Având în vedere că voi formați un cuplu în viața de zi cu zi, faptul că sunteți și pe scenă împreună este un avantaj?

- Eu cred că este un avantaj, fiindcă mergem împreună la evenimente și ne înțelegem bine poate și pentru că avem același stil de viață. Și ne este minunat împreună pe scenă, întrucât ne înțelegem din priviri...

„Trebuie să avem mintea deschisă și să nu ne îngrădim, chiar dacă asta presupune colaborarea și cu alți artiști”

853 16 6- Ești geloasă, ești posesivă?

- Da, sunt geloasă! Care femeie nu ar fi? Dar, recunosc că, în ultimul timp, m-am mai liniștit, pentru că am ajuns să îl cunosc destul de bine pe Armin. Asta e... se uită și el. (râde) Important este că suntem împreună, avem chiar și o emisiune tv și multe planuri de viitor.

- Te deranjează că are și alte colaborări sau ai încredere în el?

- Nu mă deranjează, este absolut normal... Cariera lui este importantă. Că îmi doresc și eu să evolueze? Este firesc... Trebuie să avem mintea deschisă și să nu ne îngrădim, chiar dacă asta presupune duete cu alți artiști, cu riscul de a ne mai certa... Ce să facem? Ăștia suntem!

- Deci, ai încredere în el…

- Acum pot spune că da.

- Ți s-a întâmplat vreodată să fii supărată, provocată de vreo admiratoare de-ale lui?

- Da, mă enervez repede, dar îmi şi trece la fel de repede. (râde)

- Cum reacționezi în astfel de cazuri?

- Mă agit, pufnesc, dar încerc să fiu diplomată și să îmi văd de ce am de făcut.

„Casetele cu tatăl lui se ascultau zilnic în familia mea, de când eram mică”

- Dar el e gelos? Mai ales acum că și tu ești în lumina reflectoarelor, ești cunoscută, văzută altfel...

- Este gelos, dar nu recunoaște! (râde)

- Ce știai despre el când l-ai cunoscut?

- Că este fiul domnului Petrică Nicoară, un instrumentist cunoscut la noi în țară. Casetele cu tatăl lui se ascultau zilnic în familia mea, de când eram mică.

- Deci, știai că tatăl lui este celebru și că el vrea să îi calce pe urme?

- Da, știam… Normal...

- Ce sfaturi ți-a dat domnul Nicoară?

- Pe domnul Nicoară îl apreciez foarte mult și pot spune că, în decursul acestor ani, a încercat să îmi deschidă mintea și să mă învețe numai lucruri de real folos atât referitor la viață, cât și la cariera mea. Este precum un tată pentru mine!

21.583.469 de vizualizări număra clipul „Fata mea” pe Youtube, la închiderea ediţiei

„Mă inspir mult din cântecele tatălui meu, în special liniile melodice, dar şi cele ale lui Puiu Codreanu care, pentru mine şi cred că pentru mulţi artişti, rămâne o sursă de inspiraţie“

„Nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube «Armin Nicoară», unde puteți urmări mai multe noutăți şi surprize!“

„Avem mai multe perechi de naşi“

- Ai făcut pasul cel mare, ai cerut-o pe Claudia de soție, dar nunta… pe când?

- Cererea în căsătorie este doar o formalitate și ne dorim o nuntă mare, mare, cât mai curând. Încă nu am stabilit nimic clar, dar după ce ne vom elibera puțin cu evenimentele, sperăm să se liniștească și situația cu pandemia, începem organizarea. Vrem o nuntă de vis!

- Nașii vi i-ați ales?

- Da, avem mai multe perechi de nași.

- Veți cânta la nunta voastră?

- La asta nu m-am gândit... (râde)

- Ce părere are domnul Petrică Nicoară despre Claudia?

- Tata o apreciază cu adevărat pe Claudia și orice părinte își dorește să își vadă copilul fericit şi la casa lui.

- Ați plecat vreodată certați de la vreun eveniment?

- Se mai întâmplă! (râde) Claudia, când este foarte pretențioasă, își dă silința ca totul să fie perfect și este foarte solicitant, apoi oboseala își spune cuvântul și, da, ne mai contrăm din când în când!

