Main menu

header

495 16 1de Carmen Ciripoiu

Când a descoperit pentru prima dată astrologia, i s-a părut intangibilă, ferecată cu zeci de lacăte pe care nu credea că vreodată le va deschide. Acum, Gabriela Dima, cunoscută sub numele de Minerva, este un geniu al lumii în care trăim și un model unic în viață. Un interviu fascinant despre cum trebuie să „sapi” ca să-ți croiești un drum în cunoaștere şi în viaţă, citiţi în rândurile ce urmează.

„Toți ne subordonăm Cosmosului”

- Ne este scris destinul în stele, doamnă Minerva?

- Da. Numai că există și un liber-arbitru, care face să putem să ne manipulăm acest destin. Dar dacă, de exemplu, ne naștem în tema natală cu predispoziția de a avea un accident grav de mașină, de a muri înecați, în sfârșit, lucruri din acestea fataliste, orice am face, nu le putem schimba. Dar când aceste aspecte se formează în tranzite, Cosmosul fiind în continuă mișcare și planetele, la fel, atunci putem să lucrăm la ele.

- Cu alte cuvinte, ne guvernează astrele sau suntem liberi să facem ce vrem? Sau, poate, liber-arbitrul și destinul coexistă?

- Coexistă, într-adevăr, la un anumit nivel, dar să nu uităm că liber-arbitrul este o determinantă umană. Doar că absolut toți ne subordonăm Cosmosului. Noi, ca oameni, suportăm influența mai multor direcții: o dată suntem împământați prin relațiile pe care le avem cu teluricul, apoi interacționăm și cu Cosmosul. Stările noastre, dispozițiile noastre de peste zi, atitudinea noastră, noroacele despre care se tot vorbește…

„De ce suferim pentru păcatele străbunilor? Pentru că urmăm o linie de sânge”

495 16 2- În ce măsură un lucru este predestinat și poate fi văzut de astrolog? Cât poate interveni el?

- Uneori, lucrurile se văd foarte clar, alteori, nu. Sunt momente când intervine și intuiția astrologului de a determina un anumit efect. Problema este să descoperi cauza. Multă lume mă întreabă de ce trebuie să sufere pentru ce au făcut părinții, bunicii sau străbunicii lor. Urmăm o anumită linie de sânge. Depindem de ceea ce facem, dar și de ceea ce aducem cu noi - ereditar, se poate spune, moștenit, înrădăcinat pe linia de sânge. Și eu am înțeles aceste lucruri când am văzut ce face un preot în biserică. Puterea cuvântului am descoperit-o citind câteva rânduri într-o revistă. Ce spunea acolo? Cuvântul rostit cu o topică anume, cu ritmicitate și cu tonalitate este capabil să amplifice sau să anuleze câmpuri energetice. Atunci mi-am dat seama că singurul care face asta este preotul în biserică și am realizat cât de mult ne poate ajuta. Apoi, când lucrăm cu copiii autiști, euritmia este unul dintre lucrurile care îi pot face să iasă din lumea lor și să revină la realitate. Venim cu un halon energetic de la strămoșii noștri. Și, făcând o analogie, așa, de fapt, am ajuns la memoria cuantică. Dacă la prima lecție de fizică din liceu am învățat despre atom și despre componentele subatomice, în timp, acestea s-au dezvoltat și au ajuns să amprenteze anumite lucruri. Asta este memoria cuantică: un fel de amprentă cu care am venit și care ne identifică. Revenind la acea informație mică de care spuneam că am citit-o în revistă, era o muncă de 12 ani, realizată de cercetători danezi și americani. Dacă, după atât timp, ei au demonstrat că un simplu cuvânt poate face asta, înseamnă că el are funcții energetice infinite. Pentru că, în sine, cuvântul reprezintă energie. Orice stricăm putem repara, însă, când spunem un cuvânt nu mai putem să retractăm oricât de rău ne-ar părea. Însuși Dumnezeu a apelat la cuvânt atunci când a creat lumea. A spus să fie lumină, și a fost lumină. De aceea atenționez mereu: „Aveţi grijă ce spuneți, pentru că nu știți când se poate întoarce împotriva voastră și sub ce formă!”.

