Main menu

header

de Maria Petrache

- O poveste de dragoste cu final fericit

Povestea de dragoste a vedetei tv Iuliana Marciuc cu interpretul Adrian Enache ar putea fi transpusă pe micul sau pe marele ecran şi, de ce nu, într-o carte. După o tumultuoasă dragoste, interzisă timp de 14 ani, Iuliana şi Adrian au consemnat, anul trecut, un capitol important pentru vânătorii unei poveşti de dragoste cu final fericit. Interpretul a divorţat şi, chiar dacă el spune că un act nu le va sta în calea fericirii, apropiaţii anunţă, la vară, o frumoasă nuntă.

„Iuliana e femeia vieţii mele”
Telenovela Marciuc-Enache a fost trăită de milioane de telespectatori, unii poate chiar regăsindu-se în povestea protagoniştilor... S-au cunoscut la malul mării, în vara anului 1995, când şi-au făcut jurăminte ce au rezistat de-a lungul anilor. Apropiaţii cuplului spun că sunt sortiţi unul altuia şi, iată, chiar dacă dragostea lor (condamnată de unii, înţeleasă de alţii) a avut numeroase suişuri şi coborâşuri, astăzi sunt liberi să se iubească! La un moment dat, relaţiile dintre ei nu mai erau decât acelea ale unor persoane mature, care au un copil împreună şi atât! Adrian a simţit că e momentul să facă pasul. La începutul lunii iunie, în preajma zilei sale de naştere, interpretul şi-a luat inima în dinţi şi a mărturisit public, în emisiunea „Celebri sau nu” a Mihaelei Tatu, de la Antena 2, că Iuliana Marciuc e femeia vieţii sale şi că vrea să fie alături de ea. El a lăsat să se înţeleagă că o va părăsi pe Corina, pentru a se căsători cu Iuliana. „Viaţa mea e ca o telenovelă”, şi-a început Adrian Enache destăinuirea. „Fără să vreau, am făcut mai multă lume să sufere. Va trebui să iau o decizie. Şi chiar am s-o iau, pentru că vreau să fiu alături de copilaşii mei şi de femeia pe care o iubesc. E femeia prin care respir, pentru care trăiesc. Se numeşte Iuliana Marciuc”, a declarat Adrian, lăsând pe toată lumea cu gura căscată. Tot atunci, interpretul a vorbit şi despre cei doi copii ai săi. „Diana a început să mă înţeleagă. Cât a fost mică, am încercat să o feresc. Relaţia dintre ea şi Iuliana e una bună, o ştie de mult timp, pentru că a crescut în mediul nostru, al artiştilor. Când s-a născut David însă a trebuit să-i explic că e fratele ei. Acum sunt fericit să fac acest pas...”, a mai declarat Adrian.

Relaţie cu năbădăi
Interpretului i-a trebuit o vară întreagă să o recucerească pe femeia pe care o iubeşte. „Simt că între noi mai există şi acum dragoste. Când ne vedem luăm foc, şi atunci preferăm să ne ocolim. Recunosc însă că mi-e dor de ea! Relaţia noastră de 14 ani a fost cu năbădăi. Mereu o surprindeam. O sunam şi îi spuneam că mergem să bem o cafea, apoi plecam la Veneţia…”, declara artistul în august 2009. Deşi Adrian s-a mutat din apartamentul pe care îl împărţea cu soţia undeva cu chirie, Iuliana a avut nevoie de o perioadă de linişte. Bărbatul i-a respectat dorinţa, iar la aniversarea vedetei tv de la sfârşitul lunii august, pe care şi-a serbat-o la Braşov, acesta i-a trimis un superb buchet de trandafiri albi. Interesant este că florile au fost aduse până la Predeal de Adrian, de unde le-a preluat un amic al acestuia. Când s-au cunoscut, cei doi îndrăgostiţi şi-au promis să-şi serbeze împreună aniversările la data de 1 august, Adrian fiind născut la 12 iunie, iar Iuliana la 31 august. 2009 a fost primul an în care n-au apucat să-şi celebreze împreună zilele de naştere! În toamnă, dragostea lor a învins, iar destinul i-a adus împreună pentru toată viaţa. „Soţia mea ştia. Spunea că trebuia să mă decid mai de mult, dar nu am putut, pentru că nu am vrut ca Diana să sufere”, a declarat el.
La sărbătorirea a trei ani de la deschiderea restaurantului Iulianei, în 2009, interpretul n-a putut participa la petrecerea dată de vedeta tv, dar l-a ajutat pe bucătarul localului la preparatul unei pâini chinezeşti în forma cifrei 3. „L-am invitat pe Adrian, dar nu a putut să vină, din cauza unui angajament”, spune Iuliana.