„La emisiunea «Chef de viaţă», ne dorim să arătăm publicului nostru că eu şi Claudia chiar aşa suntem, oameni simpli, mereu cu chef de viaţă şi, pe lângă asta, toţi fanii au ocazia să ne cunoască în intimitate, atât pe noi, cât şi familiile noastre“

„Sunt sigur că publicul mă apreciază pentru talentul, pasiunea nebună și pentru munca pe care o depun în muzică, nu pentru nume“

„Tata este exemplul meu în viaţă! Sfaturile de viaţă pe care mi le-a dat sunt cele mai importante“

853 16 7- Te-a ajutat în carieră faptul că ești băiatul lui Petrică Nicoară?

- Vreau să încep prin a vă spune că sunt mândru să fiu băiatul lui Petrică Nicoară și cred că orice copil ce are un părinte renumit vine cu un avantaj față de ceilalți, deoarece, automat, publicul îl va percepe drept copilul faimosului „cutare” și devii mai ușor de recunoscut. Pentru mine, pot spune că a fost un plus mare, dar presiunea și responsabilitățile sunt mult mai mari, fiindcă mereu se va face comparație între mine și tata.

- Nicoară este un nume care a atârnat greu, nu ți-a fost teamă că nu vei fi la fel de apreciat?

- Nu, nu am avut această teamă. El a fost, este și va fi mereu exemplul meu în viață și în cariera muzicală. Sunt sigur că publicul mă apreciază pentru talentul, pasiunea nebună și pentru munca pe care o depun în muzică.

- Ce sfaturi ți-a dat legate de muzică?

- Legat de muzică, mi-a repetat doar să studiez, dar sfaturile de viață primite de la el cred că sunt mult mai importante.

- Mai cântați împreună?

- Sigur, doar că fiind multe solicitări, am ales să mergem și separat, ca să putem bucura mai mulți oameni cu show-ul nostru unic.

- Ce ai simțit când ai cântat prima dată alături de tata?

- Emoțiile au fost pe măsură, dar am fost mândru de mine și sunt sigur că și el a avut același sentiment, la fel și mama.

Petrică Nicoară despre...

... ascensiunea fiului

„Armin a avut o evoluție rapidă. Îmi plac mult ambiția și determinarea pe care le are, dar și seriozitatea cu care tratează fiecare eveniment, un lucru foarte important mai ales în domeniul nostru“

... moştenire

„Sunt bucuros şi mândru că băiatul meu îmi calcă pe urme şi se inspiră din stilul meu“

... nepoţi

„Sunt un tată și un soț împlinit să-mi văd copiii la casele lor, alături de nurorile Sandra și Claudia, pe care le apreciez foarte mult și de la care aștept repede nepoți...“

... familie

„Sunt foarte recunoscător în fața lui Dumnezeu pentru ceea ce suntem noi ca familie. Mai mult de atât nu-mi puteam dori!“

... muncă

„Orice părinte trebuie să fie mândru de copiii lui. Pentru mine, ei înseamnă totul! Mereu, alături de Armin, tot ce am făcut a fost pentru copii, dar asta nu a însemnat că ei nu trebuie să facă nimic. De mici i-am învățat că, fără multă trudă, nu poți avea reușite, indiferent de situație, indiferent de talent“

„Câteodată visez să ne uităm singuri la un film. Dar, hai să nu ne plângem... E extraordinar în fața reflectoarelor, să simți energia pozitivă venită de la oameni“

Nunta? În Turcia!

- Cum stați cu pregătirile de nuntă?

- Deocamdată batem pasul pe loc, deoarece avem foarte multe evenimente pe care trebuie să le onorăm. Suntem nerăbdători să trăim ziua cea mare, dar toate la rândul lor...

- Unde ați decis să faceți nunta?

- Nouă ne place la nebunie Turcia și mereu am avut parte de vacanțe minunate acolo. De la servicii, locuri, dar și mâncare, totul este cum am visat. De aceea, ne-am dori o nuntă în Turcia cu toți cei dragi nouă, alături, dar asta rămâne de văzut deoarece este mai greu cu organizarea.

- Cum arată nunta visurilor tale?

- Alături de Armin! (râde) Şi toți cei dragi nouă. Mi-aș dori o petrecere fastuoasă cu mulți invitați și o locație elegantă, de poveste...

- Ți-ai ales rochia? Cum o să fie, ce stil?

- Nu, dar, cu siguranță, nu mă văd o mireasă-prințesă. Mă văd o mireasă elegantă, rafinată și prețioasă. Cum va arăta rochia? Chiar nu știu... Trebuie să probez mai multe variante. (râde)