„Cu ajutorul astrogramei afli când poţi să te căsătoreşti sau să împrumuţi bani”

- Ce rol are o astrogramă? Ce informații poate aduce unei persoane?

- În primul rând, o astrogramă te ajută să te cunoști. În al doilea rând, dacă îți dorești ceva cu adevărat, poți să obții cu ajutorul acesteia. De exemplu, te poți căsători cu ajutorul astrogramei, pentru că se alege un moment oportun. Poți să construiești o casă, să deschizi o firmă, să pornești o afacere de succes, să ceri un împrumut de la o bancă și, nu în ultimul rând, poți concepe un copil.

- Așadar, un astrolog poate vedea și lucrurile bune, dar și pe cele rele…

- Fără îndoială. Mai în glumă, mai în serios, cele rele sunt primele care îți sar în ochi. De aici consider eu că trebuie să începi.

- Cât este pasiune și cât e profesie în ceea ce faceți dumneavoastră?

- Greu de spus. Atât timp cât mi-am abandonat profesiile… cea de jurist (am fost procuror), sunt psiholog și am terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, apoi am făcut presă timp de 20 de ani, sunt scriitor, am un doctorat în Filologie. Le-am făcut pe toate cu drag, însă tot ce-am învățat atunci îmi folosește în ceea ce fac acum. Înseamnă că asta e menirea mea, și pasiunea este mult mai puternică decât formația mea intelectuală.

„Mă tentează enorm domeniul relațional”

- Fiecare astrolog se spune că are o afininate mai mare cu anumite ramuri ale astrologiei. Cu ce rezonați cel mai bine?

- Eu am început cu astrologia medicală, și cărțile mele chiar așa se numesc: „Introducere în astrologia medicală”, iar acum am volumele II și III, care sunt în stadiul de corectură. În plus, mă mândresc și cu un al treilea volum de astrologie psihanalitică, o altă formă de dialog astral. A doua ramură a astrologiei, care m-a atras foarte tare, este astrologia mundană, și am constatat că tot ce este spus în legătură cu evenimentele din lume poate fi demonstrat și regăsit în ceea ce noi numim influența astrală. Așa se face că, în ultimii cinci ani, cam tot ceea ce am spus s-a și întâmplat. Dar un alt domeniu care mi se pare fabulos și care mă tentează enorm este domeniul relațional, unde am avut surpriza să găsesc lucruri care m-au stupefiat uneori chiar și pe mine. Uimirea cea mai mare mi-a adus-o un caz incredibil: un triunghi conjugal, în care am fost fascinată de neputința unei femei de a se rupe de rău, în același timp tinzând către bine, pentru că era prinsă între doi bărbați, unul rău și unul bun. Am avut curiozitatea să mă uit pe hărțile celor doi, iar când le-am pus față în față am observat că sunt aceeași persoană. Auzisem de gemeni astrali, dar nu văzusem până atunci. Ei bine, în acest caz, era vorba despre aceeași persoană care s-a disociat ca personalitate, care a venit în această lume ca să experimenteze și latura bună, și pe cea mai puțin bună. I-am spus femeii că, deși obsesia ei pentru cel bun este foarte mare, îl va părăsi și se va întoarce la cel rău, dar, în final, tot împreună vor fi. Doamna s-a întors la soțul său, iar acesta a plecat la cele veșnice într-un mod tragic, așa cum se pare că i-a fost și sufletul.

„Cel de-Al Treilea Război Mondial a început demult!”

495 16 3- Pavel Globa, astrologul rus care a prezis cu exactitate atentatele din septembrie 2001, revine cu o prezicere pe care a făcut-o în 2004, spunând că în 2014 va începe cel de-Al Treilea Război Mondial. Cum comentați acest lucru?