Primele Sărbători împreună
Adrian Enache a divorţat de soţia sa, Corina, la 27 octombrie 2009. La proces, fosta soţie a spus în instanţă că ea şi Adrian trăiau separat şi nu mai alcătuiau un cuplu de... şase ani. Prietenii spun că amândoi au făcut un compromis de dragul fetiţei. În sfârşit liber, Adrian şi-a serbat fiul a doua zi după divorţul de Corina. Artistul, împreună cu Iuliana, i-au organizat lui David o petrecere într-un loc de joacă pentru copii din incinta unui mall. „De ziua sa a primit multe lucruri. I-am luat un radio cu CD, DVD-uri cu muzică şi cu desene animate. Şi David e artist, nu doar tatăl... Acum fiul meu se chinuieşte să facă diferenţa dintre Mozart şi Beethoven. Bunica mea, Maya, i-a cumpărat un lanţ de aur pe care a ţinut să fie gravat şi numele fiului meu”, mărturiseşte Iuliana. Cei prezenţi la petrecere spun că David şi-a pus în gând o dorinţă: să-şi vadă părinţii împăcaţi! Se spune că Dumnezeu ascultă dorinţele copiilor...
Luna noiembrie a fost la fel de plină pentru ei. Mai întâi, Iuliana a îmbrăcat rochia de mireasă în cadrul unei prezentări de modă, pentru designerul Andreea Buzdugan. Apoi, vedeta TVR 1 şi-a lansat cartea „Miezul zilei cu Iuliana Marciuc”. Iată ce scrie Adrian în acest volum: „E uimitor să descoperi că într-o singură fiinţă şi-au făcut loc, la superlativ, calităţile de om de televiziune, de prietenă extraordinară, de mamă desăvârşită şi de iubită perfectă. Nu pot să nu fiu subiectiv, pentru că este femeia care mi-a schimbat destinul! Îi mulţumesc că există!”. La rândul său, Adrian a lansat un album „Best Of”.
Cei doi îndrăgostiţi şi-au propus să se mute cât mai curând împreună, de aceea Adrian a cumpărat, de Crăciun, un apartament în zona Piaţa Alba-Iulia (unde Iuliana deţine restaurantul ASIA, cu specific chinezesc). Crăciunul l-au petrecut la Moeciu, într-un cadru de vis, un loc agreat de amândoi, iar Revelionul, la restaurantul Taverna Sârbului, de unde n-a lipsit nici fiica artistului, Diana (acum în vârstă de 13 ani).

„Mergeam la psiholog pentru a rezista!”
Mulţi au fost curioşi să ştie ce anume a impulsionat-o să lupte atât pentru bărbatul pe care îl iubea şi cum a putut să reziste în situaţia respectivă atâţia ani: „Este evident că dragostea pentru Adrian m-a determinat să merg mai departe... Nu mi-e ruşine să recunosc! Dar este la fel de adevărat şi că am apelat la un psiholog pentru a rezista în toată această perioadă. Doctor Lucia Sterian m-a ajutat să fac faţă situaţiei, să fiu mai îngăduitoare cu el şi cu posturile neplăcute în care am fost puşi eu şi părinţii mei. Relaţia mea cu Adrian a avut toate ingredientele unei adevărate poveşti de iubire, cu momente de fericire nebună, cu vacanţe superbe, petreceri alături de prietenii cu care împărţeam clipele libere, dar şi cu zile de singurătate, încărcate de povara unei vieţi, într-un fel, clandestine. Spun «într-un fel», pentru că noi ne-am afişat împreună şi nu ne-am ascuns niciodată iubirea. Pot spune că ne completăm, avem preocupări şi gusturi comune şi că nu putem trăi fără iubire. El vine cu romantismul, eu cu pragmatismul, el cu visurile (doar e artist!), eu cu planurile concrete...”, mărturiseşte, îndrăgostită, Iuliana.
Întrebată dacă David a simţit vreodată lipsa tatălui său, vedeta tv spune că fiul lor este crescut ca într-o familie cu doi părinţi: „Adrian a încercat să fie lângă noi cât mai mult posibil, fără să lipsească de la momentele importante ale lui David, de la zilele sale de naştere sau de la serbările de la grădiniţă”.

