Main menu

header

25-10-1de Gabriela Niculescu

- Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu vor reprezenta România la Oslo

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că, după fiecare concurs naţional, apare şi un scandal. După ce au câştigat finala Eurovisionului cu piesa „Playing with fire”, Paula Seling şi Ovi (Ovidiu Cernăuţeanu) au avut de întâmpinat o mulţime de acuzaţii, unele de plagiat şi altele legate de nerespectarea unor reguli impuse de TVR. Din fericire, Paula şi Ovi au reuşit să demonstreze că acuzaţiile aduse erau nefondate, iar acum pregătesc un show „exploziv” pentru finala de la Oslo, din luna mai. Paula şi Ovidiu ne-au acordat un interviu, în care au vorbit despre cei care au încercat să-i saboteze, norocul adus de pianul Ancăi Parghel şi „atingerea divină” din timpul concursului.

Paula: „Am câştigat şi datorită pianului doamnei Anca Parghel”

- Imediat după aflarea rezultatelor, unii dintre colegi au părăsit studioul fără a vă felicita. Care crezi că sunt motivele pentru care au dat dovadă de lipsă de fair-play?
- Nu cred că este vorba despre lipsă de fair-play. După momentul anunţării rezultatelor, fiecare a avut treaba sa. Noi, de exemplu, am intrat pe scenă să cântăm încă o dată piesa.

- Unul dintre pianele pe care le-aţi folosit în show-ul vostru a aparţinut regretatei Anca Parghel. Credeţi că v-a purtat noroc?
- Am avut bucuria şi onoarea să cânt împreună cu Tudor Parghel în urmă cu ceva timp, aşa că ne cunoaştem bine. Eu aveam un pian SP 250 şi mai aveam nevoie de unul la fel, pentru Ovi. Întâmplarea a făcut ca regretata doamnă Parghel să fi cântat pe acest model, aşa că am îndrăznit să-l rugăm pe Tudor să ni-l împrumute. A fost mai mult decât drăguţ, aşa cum îl ştim cu toţii, şi ni l-a dat. Ne-a purtat cu siguranţă noroc.

„M-am simţit ca la examene”
- În momentul în care aţi văzut situaţia voturilor, înainte de închiderea liniilor de vot, aţi simţit imediat că veţi câştiga sau mai era loc de îndoieli?
- Nu mă bucur înainte de a fi sigură că am motive. Lucrurile se pot schimba într-o clipă. Ştiam că urmează juriile şi aşteptam cu emoţii afişarea rezultatelor. M-am simţit ca la examene...

- Cât crezi că reprezintă munca, talentul şi norocul în reţeta succesului vostru?
- Talentul este foarte important. Nu poţi să cânţi dacă nu ai chemare, dacă nu îţi face plăcere să dăruieşti din trăirile tale. Totodată, munca şi studiul individual sunt extrem de importante în interpretare. Nu ai cum să cânţi bine fără să studiezi. Norocul... este un pic altceva. Eu îi spun „atingere divină”. Dacă nu eşti pregătit pentru un anumit succes, Dumnezeu nu ţi-l dăruieşte până la momentul potrivit. Vă pot spune asta din majoritatea experienţelor pe care le-am avut până acum. La Cerbul de Aur am participat de trei ori până să fiu selectată şi sunt convinsă că, dacă aş fi trecut în oricare dintre ceilalţi ani, nu aş fi câştigat trofeul, pentru că nu aş fi fost pregătită. Înclin să cred că există un motiv pentru care abia anul acesta, la a cincea încercare, am reuşit să câştigăm selecţia.

- Crezi că norvegienii vă vor acorda şi câteva voturi în plus pentru simpatie?
- Dacă te referi la faptul că Ovi, fiind din Norvegia şi destul de cunoscut acolo (anul trecut a ajuns până în finala Eurovisionului norvegian) şi deci având simpatizanţi, da, cred că vom primi ceva voturi şi datorită acestui lucru.

„Talentul este foarte important. Nu poţi să cânţi dacă nu ai chemare, dacă nu îţi face plăcere să dăruieşti din trăirile tale”

Ovi: „Nu vom lăsa niciun lucru la întâmplare”

25-10-2- Ce sentimente vă încearcă atunci când vă gândiţi la concursul de la Oslo, emoţii, speranţe, încredere...?
- Toate la un loc! Turneul de promovare în Europa ne va suda şi mai mult. Avem o echipă grozavă lângă noi şi, alături de ea, vom fi gata de luptă la Oslo şi mai ales să ne jucăm cu focul.

- Ce îmbunătăţiri vreţi să aduceţi show-ului pentru Oslo?
- Sigur îl vom face mai dinamic, mai „exploziv”. Împreună cu echipa TVR şi cu Phoenix discutăm despre proiecţii, costume şi toate celelalte amănunte. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem foarte bine puse la punct toate detaliile, pentru a ne putea apuca de repetiţii. Nu vom lăsa niciun lucru la întâmplare.

Sabotaj din partea unui fost concurent

- La scurt timp după ce aţi câştigat concursul, au apărut diferite atacuri la adresa voastră. După ce aţi demonstrat că acuzaţiile sunt nefondate, le-aţi sugerat foştilor concurenţi din cadrul finalei naţionale Eurovision „să îşi folosească energia şi timpul în scopuri pozitive, nu în încercări disperate de discreditare a unor învingători absolut incontestabili”. Ştiţi cine a încercat să vă găsească nod în papură sau aţi făcut această sugestie la modul general?
- Pot să vă spun, din surse foarte sigure, că unul dintre foştii concurenţi de cetăţenie norvegiano-română a accesat site-ul Uniunii Compozitorilor din Norvegia (TONO), unde nu au acces decât membrii ei, ca şi mine. A printat informaţia legată de înregistrarea piesei „Playing with fire”, informaţie pe care a interpretat-o cum a vrut în folosul atacului. Eu am avut toate actele în regulă vizavi de normele Televiziunii Naţionale şi nu a existat niciun conflict de interese între mine şi producător.

„Turneul de promovare în Europa ne va suda şi mai mult, avem o echipă grozavă lângă noi, alături de care vom fi gata de luptă la Oslo şi mai ales gata să ne jucăm cu focul”