- Eu nu am făcut-o în 2004, ci în 2008-2009, spunând că în 2014 va începe cel de-Al Treilea Război Mondial. Dacă e să ne luăm după configurațiile astrale, acest moment a trecut. Eu tot spuneam că îmi este foarte teamă pentru perioada 21-23 aprilie, deoarece se refăcea configurația din 30 septembrie 1939, când a izbucnit cel de-Al Doilea Război Mondial. Acum nu aș vedea să se mai întâmple ceva. Convingerea mea este alta: cel de-Al Treilea Război Mondial a început demult. Și acesta se cheamă terorism și război informațional, o nouă formă de infracțiune internațională cu care se confruntă omenirea. Pentru că, atât timp cât, fanatic fiind, îți permiți să nu accepți, să nu ai puterea de toleranță, despre care însuși Creatorul vorbește, ai o educație care nu are nimic de-a face cu cea normală. Iar cei care aleg terorismul o fac din refulare, nefiind acceptați de societate sau nereușind să ducă la îndeplinire ceea ce și-au propus. Poate pentru că nu au fost consecvenți, poate pentru că stelele nu au fost de partea lor…

„Vom avea un președinte tânăr, de 40-42 de ani”

- Ce spun astrele despre criza mondială, ce durată va avea şi unde se situează România din punct de vedere astrologic?

- Din punct de vedere astral, România a trecut de această criză. Mai sunt vreo doi ani până când crucea cardinală se va mai reface. Iar în 2024, Pluto va trece în semnul Vărsătorului și vom asista la schimbări profunde vizavi de ceea ce înseamnă viziune și exprimare a libertăților. România nu are nevoie de o ridicare bruscă, pentru că asta ar fi urmată de o cădere. Eu sunt adepta pașilor mărunți. Puțini și buni.

- Suntem în plină campanie electorală… Tot Pavel Globa spunea că, până în 2020, orice țară va fi condusă de o femeie. Cu ce fel de președinte se va confrunta România după aceste alegeri?

- Eu mă îndoiesc de acest lucru, pentru că România este o țară tipic paternalistă, în care bărbatul, bun, rău, face legea. Niciodată nu vor accepta o femeie- președinte, cu atât mai puțin pe Elena Udrea sau pe Monica Macovei. M-am uitat pe harta Elenei Udrea. Să nu se îmbete că va fi ajutată, pentru că va fi trădată de cei mai apropiați susținători. Cred că în turul doi va merge Victor Ponta și s-ar putea să avem surpriza să intre și Iohannis. Vom avea un președinte tânăr, de 40-42 de ani. Din păcate, vom avea o campanie electorală foarte urâtă.

- Din punct de vedere social, cum va arăta România următorilor ani?

- Viitorul președinte se va confrunta cu foarte multe probleme în România și, în speță, cu probleme sociale. Dar, dacă diriguitorul va dori să facă ceva pentru țara asta, va trebui să ridice mingea la fileu atât în agricultură, cât și în turism. Aceste două ramuri ne-au mai rămas, de celelalte au avut grijă alții să le facă praf.

„Suntem generațiile menite să construim altfel viitorul”

- Ce vă doriți, doamnă astrolog?

- Eu sunt o persoană pașnică şi care își dorește liniște înainte de toate. Asta nu înseamnă că nu am frământări, probleme, că nu mă gândesc să fiu mai chibzuită, să-mi plătesc ratele și datoriile. La vârsta mea, nu știu ce să-mi mai doresc, pentru că Dumnezeu mi-a dat tot ce-a crezut de cuviință că merit, și pentru asta eu Îi mulțumesc. Să le dea Dumnezeu măcar 1% și celorlalți din ceea ce mi-a dat mie.

- În încheiere, un gând pentru cititorii revistei Taifasuri…

- Să privească înainte, să aibă încredere în Dumnezeu și să încerce să se regăsească pe sine. E greu, pentru că suntem într-o perioadă de profunde schimbări, nu numai la nivel de mentalitate, ci și relațional și interior. Și, din păcate, aceste frământări vor continua, pentru că suntem generațiile menite să construim viitorul altfel.

„Memoria cuantică este strâns legată de atitudinea divină“

- Este avortul cea mai grea formă de reechilibrare?

