Main menu

header

16-13-1de Loreta Popa

Un bărbat care atrage întotdeauna privirile atunci când intră într-o încăpere, Rareş Dragomir revine în atenţia publicului cu un nou single intitulat „Coming back to you”. După ce a părăsit Şcoala Vedetelor, Rareş Dragomir şi-a reluat cariera solo. Îşi compune singur melodiile, dar a preluat câteva dintre melodiile tatălui său, compozitorul Marcel Dragomir, în stil propriu.

„I-am avut ca model în viaţă pe părinţii mei”
Ca orice copil ai cărui părinţi au legături cu lumea artistică, şi Rareş Dragomir a simţit că sufletul său se apropie de muzica pe care tatăl său o compunea. Copilăria sa a fost una fericită şi plină de întâmplări frumoase. „Amintiri am foarte multe şi, din fericire, sunt destule foarte frumoase. De departe însă cea mai frumoasă amintire este legată de momentul în care am apărut pentru prima oară pe micile ecrane la emisiunea «Lumea Copiilor» (TVR), unde am interpretat o melodie intitulată «Mama». Se întâmpla în anul 1980, aveam 6 ani. Am avut şi am o relaţie specială cu părinţii mei, iar dintre sfaturile pe care le-am primit de la ei, cele mai importante cred că sunt acestea: «Să fiu corect, să fiu bun, să preţuiesc adevărul, să muncesc, să cred în mine şi în tot ceea ce-mi propun, să fiu tenace». Niciodată părinţii nu m-au împins către ceva anume sau să-mi impună un anumit drum în viaţă. M-au sprijinit din tot sufletul din momentul în care au înţeles ce-mi doresc de la viaţă. Nu am avut un mentor şi nici nu mi-am creat vreun idol. I-am avut ca model în viaţă pe părinţii mei (din punctul de vedere al unei căsnicii superbe), iar din punct de vedere profesional, modelul meu a fost tata”, spune Rareş Dragomir.

„Am crezut în iubire şi în existenţa sufletului-pereche”
Prin colaborarea cu tatăl său, Rareş a reuşit să fie atât strict, cât şi sever cu el însuşi, să caute să facă lucruri de calitate şi mai ales să-şi depăşească mereu limitele. Şi-a dorit să-l facă mândru de el şi astfel să se simtă onorat că îi este tată. Şi din punct de vedere sentimental, Rareş este un bărbat fericit, pentru că şi-a întâlnit sufletul-pereche în persoana Simonei Bălănescu, realizatoare de emisiuni la Antena 2, cu care urmează să se căsătorească şi care-i va dărui primul copil. „Cel mai rău e să nu faci nimic, să nu încerci nimic, să nu iei atitudine. Întotdeauna am apreciat spiritele puternice care-şi duc crucea şi care cred în ceva. E normal ca în viaţă să ai şi eşecuri, asta demonstrează că încerci, că faci ceva, că evoluezi şi că-ţi doreşti. Fără să cunoşti eşecul nu vei aprecia niciodată gustul victoriei şi nici nu poţi evolua. Toţi avem în viaţă lucruri pe care le regretăm, dar mai multe sunt cele care ne aduc bucurie şi ne fac mândri de noi. Dacă m-aş certa poate m-aş certa pentru că puteam să fac mai mult profesional. Dacă ar trebui să mă felicit ar trebui să o fac pentru faptul că am crezut în mine, în forţa mea, dar, cel mai important, că am crezut în iubire şi în existenţa sufletului-pereche. Pentru asta mă felicit. Nu aş schimba la viaţa mea nimic, îmi place aşa cum este, şi cu bune, şi cu rele. E viaţa mea”, afirmă Rareş.

