Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

- Regina disco a anilor ’80, la al treilea concert în România

Sandra, cântăreaţa care în anii ’80 a reuşit să vândă peste 30 de milioane de albume, a venit pentru a treia oară în România, de această dată încântând bucureştenii. La 6 noiembrie, sute de persoane au aplaudat şi dansat la Sala Palatului pe versurile piesei „Maria Magdalea”, care au făcut-o celebră la nivel mondial. Cea care a fost una dintre cele trei componente ale trupei Arabesque s-a arătat vizibil emoţionată, recunoscând că este puternic legată sentimental de România, mai ales datorită faptului că are doi fii gemeni adolescenţi din căsătoria cu românul Michael Creţu.

„Am încercat să învăţ limba română”
- Aţi cântat de două ori în România (o dată în 1991 şi în urmă cu trei ani, la Piatra-Neamţ). Cum vi se pare publicul de aici?
- Sunt încântată de fiecare dată când mă întorc în România, abia aştept să-i întâlnesc pe cei care îmi iubesc muzica. Aţi văzut doar câţi oameni m-au aşteptat la ieşire, cu flori şi gata să primească autografe! Am făcut poze cu fiecare, dar ce plăcere mai mare decât dragostea oamenilor şi aprecierea muncii pe care o faci?! Am stat cu ei mai bine de două ore după concert, dar nu este obositor, ci dimpotrivă, un tonic extraordinar. Lumea nu m-a uitat şi îmi dă aripi să văd că încă mă iubeşte. Sala Palatului a fost plină, aplauzele multe, am făcut două bisuri… Chiar sunt mulţumită de cum a ieşit spectacolul. Mă simt iubită şi e minunat.

- Aţi avut o căsnicie durabilă (20 de ani) cu un român, Michael Creţu. Aveţi vreun sentiment anume pentru ţara sa natală?
- Am mai fost în România cu fostul meu soţ şi fără să concertez, am vizitat anumite zone, care mi-au plăcut foarte mult, iar ospitalitatea şi căldura locuitorilor acestei ţări mi-au plăcut dintotdeauna. Am încercat să învăţ româna, ştiu câteva cuvinte, dar este destul de greu pentru mine, căci mi se împleticeşte limba… şi chiar sunt amuzantă! În plus, nu sunt sigură de sensul anumitor cuvinte, aşa că mai bine nu le folosesc.

- Vă place muzica românească, v-a inspirat în vreun fel în carieră?
- Folclorul românesc este de excepţie, îmi place mult. Ţin minte anumite momente când ascultam cu fostul soţ muzică românească, dar nu pot spune că m-a influenţat sau inspirat în melodiile mele.

„M-am dedicat familiei”
- Ce veţi face săptămâna aceasta, veţi continua turneul început?
- Voi pleca în Germania să vizitez câţiva prieteni, pe care nu îi văd foarte des. Apoi plecăm la schi în Austria. Ador sporturile de iarnă!

- Vor merge şi copiii?
- Nu, ei rămân în Anglia, pentru că acolo se simt minunat!

- Nikita şi Sebastian vă calcă pe urme?
- Nu au împlinit încă 18 ani şi nu şi-au stabilit un traseu foarte clar în viaţă. Au o colecţie de tobe, practică diverse sporturi, însă niciunul nu studiază muzica.

- Ce aţi făcut în perioada în care aţi stat departe de lumina reflectoarelor?
- Familia, mai ales copiii m-au ţinut ocupată câţiva ani. Mi s-a părut firesc să spun „stop” şi să mă ocup de băieţii mei, de care sunt tare mândră.

- În ce relaţii sunteţi cu fostul soţ?
- Avem doi copii împreună, este clar că păstrăm o legătură, dar foarte rece de altfel. Acum mă simt minunat cu noul meu soţ, viaţa mea a căpătat un nou sens, este din nou frumoasă. Mi-am regăsit liniştea de care aveam nevoie.

- Aţi lansat albumul „Back to Life”. A fost grea revenirea?
- Lucrul la acest album a durat foarte multe luni, în care nu prea am avut timp să fac altceva. Înregistrările au avut loc în New York şi în Ibiza. Am muncit mult, dar sunt mulţumită de rezultat.

„Dietele nu sunt pentru mine”
- Ce faceţi în timpul liber?
- Citesc câte ceva, ador să înot şi să călătoresc.

- Cum se menţine Sandra la cei 47 de ani?
- Nu mănânc dimineaţa şi doar puţin la prânz. Iau cina şi am grijă cât de cât ce consum. Nu ţin diete, dietele nu sunt pentru mine.

- În afară de înot mai practicaţi alte sporturi care vă menţin în formă?
- Dansez şi asta îmi redă optimismul şi mă face să ard calorii. Nu fac aerobic sau Tae Bo. Ci pur şi simplu dansez…

„Back to Life“ - „Înapoi la viaţă”

„Back to Life” („Înapoi la viaţă”) este albumul de revenire pe firmamentul muzicii a marii artiste, după o pauză îndelungată. LP-ul conţine 15 melodii, înregistrate în New York, împreună cu producătorul Toby Gad, acelaşi care a făcut muzica pentru piesele „If I Were A Boy” - Beyonce şi „Big Girls Don’t Cry” - Fergie. Regina muzicii disco a reuşit să se impună în faţa celorlalte valori ale muzicii din anii ’80 şi a lansat foarte multe piese, ce mai apoi au devenit hituri şi care au fost cântate la Sala Palatului: „Maria Magdalena”, „In the heat of the night”, „Little Girl”, „Hiroshima”, „Everlasting Love” sau „Hi Hi Hi”. Invitatul special al acestui concert a fost italianul Francesco Napoli (deţinătorul a câtorva discuri de aur şi de platină), care a deschis spectacolul. Francesco i-a încântat pe spectatori cu piese precum „Marina” sau „Balla Balla”. Acestuia i s-au alăturat tenorii care formează trupa Distinto şi talentata Ianna.