„Un triunghi conjugal se ţine cu acordul tuturor părţilor”
Cine poate fi vinovat pentru toată situaţia? Cei mai mulţi au dat vina pe Adrian, care n-a reuşit să facă o alegere... „Lumea l-a acuzat mai mult pe el. Dar nu cred că e cineva în măsură să judece. Cred că fiecare a greşit, fiecare dintre noi a avut partea sa de vină. Un triunghi conjugal se ţine cu acordul tuturor părţilor...”, spune vedeta tv, acum pregătită să înceapă o viaţă nouă cu Adrian. Cei doi se ocupă de amenajarea şi de mobilarea „cuibuşorului” comun. Deocamdată au în plan decorarea şi vor să facă totul ca la carte. De aceea au cerut ajutorul unui designer. „Decoratorul este de fapt o decoratoare, Dana, care ne întreabă şi pe noi ce ne dorim. Comunicăm bine, şi ea a remarcat şi bunul gust al lui Adrian. Săptămâna viitoare ar trebui să primim mobila pentru camera lui David. Dar ne vom muta abia când totul va fi aşa cum ne dorim, adică perfect!”, ne povesteşte Iuliana.
Deşi nu par să se grăbească să-şi oficieze relaţia, apropiaţii dau ca sigură nunta lor în vara acestui an. „Dacă a rezistat mai bine de 15 ani, dragostea noastră nu stă într-o hârtie!”, concluzionează Adrian Enache. Perechea lui completează: „Nu mă grăbesc să fiu mireasă. Am luptat ani pentru îndepărtarea statutului de amantă oferit, în special, de presă, încât acum vreau să savurez mai mult timp statutul de iubită şi de viitoare soţie. Momentan îmi place mai mult statutul de iubită şi mai puţin cel de soţie”.

„Relaţia mea cu Adrian a avut toate ingredientele unei adevărate poveşti de iubire, cu momente de fericire nebună, cu vacanţe superbe, petreceri alături de prietenii cu care împărţeam clipele libere, dar şi cu zile de singurătate, încărcate de povara unei vieţi, într-un fel, clandestine” (Iuliana Marciuc)

„E uimitor să descoperi că într-o singură fiinţă şi-au făcut loc, la superlativ, calităţile de om de televiziune, de prietenă extraordinară, de mamă desăvârşită şi de iubită perfectă. Nu pot să nu fiu subiectiv, pentru că este femeia care mi-a schimbat destinul! Îi mulţumesc că există!” (Adrian Enache)

„Am doi copii minunaţi! Se îndrăgesc foarte mult. Sunt mândria mea! Pot spune că sunt cele mai mari realizări ale vieţii mele, mai presus de toate trofeele pe care le-am obţinut!” (Adrian Enache)

„David are nevoie de mine mai mult decât oricând”

Vorbind despre viaţa sa, Adrian a simţit nevoia să explice de ce gestul său de a divorţa a venit aşa târziu. „Am aşteptat să-mi crească copiii. Am vrut ca fetiţa mea să aibă vârsta să mă poată înţelege. În toţi aceşti ani am încercat să ocolesc acest subiect, pentru că presa scria, iar colegii Dianei veneau la ea cu ziarul şi îi spuneau, răutăcioşi, că are un frate vitreg. Tot acum am simţit că David are nevoie de mine mai mult ca oricând!”, ne-a declarat artistul. „Am reuşit să le fac cunoştinţă, aşa cum am promis. Am doi copii minunaţi! Se îndrăgesc foarte mult. Sunt mândria mea! Pot spune că sunt cele mai mari realizări ale vieţii mele, mai presus de toate trofeele pe care le-am obţinut ”, mai spune Adrian.

„Am fost şi la medici, şi la preot pentru a avea un copil”

Telenovela Marciuc-Enache a făcut să curgă multă cerneală în presa scrisă, şi nu numai... Adrian a mai avut o altă tentativă de divorţ. „Situaţia era alta. Diana era mică, iar David încă nu venise pe lume...”. Întrebat dacă David Mihnea, copilul în vârstă de 4 ani pe care îl are cu Iuliana Marciuc, este un copil dorit, interpretul ne-a mărturisit: „Pe David l-am dorit enorm şi eu, şi Iuliana. Am fost împreună şi la medic, şi la preot. Medicii nu-i mai dădeau nicio şansă... Acest copil a venit firesc în această poveste de dragoste, care e cea mai frumoasă. Dumnezeu ne-a dat acest cadou minunat, pe David!”.
La rândul său, Iuliana completează: „Sarcina mea nu a fost un accident. David a fost un copil foarte aşteptat. Pentru a-l avea am mers împreună la medic, la tratamente, chiar l-am dorit amândoi foarte tare”.