„Mă inspiră natura şi «Frumosul din oameni»”
Rareş Dragomir iubeşte tot ceea ce face, dar mai ales muzica. „Muzica mă defineşte ca persoană, caracter, îmi dă sens şi satisfacţie morală. Este calea mea de comunicare cu tot ceea ce mă înconjoară, exponenta sentimentelor mele. Talentul este un concept mai complex. Din punctul meu de vedere înseamnă să te naşti cu anumite aptitudini şi predispoziţii clare către ceva. Apoi, o dată ce devii conştient de aceste calităţi native urmează şlefuirea, munca, dezvoltarea, evoluţia, perfecţionarea. Sfatul pe care l-am urmat este următorul: «Să-mi ascult inima, dorinţele şi să cred în visurile mele». Nu ştiu ce contează pentru alţi artişti, însă pentru mine cel mai mult contează liniştea sufletească dată de împlinirea sentimentală, apoi satisfacţia şi bucuria care apar în momentul în care muzica îmi este plăcută, înţeleasă şi apreciată de oameni. Mă inspiră iubirea, jumătatea mea, natura şi în general «Frumosul din oameni». Sunt o serie de valori care definesc caracterul unui om. Bunătate, credinţă, cinste, mărinimie, altruism, umanitate, speranţă. Cred că sunt lucruri indispensabile pentru definirea unui caracter adevărat”, conchide Rareş.

„Doresc să revin în televiziune cu un show pe care să-l prezint”
Mulţumirea şi liniştea sufletească pentru Rareş contează cel mai mult. „Acestea mă motivează şi-mi conturează dorinţele legate de viitor atât în plan personal, cât şi în plan profesional. Îmi doresc să fim sănătoşi eu şi partenera mea de viaţă, împliniţi din toate punctele de vedere. În plan profesional îmi doresc ca inspiraţia să nu mă părăsească şi să pot crea noi melodii, îmi doresc ca melodia recent lansată «Spune-mi adio» să placă publicului şi, nu în ultimul rând, îmi doresc să revin în televiziune cu un show pe care să-l prezint”, dă glas dorinţei sale Rareş Dragomir.

16-13-2„Tata a fost cel dintâi critic al meu“

Înainte de Şcoala Vedetelor, Rareş a participat la nenumărate festivaluri de muzică. În 1992, la Festivalul Internaţional Bucureşti, a interpretat în duet cu Mirabela Dauer piesa „E bine, e bine”, obţinând locul al III-lea. Un an mai târziu, cu melodia „Altă viaţă” a luat Premiul special al juriului şi Premiul Organizaţiei de Tineret la concursul de muzică „3 din 10 pentru un Show”. Participarea sa la Şcoala Vedetelor a coincis cu apariţia piesei „Sunt un tip fericit”, pe primul album al grupului, dar şi mai multe melodii imediat îndrăgite de adolescenţii de atunci. În 1997 a participat la Festivalul Cântecului de Dragoste cu melodia „Rătăceşti”, interpretată de Maria Botta, iar după aceea a compus alături de tatăl său muzică pentru câteva dintre marile voci ale muzicii româneşti.
Rareş Dragomir şi-a demonstrat talentul şi ca actor, fiind distribuit de regizorul Mircea Daneliuc în filmul „Ambasadori, căutăm patrie”, dar şi ca prezentator al unor emisiuni tv. Piesa „Coming back to you” este un prim single în care artistul crede foarte mult. „Iubesc piesele compuse de tata, de aceea am ales să le interpretez. Evident că am încercat să adaug creaţiilor sale orchestraţii moderne şi un sound nou. A fost cel dintâi critic al meu şi întotdeauna exigent când venea vorba de părerea lui despre creaţia mea”, spune Rareş Dragomir. „În noul proiect am încercat să combin stilul meu muzical mai romantic şi bazat pe linii melodice mai elaborate cu soundul modern, mai comercial, pentru că altfel nu exişti pe piaţă, tocmai din dorinţa de a face muzică şi nu doar produse, muzica să-şi găsească locul în topul preferinţelor publicului”, crede Rareş.

„Nu ştiu ce contează pentru alţi artişti însă pentru mine cel mai mult contează liniştea sufletească dată de împlinirea sentimentală, apoi satisfacţia şi bucuria care apar în momentul în care muzica îmi este plăcută, înţeleasă şi apreciată de oameni“