- Absolut. Și aici intră moașele și medicii ginecologi. Îmi amintesc că, într-o zi, a venit la cabinet o mamă disperată că băiatul său nu se mai poate ridica din pat. Când am început să studiez harta sa, mi-a sărit în ochi casa a 5-a, care este casa copiilor, unde se aflau trei planete: Mercur, Jupiter și Pluto. I-am spus femeii că fiul ori are profesia legată de copii, ori suferă de niște probleme legate de copii sau a pierdut vreun prunc. Apoi, fără să-mi dau seama, am întrebat: „Ce-a făcut acest om de a omorât copii?” Replica mamei a fost dureroasă: „E medic ginecolog. Ca și tatăl și bunicul meu”. I-am sugerat atunci să ia legătura cu un preot în vârstă pe care-l știam și să urmeze calea. Acum câțiva ani m-am întâlnit cu medicul. Merge în cârje, dar activează într-un ONG care luptă împotriva avorturilor. Pentru mine, aceasta a fost dovada că memoria cuantică este strâns legată de atitudinea divină. Iar preotul este inițiat să facă această echilibrare energetică.

Astrologul Minerva poate fi urmărită şi la 6TV, în fiecare sâmbătă, de la ora 20:30, într-o emisiune inedită: Misterele Universului

„Din păcate, preoţii nu-şi văd menirea“

- Mai avem preoți cu har adevărat?

- Avem și încă mulți, dar care nu-și văd menirea, nu-și cunosc harul acela de care vorbeau părintele Arsenie Boca, Papacioc sau Iustin Pârvu. Și atunci, mă întreb de ce la orele de religie nu se vorbește despre misiunea preotului înainte de a începe o incursiune în credință? Ca micuțul să poată înțelege că preotul poate să aibă cele mai mari defecte, el dă seamă în fața lui Dumnezeu, dar haina pe care o reprezintă este cea care veghează între om și Divinitate.

„România nu are nevoie de o ridicare bruscă, pentru că asta ar fi urmată de o cădere. Eu sunt adepta paşilor mărunţi. Puţini şi buni“

„Unele femei vor copii, deşi i-au omorât într-o viaţă anterioară“

- Ce rol joacă în astrologie karma? Cât de mult putem schimba viața prezentă, având în vedere că fiecare dintre noi se confruntă cu situații apărute ca urmare a faptelor din alte vieți?

- În ceea ce privește karma, pe care eu aș defini-o mai bine ca noțiunea cauzei și efectului, există o pereche de semne care se numesc noduri lunare, de fapt niște puncte matematice care funcționează și care au legătură cu această noțiune a cauzei și efectului. Poziția nodului Nord, de exemplu, în casa și în semnul pe care-l avem în momentul nașterii arată unde trebuie să ajungem în această existență ca evoluție. Sunt femei, de exemplu, care se luptă să aibă copii, și dacă te uiți în tema lor astrală te sperii văzând că într-o viață anterioară e posibil să-și fi omorât copiii.

„E o mare uşurare ca oamenii să-ţi spună că şi-au găsit calea pe care să meargă“

- Cum se face definirea personalităţii din punct de vedere astrologic?

- Eu zic că ține de fiecare astrolog în parte. Într-adevăr, se regăsește în tema astrală, dar pentru a defini personalitatea unui om nu este de ajuns să spui că Soarele e în Casa cutare sau Luna în Casa cutare. Chiar dacă facem raportarea la aceste planete sau la niște configurații pe care le-am citit în cărți și le-am văzut, pentru a studia personalitatea unui nativ trebuie să studiezi cu foarte mare atenție harta, să vezi ce spun fiecare stea, fiecare conjunctură, fiecare asteroid, să faci o asociere. Și aici clar intră în discuție și pregătirea astrologului și afinitatea pentru anumite domenii ale vieții sociale. Vin foarte des oameni la mine cărora le spun că nu și-au găsit încă portița prin care să-și exprime personalitatea, discutăm împreună și am marea mulțumire ca, la finalul discuției, să-mi mărturisească faptul că acum știu ce au de făcut cu adevărat. Este o mare ușurare când vine un om să-ți spună așa ceva.